Sti > Forside / Archive by category 'Dell'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Dell vil have netbook-navnet

22. februar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Dell, Nyhed

Vi har tidligere fortalt, at Psion gør krav på navnet “netbook”, som efterhånden er blevet synonymt med de små bærbare computere som Asus Eee PC, Acer Aspire One osv. Men Psion kaldte altså en af deres små håndholdte computere for “netbook” mange år før Asus tænkte på Eee PC.

Men Dell mener ikke, at Psion har ret til navnet, og derfor har computer-gigantensendt en ansøgning til de amerikanske myndigheder om en annullering af Psions trademark, med henvisning til at selskabet ikke længere anvender ordet netbook til noget.

Psion søgte i 2006 om fortsat trademark af ordet, men Dell påstår, at ansøgningen er sket på et falsk grundlag og derfor er ugyldig. Reaktionen kommer oven på Psions krav om, at computerproducenter og forhandlere skulle stoppe med at bruge ordet senest den 31. marts i år.

Nu skal det amerikanske patentkontor afgøre sagen, en sag der forventes at kunne vare i over et år.

Kilde: newz.dk

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Vi troede det aldrig ville ske: Dell Mini 9 og 12 kan købes i Danmark

2. februar 2009 | 8 kommentarer | Kategori: Dell, Nyhed

Dell Inspiron Mini 9Laaang tid efter Asus var ude med deres første mininote og et godt stykke tid efter alle andre producenter er Dell nu parat med både Inspiron Mini 9 og Inspiron Mini 12. Maskinerne kan nu købes på Dells hjemmeside allerede.

Inspiron Mini 9:
8,9 tommers WLED-skærm og vægten er kun godt et kilo
Grundkonfiguration med Atom-processor fra Intel, integreret 1,3 megapixel webcam, 1024 MB Dual Channel DDR2 SDRAM, 16 GB Solid State Harddisk, Wireless LAN-minikort, integreret grafikkort og Bluetooth
Cover i en række farver, fx sort, hvid eller pink, eller med motiver af kunstneren Tristan Eaton
Styresystem er Windows XP Home

Dansk pris starter ved DDK 3.790, inkl. moms og levering.

Inspiron Mini 12:
12,1 tommers WXGA-skærm og en vægt på godt halvandet kilo
Grundkonfiguration med Atom-processor fra Intel, integreret 1,3 megapixel webcam, 1024 MB Dual Channel DDR2 SDRAM, 80 GB IDE-harddisk, Wireless LAN-minikort , integreret grafikkort og Bluetooth
Cover i en række farver, fx sort, hvid eller grøn, eller med motiver af kunstneren Tristan Eaton
Styresystem er Windows XP Home Basic

Dansk pris starter ved DKK 4.990, inkl. moms og levering.

Du kan finde mere om Mini 9 her. Hvor du i øvrigt allerede nu får en rabat på 200 kroner ift. førpris – mystisk!

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Dell lancerer 10-tommers model

14. januar 2009 | 1 kommentar | Kategori: Dell, Nyhed

Dell Inspiron Mini 10Vi har stadig til gode at se Dells første mininote her i landet, men ikke desto mindre så brugte PC-giganten CES-messen til at lancere en 10-tommers model af deres Inspiron Mini, som har et par interessante funktioner.

For det første har skærmen mulighed for at vise video i 720p. Skærmen går desuden helt ud til kanten af kabinettet. Der er indbygget TV-tuner (et særsyn på de små maskiner), indbygget 3G, indbygget GPS og det hele får saft og kraft fra Intels nyeste Atom-processor, Z530. Der er desuden et kant-til-kant-tastatur og muse-pladen understøtter multi-touch,s om samtidig fornemmer dine fingres gestik.

Hvornår den kommer vil Dell ikke ud med, ligesom der heller ikke er informationer om pris. Vi gætter dog på, at der går noget tid – og at prisen bliver i den højere ende.

Kilde: Engadget.com

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

T3 giver Dell Mini 9 gode karakterer

27. november 2008 | 1 kommentar | Kategori: Anmeldelser, Dell

Dell Mini 9Det danske gadgetmagasin, T3, har haft fingrene i Dell Mini 9, som godt nok endnu ikke er til salg i Danmark, men nok snart er på vej.

Dell Mini 9 adskiller sig på specifikationerne ikke meget fra andre mininotes. Den har en Intel Atom processor på 1,6 GHz, en skærm på 8,9 tommer, 512 eller 1GB RAM, fra 4-16 gigabyte SSD-disk og et 4-cellet batteri. Fåes med enten Linux eller Windows XP – og til forskellige priser.

Anmelderen hos T3 er særdeles godt tilfreds med Dell’en, og skriver bl.a.

Vi elsker byggekvaliteten hos Mini 9. Nogle netbooks kan se ret så rædselsfulde ud og det virker som om, at de holdes sammen af tape. Det er ikke tilfældet her. Mini 9 føles lige så robust og velbygget som en hvilken som helst anden maskine fra Dell. Selv finishen er i top.

På en maskine i denne størrelse må der nødvendigvis indgås et par kompromisser. Desværre bliver tastaturet fanget midt i et af dem. De fleste taster er lidt mindre end vi er vant til. Forskellen er ikke stor, men enhver millimeter betyder noget, når vi er nede i denne størrelse.

Caps Lock-tasten sidder lidt for tæt på den venstre Shift-tast, så du kommer let til at trykke på den ved et uheld. Lige pludselig er du forvandlet til ham der den IRRITERENDE GUT PÅ NETTET, DER ALTID SKRIVER MED STORE BOGSTAVER. Det irriterer os også grænseløst, at Delete-tasten er placeret nederst på tastaturet af en eller anden mærkelig grund.

Touchpadden fortjener speciel opmærksomhed for dens gode kvalitet. Den føles helt rigtig og er meget præcis uden at flippe ud i tide og utide som det kan være tilfældet på andre netbooks.

Batterilevetiden er ganske rimelig, hvilket er en herlig overraskelse. Dell har valgt et 4-cellet batteri, der giver omtrent fire timers levetid på en enkelt opladning. Det lidt større batteri har heldigvis ikke påvirket vægten negativt, der holdes på blot lidt over et kilo.

Læs hele anmeldelsen hos T3

Se oversigt over Dell Mini 9-modeller hos dell.com

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Berøringsfølsom skærm på Dell Mini 9

27. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Dell

Folk, der køber mininotes, er åbenbart ofte ikke særligt glade for dem. I hvert fald har det udviklet sig til en veritabel folkesport at ændre så meget som muligt på de små maskiner.

Sporten kaldes “modding” eller “powermodding” alt efter, hvor voldsomt man går til værks, og går i bund og grund ud på at tilføje nye funktionaliteter til maskinerne. Og så naturligvis fortælle hele verden, at man har gjort det.

Vi har set folk, der har installeret GPS, Bluetooth, mere RAM, større harddiske og meget andet i de små maskiner, og nu er der også folk, der har kastet sig over Dells Mini 9. Der er således en fyr, der har installeret intet mindre end en trykfølsom skærm på den lille Dell-maskine, og han har naturligvis lavet en video og lagt den på youtube.com:

I øvrigt, så arbejder vi stadig på at finde ud af, hvornår man kan købe Dell-maskinen i Danmark. Indtil videre ved vi ikke så meget, men hvis nogen af vore læsere har viden desangående, så må man meget gerne sende en e-mail til mininote@live.dk eller smide en kommentar her på siden.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Dells mininote får god anmeldelse

12. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Anmeldelser, Dell

Laptopmag.com har anmeldt en af Dells nye mininotes, Mini 12,, der snart kan købes. Den skulle også være på trapperne i Danmark, hvor vi dog stadig venter på at se den mindre Mini 9. Dommen over Mini 12 lyder på flot skærm og batterilevetid, men sløv performance under Windows Vista. Det fortæller aod.dk.

Dell har ventet med deres bud på de minibærbare, men nu er de på vej. De har sendt Mini 9 på gaden i USA, og nu er en Mini 12 også på vej. Og den amerikanske computergigant har forsøgt at skille sig ud.

Skærmen er 12,1”, mod de omkring 10”, der ellers er dominerende på de nye netbooks. Og så er der ikke noget med Linux eller Windows XP endnu, Dell kører med Vista, ganske som HP.

Men det er den samme 1,6GHz Intel Atom processor, der sidder i Dells Mini 12 som i MSI Wind og Asus Eee PC, og den har også 1GB ram, så på ydelsesfronten er der ikke meget nyt.

Og Windows Vista får ikke ligefrem maskinen til at virke rap, vurderer Laptopmag, medskyldig er også den bare 60GB store harddisk, med 4200-rpm. Til gengæld presser Dell omkring fem timers batterilevetid ud af det seks-cellede batteri, hvilket er ret flot, mod de omkring to timer som MSI Wind lever via sit medfølgende batteri.

Der er plusser til skærm, keyboard og batterilevetid og designet, der smager lidt af den nye MacBook, og minusser for Vista, langsom harddisk og højtalere uden den store volumen

Læs mere hos laptopmag.com

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Fejl på de første mininotes fra Dell

18. oktober 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Dell

Dell Inspiron Mini 9De første Dell Inspiron Mini 9-maskiner med Ubuntu Linux og 8/16 gigabyte SSD har problemer. De har de første kunder, der har fået leveret maskinerne, oplevet.

Folk oplever, at der ikke er den forventede plads på disken, men blot 4 gigabyte, selvom den burde have 8 eller 16 gigabyte plads.

Problemet er åbenbart, at Dell har brugt det samme disk-image til at formatere alle enheder med Ubuntu, uanset hvor stor SSD’en er. Problemet er altså, at disken er partitioneret forkert.

Man kan checke størrelsen af sin partition med at åbne en terminal og skrive “sudo fdisk -l” og så indtaste sit password.

Dell siger, at de nu har løst problemet, og at fremtidige maskiner ikke vil have det problem.

Kilde: Ubuntu mini

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Galleri og specifikationer: Dell Inspiron 910

1. oktober 2008 | 3 kommentarer | Kategori: Dell, Galleri

Så har vi nyt om Dells mininote, Inspiron 910, som kendetegnes ved følgende specifikationer:

LCD: 8.9 WSVGA TL
Processor: 1.6GHz Atom
Memory: 1GB
SSD/HDD: 8GB SSD
Camera: 0.3MP
WLAN: 802.11b/g
Bluetooth 2.4
OS: Ubuntu 8.04

Vi har også fanget nogle billeder af den lille maskine:

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Dells mininote kommer i denne uge

3. september 2008 | 3 kommentarer | Kategori: Dell

Dell E-series
Inden ugens udgang står verdens næststørste computerproducent, Dell, klar med sit bud på en mininote. Det bekræfter velinformerede kilder over for finansavisen Wall Street Journal.

Der er ikke de store oplysninger om hardcore specifikationer, men umiddelbart ligner den de fleste andre konkurrenter. Skærmen er også på ni tommer, og styresystemet er enten Windows XP eller en ukendt Linux-variant.

Dell

Den kører på en Intel Atom Diamondville processor, og har 4-16 gigabyte SSD-disk, 512 MB-1 GB RAM, der er et webcam, batteriet er på 4 celler, og som noget interessant, så er der mulighed for WiMax (hvilket nok kun er interessant i USA, da vi ikke har de store WiMax-udbydere i Europa).

Prisen på Dells mininote skulle blive 3-400 dollars alt efter model.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Mere om Dells minicomputere: E4200 & E4300

13. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Dell, Nyhed

Som tidligere beskrevet overraskede Dell i dag med deres launch i San Fransisco, Austin og London ved ikke at nævne en 9″ eller 10″ version af deres nye bærbare.

I stedet lanceres E4200 og E4300. E4200 lanceres med 12,1″ skærm mens E4300 udstyres med en 13,3″. Begge skærme har en opløsning på 1.280×800 pixels. Bundkortet er Intel GS45 og vægten er på lige omkring et kilo.

Mens E4300 leveres med en Intel cpu på op til 2,4 gigahertz, er E4200 den mest mobile version med en 1,4 Ultra Low Voltage Intel processor (kaldet ULV). E4200 leveres med et 4-cellet batteri med mulighed for 6-celler, mens E4300 leveres med 3 eller 6 celler.

Andre forskelle er, at E4200 kun leveres med SSD-drev på op til 128 gigabyte mens E4300 også kommer med en standard harddisk.

Begge leveres i øvrigt med Windows Vista med muligheden for at downgrade til Windows XP.

Hvad angår Dells mininote så ville Dells pr-folk i London ikke sige andet end, at man skulle holde øje med deres annonceringer. Det tyder på, at lanceringen er lige om hjørnet – håber vi.

Læs mere om Dells lancering hos PC World

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk