Sti > Forside / Archive by category 'Google'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

HP tester Google Android på mininotes

1. april 2009 | 1 kommentar | Kategori: Google, HP, Nyhed

HP 2140 MiniDet Linux-baserede styresystem Android fra Google er oprindelig udviklet til mobiltelefoner, men det kan også blive en konkurrent til Windows på netbook-markedet. Hewlett Packard tester i øjeblikket om Android er egnet til mininotes Det skriver avisen Wall Street Journal ifølge ComON.

HP er ikke de første, som overvejer at bruge Android til mininotes. I februar kunne firmaet Freescale fortælle, at man er på vej med Android-kompatible processorer til netbooks, og Asus har også officielt bekræftet, at man tester Android på Eee-computere.

I forhold til Windows XP har Android mere beskedne hardwarekrav, der skal ikke betales licensafgifter og det kan frit tilpasses.

Styresystemet har dog stadig en række begrænsninger, som gør det uegnet til større computere. Herunder at alle programmer, som brugeren installerer, skal være skrevet i Java specifikt til Android. Og så må man nok undvære eksempelvis Microsofts programmer.

Kilde: ComON og wsj.com

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Google tager kampen op med Windows XP

24. februar 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Google, Nyhed

Windows XP vandt ret hurtigt kampen om at blive det foretrukne styresystem på mininotes. I begyndelsen var der ellers lagt op til, at det skulle blive den store chance for Linux. Men nu forsøger Google så at tage kampen op med Microsoft på denne platform også – i god tid inden Windows 7 er klar.

Googles plan er at deres Android-system, der i første omgang var tiltænkt mobiltelefoner, skal kunne bruges på mininotes.

Flere entusiaster har allerede demonstreret, at det er meget let at flytte Android over på minicomputere som Asus Eee PC. Det har sat yderligere gang i rygterne om, at Google selv gør klar til at tilbyde sit styresystem til andet end mobiltelefoner, fortæller ComON.

Og nu er det bekræftet, at der kommer mininotes med Android som præinstalleret styresystem. Det er chipfirmaet Freescale, som har planer om at sælge Android-kompatible processorer til mininotes fra næste kvartal. De første maskiner med Android skulle således være på markedet om få måneder.

Freescale præsenterede sin første processor til mininotes i sidste måned, i.MX515 med fem kerner, som er baseret på et ARM-design. Markedet er ved at blive delt mellem Intels Atom-processorer og chips baseret på ARM Cortex A8-arkitekturen. Freescale satser på ARM og lover blandt andet en længere batterilevetid på otte timer, mindre varmeudvikling og dermed intet behov for blæsere og sidst men ikke mindst lave priser.

Det skulle ligefrem være muligt at få prisen for computeren ned på de magiske 100 dollar.

Et vigtigt element for at få totalprisen ned er prisen for styresystemet – og her kommer så det open source-baserede Android ind i billedet. Dermed kan producenterne spare licensomkostningerne til Microsoft for Windows. I dag betaler man omkring 40 dollars for en licens til Windows XP, når man er producent af mininotes.

Foruden Android vil Freescale også understøtte styresystemer fra Phoenix Technologies og Xandros. Freescales platform understøtter allerede Ubuntu Linux.

Det store spørgsmål er så, hvem der er interesseret i at fremstille en mininote med Freescales processor og Googles styresystem. En mulig kandidat er Asus-datterselskabet Pegatron, som viste de første prototyper med i.MX515 på mobilmessen i Barcelona i sidste uge. Her var styresystemet dog ikke Android, men en anden variant af Linux.

Det kan også betyde medvind for Android – men styresystemet har stadig en række begrænsninger, som gør det uegnet til større computere. Herunder at alle programmer som brugeren installerer skal være skrevet i Java specifikt til Android.

Man kan altså ikke installere Microsoft Office-pakken på sin computer med Android, ligesom andre applikationer som fx netbank eller virksomhedsspecifikke programmer ikke kan køre.

Kilde: ComON.dk

Læs artikler om: , , , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk