Sti > Forside / Archive by category 'Software'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Intel lancerer app store til mininotes

3. december 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: intel, Software

Intel lancerer en en pendant til Apples populære iPhone App Store, som skal give nyt liv til Atom-baserede netbooks og debutere næste år. Det fortæller IT-avisen ComON.

- Udviklerne flokkes om at skrive apps og have dem klar, så de kan blive blandt de første apps, når vi er klar til næste år, siger Intels Scott Apeland ifølge comon.dk.

Intels App Store vil komme præinstalleret på fremtidige mininotes med Intels Atom-processor. Intel arbejder med partnere som HP, Dell, Acer og Asus.

Den næste generation er klar i denne måned. De bygger på Intels ‘Pine Trail’ Atom teknologi, hvor grafikchippen er integreret i processoren. Det skulle give bedre ydelse og længere batteritid. Intel forveter, at der bliver solgt over 50 millioner mininotes i år.

Intel forventer, at de fleste applikationer vil blive udviklet til Linux, blandt andet til Intels eget Moblin-system, men det er meningen, at der også skal være apps til Windows.

- App Storen favoriserer ikke et styresystem over et andet. Lige nu er der fokus på Windows og Moblin. Det er vores plan også at støtte Adobe Air og Microsoft Silverlight, siger Scott Apeland.

Han regner med, at de mange apps især vil koncentrere sig om sociale netværk, multi-login, video og fildeling.

Kilde: ComON.dk

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Sådan installerer du Microsoft Office uden CD-drev

29. maj 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Software, Tips & Tricks

Mininotes er betegnet ved ikke at have et CD/DVD-drev. Det giver næppe de store problemer i dagligdagen for de fleste, men når man står og skal installere eksempelvis Microsoft Office, så kan man godt løbe ind i problemer. For har man ikke et eksternt CD-ROM-drev er det mere end besværligt.

Det har Microsoft heldigvis selv opdaget, og mange mininotes leveres derfor i dag med en prøveversion af Office 2007, hvortil man så kan købe en licens og aktivere den på nettet.

Men er man ikke så heldig, så har Microsoft heldigvis også en løsning. De tilbyder nemlig, at man kan downloade, installere og aktivere Office 2007 på sin netbook. Hele vejledningen ligger på Microsofts danske website. Her er både hjælp at hente, hvis man har en licens i forvejen, eller hvis man ønsker at købe en direkte på nettet.

Desværre er der ikke meget hjælp at hente, hvis man ønsker at installere sin ældre Office 2003, XP eller 2000. Her er vores bedste råd at finde et eksternt CD-ROM-drev, der kan tilsluttes computeren ved hjælp af et USB-kabel. Har man ikke mulighed for det, så kan man prøve at koble mininoten på samme netværk som en almindelig computer og dele denne computers CD-ROM-drev over netværket og installere derfra.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Antivirus på USB-nøgle

28. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed, Software

nis-netbooks-editionEn af de få gange jeg savner et DVD-drev er når der skal installeres nye programmer. For de fleste programmer kommer nu engang på CD/DVD.

Så det siger lidt om udbredelsen af mininotes at Symantec nu lancerer Norton Internet Security 2009 Netbooks Edition i USB-format.

Lidt fra pressemedelelsen:
Norton Internet Security 2009 Netbooks Edition er baseret på de seneste Norton 2009-produkter, som er udviklet med målsætningen om at have en minimal indvirkning på computeren. Den nye version indeholder derfor cirka 300 forbedringer for både ydelse, funktioner og brugergrænseflade:
Ressource-let sikkerhed

 • Norton Insight-teknik – ny innovativ teknik, der reducerer behovet for at skanne filer. Data fra millioner af Norton-brugere indsamles, hvilket betyder, at programmet ikke behøver skanne almindelige filer, der er sikret.
 • Pulse Updates – programmet udsender opdateringer hver 5.-15. minut til alle brugere. Derved bliver sikkerhedsopdateringerne distribueret hurtigere end hos nogen anden konkurrent, viser en ny rapport fra AV-Test.
 • Webbrowserbeskyttelse til både Internet Explorer og Mozilla Firefox beskytter mod angreb, som sker via hjemmesider.
 • Forbedret beskyttelse mod fjendtlig indtrængen (IPS) fra multimediehackere.
 • SONAR – realtidsbeskyttelse med adfærdsdrevet teknik, som beskytter mod ukendte trusler
 • Antibot – Symantecs teknik beskytter computeren mod at blive inficeret af koder, som betyder, at de kan bruges i et såkaldte botnetværk.
 • Systemgenoprettelse ved alvorlige infektioner.
 • Pris og tilgængelighed:
  Dansk version af Norton Internet Security 2009 Netbooks Edition er tilgængelig via forhandlere fra midten af juni. Produktet sælges sammen med netbooks til 299 DKK, inklusiv et års sikkerhedsopdateringer.

  Tip: PC World har en fin lille guide til at installere uden DVD-drev.

  Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

  Intel åbner for beta af netbook-styresystem

  22. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: intel, Software

  Er du ikke helt tilfreds med Windows XP på din mininote / netbook? I så fald deler du opfattelse med Intel, som gerne vil modvirke Microsofts dominans på netbook-området.

  Intels svar hedder Moblin. Og det har været længe undervejs. Men ifølge Computerworld er der nu åbnet op for en beta-version af Moblin.

  Det virker dog som om at Intel ikke helt selv tror på det, for ifølge Computerworld bruger Intel også tid på at rose Windows 7.

  Uanset hvad historien ender med så kan du hente en beta-version af Moblin lige her – hvor der også er ydeligere forklaringer.

  Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  Windows 7 release candiate: Første indtryk

  2. maj 2009 | 6 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, Software

  unofficial-windows7-logoTak til Microsoft har vi lidt før den officielle lancering 5. maj fået mulighed for at installere Windows 7 release candidate, eller blot Win7 RC. Og det er indtil videre et positivt bekendtskab.

  Vi har installeret det på en Vaio P VGN-P588E, Sonys meget lille og meget dyre mininote. Den kom oprindeligt med Windows Vista, men var udstyret med Windows 7 beta.

  Betaen kørte rimeligt, men havde et par problemer. Lavede vi adgang til et netværksdrev, så ville maskinen før eller siden crashe. Det blev lavet i en manuel opdatering undervejs, men gav et lidt ustabilt indtryk. Vi havde desuden problemer med hele den grafiske side af Windows 7 på Intels GMA500 grafikkort, som sidder i Vaio P. Og sidst men ikke mindst ville Vaio P starter meget langsomt op.

  Grafikkortdelen var dog begrænset til Vaio P, for de øvrige mininotes vi har kørt Windows 7 på (Eee 1002HA, Eee 1000HE, HP 2133) har ikke haft samme problemer.

  Med Windows 7 RC er alle problemerne imidlertid løst. Samtidig er den version af Internet Explorer 8, som der følger med Windows 7 RC meget mere stabil end udgaven, der fulgte med betaen.

  Regn med en lidt grundigere test af hastighed og lignende snarest.

  På PC World kan du læse to historier om Windows 7 RC.
  - Det er Microsoft mest begejstret for i Windows 7
  - Microsoft: Det har vi lært af Windows Vista

  PS: En release candidate er i Microsofts verden den næsten-færdige udgave af et program. Windowsudgaverne starter typisk i en offentlig beta, så en release candidate og derefter i en såkaldt RTM-udgave, som er den der leveres til computerproducenterne forud for en egentlig lancering.

  Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  Hurtig genvej til en billig “Mac”

  15. marts 2009 | 1 kommentar | Kategori: Acer, Software, Tips & Tricks

  En af de ting som altid har fascineret mig ved Mac OSX er den elegante grafiske brugerflade. Det er dog ikke nødvendigt at købe en Mac for at få adgang til en grafisk brugerflade der minder om OSX. Enkelte Linux-distributioner, som f.eks. den brasilianske DreamLinux, er designet til at minde om OSX, men stadig bevare stabiliteten fra Linux.

  DreamLinux, som er baseret på og kompatibel med Debian, er netop kommet i en version 3.5, og jeg vil i denne artikel beskrive, hvordan du installerer den på AcerAspireOne.

  Billig Mac
  Udover at ligne OSX har DreamLinux også den fordel, at den bruger XFCE skrivebordsmiljøet. I forhold til f.eks. gnome (som bruges på Ubuntu) bruger XFCE langt færre systemressourcer. Dette gør DreamLinux forholdsvis hurtig selv på de modeller af AcerAspireOne der, som min, har et relativt langsomt SSD drev.

  Endelig er DreamLinux også ganske poleret og lækker at se på, og alt hardwaren i AcerAspireOne fungerer – så vidt jeg kan se – efter ganske få tilpasninger. Alt i alt betyder det, at du, hvis du installerer DreamLinux 3.5 på din AcerAspireOne, får et hurtigt og brugervenligt OS, som samtidigt får din maskine til at ligne noget der er min. tre til fire gange så dyrt!!

  Klargøring
  Start med at hente ISO billedet af DreamLinux 3.5. Billedet fylder ca. 700MB og indeholder alt, hvad du skal bruge.

  Hvis du har et eksternt DVD/CD-drev, kan du bare brænde billedet på en CD og så gå til næste afsnit.

  Du kan dog også, som jeg gjorde, vælge at installere fra en 2GB USB-nøgle. Konkret gøres det ved hjælp af programmet UNetbootin. Du kan her se en guide til, hvordan du får det til at køre på Ubuntu.

  Hvis du bruger Windows henter du programmet her, og starter det ved at dobbeltklikke på ikonet. Når programmet starter, vælger du DreamLinux i den øverste drop-down-menu, markerer ISO-diskimage og peger på det ISO-billede, du netop har hentet. Til sidst kontrollerer du, at USB er markeret nederst under ”Type” og det rigtige drev valgt. Dvs. der hvor du har din USB-nøgle. Din USB nøgle skal være formateret med FAT32, inden du går i gang.

  Til sidst trykker du på OK og USB-nøglen vil nu blive forberedt. Ved USB 2.0 tager det ca. 5 min.

  Installation
  Når du er klar til at installere sætter du USB-nøglen i din AcerAspireOne, tænder, holder F12 nede mens du booter og vælger at boote fra din USB-nøgle. Nu starter maskinen op med en live udgave af DreamLinux. En live udgave betyder, at den i grove træk fungerer som distributionen vil gøre på din maskine, men at der ikke skrives på disken.

  Efter et øjeblik tid vil du blive mødt med en advarsel om, at der er en udefineret skærmoplæsning. Denne fejl skal du bare ignorere og trykke på mellemrum. Fejlen, som skyldes at DreamLinux skal have lidt hjælp til at understøtte grafikkortet i AcerAspireOne, retter vi efter vi har installeret distributionen.

  Når der er bootet færdig (tager ca. 20-30 sek. fra en standard USB-nøgle) har du en live udgave af DreamLinux. Skærmbilledet vil dog, pga. den fejl jeg omtalte før, stå skævt i 800×600, og det hele vil ikke være så flot, som når vi er færdige.

  I forhold til selve installationen vil jeg anbefale denne udmærkede guide som dækker det meste. Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på:

  • Det kan være svært at få trådløst netværk op at køre med live-cd’en. Dette er dog ikke et stort problem og ikke afgørende for, at du kan installere. Desuden fungerer trådløst netværk fint, når du har installeret.
  • Når du kommer til selve DL-Installer, så er det pga. den lave opløsning ikke muligt at se hele vinduet, og det gør, at du ikke kan trykke på Apply nederst. Dette løser du ved at minimere vinduet, holde ALT nede og trække op ad i siden af vinduet. Lidt tricky, men det virker.

  Efter installationen
  Når du genstarter efter installationen, skal du foretage tre små rettelser, før det hele kører.

  Åbn en terminal og skriv ”sudo mousepad”. Når editoren kører, åbner du filen xorg.conf som ligger i /etc/X11/ mappen. I sektionen ”Device” (ca. midt i xorg.conf), anden linje ændrer du ”vesa” til ”i810”. Ændringen gør, at DreamLinux fremover bruger en meget bedre driver til dit grafikkort, og du nu kan køre 1024×600.

  Nu hvor du har xorg.conf åben, kan du ligeså godt sikre dig, at det danske keyboard også er på plads. Dette gør du ved at sikre dig, at der står ”da” i sidste linje (XkbLayout) i sektionen ”InputDevice”.

  Gem xorg.conf ved at trykke CTRL + s. Derefter åbner du filen menu.lst som ligger i /boot/grub/. Her finder du linje ni og ændrer ”vesa=791” til ”vesa=8”. Denne ændring gør, at du slipper for boot-fejlen som gør, at du skal trykke mellemrum for at komme videre.

  Til slut genstarter du maskinen.

  Trådløst netværk
  For at få gang i det trådløse netværk klikker du på ikonet i øverste venstre hjørne og får programmet Wicd Manger frem. Når du har fundet dit netværk på listen, klikker du på det, markerer ”Tilslut automatisk til dette netværk”, og hvis der er behov for et kodeord, IP-instillinger mv. indtaster du dem under ”Avancerede indstillinger”. Til sidst klikker du på ”Tilslut”, og du skulle nu være på trådløst netværk.

  Mine erfaringer med det rådløse netværk på DreamLinux er markant mere positive end på f.eks. Ubuntu. Man kommer på med det samme, og hastighed og stabilitet er høj.

  Gejl
  I docken nederst er der et sort ikon der hedder DCP-Control Panel. Dette åbner porgrammet DreamLinux Control Panel, hvorfra du bl.a. kan slå de mere avancerede grafiske elementer til og fra. Hvis du f.eks. trykker på ikonet ”Enable/Disable Compiz” får du mulighed for at tænde for et væld af lækre effekter. Hvis du slår Compiz til, vil docken i bunden ser mere OSX-agtig ud, og vinduerne blive bløde i kanten (skal ses). Under Compiz Settings, kan du mere præcist styre hvilke effekter, du vil bruge.

  Bemærk at Compiz kan give problemer ved spil etc. som også trækker på de grafiske ressourcer. Det er ikke til at sige på forhånd, hvor problemerne opstår. Prøv dig fra.

  Vær ikke bange for at spørge
  Jeg har nu kørt DreamLinux et par dage. Indtil nu har det været en afgjort positiv oplevelse, og jeg kan varmt anbefale DreamLinux frem for  f.eks. Ubuntu og lign. Ifølge DreamLinuxs hjemmeside er der endda en speciel udgave til AcerAspireOne på vej, og det vil sikkert gøre, at man slipper udenom at skulle rette lidt i xorg.conf mv.

  Undervejs har jeg brugt DreamLinux forum gentagne gange. Alle gange kom svarene prompte. Så hvis du løbe ind i problemer, skal du endelig kigge der.

  Her til sidst kommer et skærmbillede af min installation p.t. Vis mig en AcerAspireOne med XP der kan gøre det ;-)

  screenshot-1

  | Af: Benny Damsgaard |

  Tip: Synkroniser dine filer med mininoten

  4. marts 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Software, Tips & Tricks

  Det er de færreste, der nøjes med en mininote. De små maskiner er jo i høj grad tiltænkt at være ekstra-maskiner.

  Men mange har nok prøvet pludselig at mangle det dokument, man skulle arbejde videre på. Husker man ikke at overføre til en USB-nøgle eller sende dokumentet til sin webmail-adresse, så er man helt fortabt med mindre man har mulighed for direkte adgang til virksomhedens eller hjemmets filserver.

  Men der findes en løsning, som gør, at man aldrig skal tænke på den slags igen, nemlig automatisk filsynkronisering. Og en af de bedste løsninger hedder Dropbox.

  Her installerer man blot en lille klient på alle sine PC’er. Programmet startes automatisk op, og samtidig angiver man en filmappe, som man gerne vil have som “sin dropbox”, fx “Dokumenter”. Alle filer, der bliver lagt i denne mappe, vil så blive synkroniseret til en central Dropbox-server, og næste gang, man tænder en af sine andre computere, så bliver de nye filer automatisk hentet ned.

  Man kan også gå på Dropbox’ hjemmeside og hente filerne fra en hvilken som helst PC, der er koblet på nettet, ligesom man kan bruge sin mobiltelefon til at få adgang til filerne. Samtidig holder Dropbox øje med forskellige udgaver af den samme fil, og kommer man fx til at slette nogle sider i et dokument, så kan man finde de tidligere versioner direkte på Dropbox-siden.

  Her på mininote.dk har vi kørt med Dropbox i adskillige måneder, og det fungerer upåklageligt og er ganske enkelt genialt til folk, der ofte er på farten.

  I basis-udgaven er Dropbox gratis for op til 2 gigabyte dataplads, men man kan tilkøbe yderligere plads, hvis man eksempelvis også vil have synkroniseret sine billeder eller andre større filer.

  Man kan tilmelde sig Dropbox her.

  Vi har skrevet om Dropbox før

  Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

  Jolicloud: Nyt operativsystem til mininotes

  25. januar 2009 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed, Software

  JolicloudDer findes efterhånden en del forskellige Linux-distributioner, der mere eller mindre er optimeret til mininotes, men de fleste er bygget på systemer, der egentlig er lavet til almindelige PC’er.

  Men en fyr ved navn Tariq Krim har nu udviklet Jolicloud, som er en operativsystem, der er designet specielt til de små skærme og begrænsede processor-kræfter. I bund og grund er er Jolicloud en neddroslet Linux, som lover hurtigere boot-tid og er baseret på ikon-navigation.

  Læs mere på jolicloud.com

  Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

  Nye Linux oplevelser på Acer Aspire One

  11. januar 2009 | 7 kommentarer | Kategori: Acer, Software, Tips & Tricks

  Den Linux distribution (en afart af Linpus) som følger med Acer Aspire One i Linux udgaven er efterhånden et par år gammel. Som jeg har beskrevet i mine tidligere artikler (se her, her og her), er Linpus en ganske udmærket distribution til den hardware som er i Acer Aspire One, og den vil med ganske få tilpasninger (se her for en mængde gode tips) kunne tilfredsstille langt de fleste brugere. Efter et stykke tid er det dog ikke usandsynligt, at trangen til nye og mere moderne Linux oplevelser kommer op i en. Det gjorde det i hvert fald i mig!

  Masser at vælge imellem
  Det er der også råd for. En lang række Acer Aspire One brugere har eksperimenteret med, at få flere af de allermest moderne Linux distributioner til at virke på Acer Aspire One. Og i dag findes der guides til at få både openSUSE, Archlinux, Slackware og ikke mindst Ubuntu til at virke på Acer Aspire One.

  Udover de mere officielle distributioner er også en række entusiaster på eget initiativ gået i gang med at lave specialdesignede letvægts-distributioner til Acer Aspire Ones – i Linux-sammenhæng – lidt aparte hardware (se. f.eks. Kuki Linux).

  Endte med Ubuntu
  Jeg har selv været flere af de ”moderne” distributioner igennem med varierende succes. Til sidst landede jeg dog på Ubuntu 8.10 (den seneste) som jeg efterhånden har haft på maskinen i et par måneder. Og den kan jeg på det varmeste anbefale.

  Fordelen ved at bruge en ”stor” distribution som Ubuntu er, at der findes oceaner af software som allerede er compilet og klar til brug i den seneste udgave, og som kan installerede med et enkelt klik eller to. Nemt og ligetil.

  En af fordelene ved Ubuntu er den megen software. Her kører jeg f.eks. OpenOffice 2.4, Microsoft Excel 2007 (igennem Crossover Office) og har MSN-Messenger alternativet Pidgin og C-64 emulatoren Vice 2.1 klar.

  En af fordelene ved Ubuntu er den megen software. Her kører jeg f.eks. OpenOffice 2.4, Microsoft Excel 2007 (igennem Crossover Office) og har MSN-Messenger alternativet Pidgin og C-64 emulatoren Vice 2.1 klar.

  Sådan gør du
  Hvis du har mod på at udvide din Linux-horisont, er det forholdsvis ligetil. Det nemmeste er at følge denne guide som er målrettet til Acer Aspire One udgaven med SSD. Jeg har selv brugt den med stor succes flere gange.

  Det eneste du skal have, inden du går i gang, er en 2GB USB-stick, en computer med internetadgang, adgang til internet via et netværkskabel og et par timer. Herefter følger du bare guiden.

  Mere RAM
  Linux udgaven af Acer Aspire One kommer desværre kun med 512MB hukommelse. Det er fint til Linpus men i underkanten til Ubuntu. Ubuntu kører uden problemer med 512MB, men den vil bruge disken en hel del, og da den indbyggede SSD disk desværre ikke er blandt de hurtigste, kan det give ventetud og deraf følgende frustrationer.

  Jeg vil derfor anbefale, at du opgraderer maskinen med 1GB, så den har i alt 1,5GB RAM. Det er en lidt større operation, som i korte træk kræver, at du skiller hele maskinen af. Af en eller anden grund, har Acer valgt IKKE at bygge en port i bunden af maskinen til brug for RAM-udvidelse, selvom der er en fin sokkel på undersiden af bundkortet lige over bundpladen.

  Jeg købte 1GB PC5300 fra Kingston til 149 kr. og brugte en halv time til at installere den ved hjælp af denne YouTube guide. Det er alt andet lettere når man ser det ”live”. Og det var klart investeringen værd. Både Linpus og isærdeleshed Ubuntu kører bedre.

  Masser af hjælp online
  Hvis du får problemer undervejs er der masser af hjælp online. På dette fora kan du hente hjælp til netop Ubuntu på Acer Aspire One og på dette fora diskutteres guiden fra før.

  Du skal endelig ikke holde dig tilbage. F.eks. havde jeg et problem med, at mit trådløse netværk stoppede med at virke efter et par dages brug. Det fik jeg efter ganske kort tid hjælp til. Hvis du får problemet er kuren ganske enkelt, at du lukker ned og tager batteriet ud i et par minutter, og så kører netværket igen (som jeg skrev: aparte hardware).

  Held og lykke. Der venter masser af gode Linux oplevelser der ude.

  | Af: Benny Damsgaard |

  Windows 7 testet på mininote

  7. januar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed, Software

  windows_7_beta_6956_device_manager__jpgPC World har fået fingrene i en uofficiel udgave af den kommende Windows-version fra Microsoft, og de har tilmed testet den på en mininote, nemlig HP 2133 Mininote.

  Microsoft har måttet holde liv i Windows XP i længere tid end planlagt, primært fordi der pludselig blev solgt en masse mininotes, som ikke kunne køre Vista (og hvor Vista var for dyrt), men Windows 7 kan måske endegyldigt lægge XP (og Vista) i graven – også på mininotes.

  I deres test skriver de bl.a.:

  Vi udstyrede derfor en HP 2133 mininote med Windows 7 beta build 6956.

  HP 2133 er en af markedets flotteste minibærbare, men den er samtidig udstyret med Via’s C7-M 1,6 Ghz mobile processor, som ligger et stykke bag Intels populære Atom processor, som blandt andet Acer One leveres med.

  Vores HP 2133 var desuden udstyret med to gigabyte ram, en 120 gigabyte harddisk og en 8,9 tomme skærm på 1.280 x 768 pixels.

  Det ER en meget tidlig beta, vi har haft i, så der er stor chance for, at brugerfladen kommer til at se anderledes ud. På den anden side er der ændringer at spore.

  Det mest interessante er dog, at mens vores HP 2133 aldrig har kunnet kaldes hurtig med Windows Vista Business, som den blev leveret med, så er den livet en smule op med Windows 7 betaen.

  Boot-hastigheden er gået en smule op, mens selve navigationen i styresystemet (åbne kontrolpanel, åbne Denne computer og så videre) føles mærkbart mere glidende.

  Samtidig er det et eksempel på den massive driver-database som Vista – og nu også Windows 7 – leveres med, at alle pånær én enhed blev fundet direkte ved installationen. Kun grafikkortet, et Via Chrome 9 IGP, krævede at vi fandt en driver. Og her blev den eksisterende Windows Vista-driver accepteret uden problemer.

  Microsoft har lovet, at Windows 7 vil være mere egnet til mininotes end Vista er det i dag, og det ser ud til, at det løfte bliver indfriet.

  Læs hele testen her.

  Har man spørgsmål til testen, så er man velkommen til at stille dem i kommentarfeltet. Lars skal nok svare.

  Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk