Sti > Forside / Archive by category 'Elonex'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Elonex på vej med opfølger: One T

13. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Elonex

Elonex One TElonex fik en del opmærksom for deres One-model, som de solgte for £99. Nu er de på vej med en opfølger, som får navnet Elonex One T.

Den nye T-model ligner mere en almindelig mininote end den første model. Af specifikationslisten fremgår, at den har en 7 tommer skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels. Der er en gigabyte SSD-hukommelse, SD-kort, Wi-Fi, VGA-ud og tre USB-porte. Hvilken processor, maskinen benytter, er stadig uvist. Elonx oplyser selv kun, at den har en clockfrekvens på 400 MHz, hvilket jo ikke just indikerer, at det er Intel Atom eller Via Nano.

Til gengæld er dimensionerne 210 x 140 x 30mm og vægten blot 625 gram. Batteriet holder til tre timers brug.

Prisen er til gengæld fast, og den vil blive £129, hvilket må siges at være i den billigere ende.
The One T follos the usual SCC style: 7in, 800 x 480 display; 1GB of solid-state storage; SD card slot; 802.11b/g Wi-Fi; VGA output; and three USB 2.0

Kilde: reghardware

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Anmeldelse af Elonex One Webbok

2. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Elonex

Elonex OneElonex One Webbok er en absolut billig mininote. Faktisk bliver den solgt for nul pund, hvis man samtidig tegner et abonnement på mobilt bredbånd. Men kun i England.

I lang tid har der været snak om Elonex-maskinen, som især er henvendt til det britiske skolevæsen, og mange har betvivlet dens eksistens (eller pris), men nu ser det faktisk ud til, at de første har fået fingre i et eksemplar og Pocket Lint har tilmed testet og anmeldt den lille sag med 10,2 tommer stor skærm.

I deres anmeldelse skriver de bl.a.:

* Det er ikke hverken den tungeste eller den letteste mininote. Cirka 1,3 kilo vejer maskinen.
* Maskinen er sort på ydersiden, og sølvfarvet på indersiden. Der er et stort Webbook-logo på låget.
* Gnakse som eksempelvis HP 2133 Mininote, så kører Webbook VIAS C7-M-processor, der er okay til surfing og basale opgaver, men ikke særlig god til multimedier.
* Man får cirka 2,5 timers batteridrift.

Med dagens kurser svarer prisen på 99 pund til 937.39 kr., hvilket må siges at være ganske billigt. Desværre kan den kun købes i England.

Læs mere om maskinen hos Elonex og læse hele anmeldelsen fra Pocket Lint her (engelsk).

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Elonex One T: Mininote til 1.300 kr.

10. juli 2008 | 3 kommentarer | Kategori: Elonex

Elonex OneElonex One T er netop lanceret på det britiske marked, og prisen er her 99 pund, hvilket er ca. 1.300 kroner.

For de få penge får man en mininote med en skærm på 7” og en opløsning på 400 x 800 pixel. Der skulle være netværk – både kablet og trådløst. Dertil følger en uspecificeret processor, der arbejder med en clockfrekvens på 400 MHz. Den lave clockfrekvens kunne pege i retning af Geode fra AMD, der også kendes fra OLPC-projektet. Den bruger lidt strøm, men har en meget begrænset ydeevne.

Generelt vrimler det ikke med hårde oplysninger om den lille maskine, men skal man tro skriverierne omkring den, så er der næppe mere end 512 MB RAM og et lille flashdrev samt en eller anden Linux-distro på den.

Vi har tidligere set lignende computere, bl.a. Alpha 400, og det generelle råd er, at man nok skal holde sig langt væk fra dem, indtil der er lavet gode, solide tests og anmeldelser af dyrene.

Læs mere hos Elonex

Se også dette indslag om maskinen fra Reuters:

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk