Sti > Forside / Archive by category 'Hardware'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

5 måder at overclocke din mininote på

9. november 2009 | 1 kommentar | Kategori: Hardware, Tips & Tricks

Computerworld i USA har en fin oversigt over hvordan man kan overclocke sin netbook / mininote.

Der er både løsninger til loddekolben og den mindre eventyrlystne: Se guiden her.

MSI Wind kommer i dag allerede med et tool – men har du prøvet nogle af løsningerne på din?

| Af: Lars Jacobsen |

Galleri: HP 5501

8. september 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, HP

HP er klar med en ny forretningsbærbar i netbook-formatet. Den kommer til at koste op til 5.700 kroner med 3G-modem og en 250 gb disk med 7.200.

Vi har den til test pt. og er specielt vild med tastaturet som er den gode HP standard. Samtidig kan 10,1″ skærmen leveres med op til 1.366 x 768 pixels.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

3 tredobler hastigheden på mobilt bredbånd.

19. juni 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

3 tager nu et teknologisk kvantespring og øger hastigheden på det mobile bredbånd fra 7,2 Mbit/s til 21 Mbit/s. Med opgraderingen cementerer 3 sin position som Danmarks førende leverandør af mobilt bredbånd. De fleste af 3’s eksisterende kunder opgraderes i den forbindelse kvit og frit til en højere hastighed.

Som et af de første teleselskaber i verden skruer 3 i Danmark nu den nominelle hastighed på det mobile bredbånd op til 21 Mbit/s. Den nye rekordhastighed i 3’s netværk kan opnås i centrum af København og Århus, hvor der er allerflest brugere. 3 har tidligere på året skruet 80 % af sit netværk op til den nominelle hastighed på 14,4 Mbit/s, og i 3. kvartal får kunderne for alvor de nye hastigheder at føle, når der kommer nye USB-modems på markedet.

I 3. kvartal introducerer 3 nye abonnementer baseret på de nye hastigheder. I den forbindelse vil 3 kommunikere nye hastighedsangivelser i sin markedsføring, så man i stedet for at angive de tekniske nominelle hastigheder efter de teknologiske standarder angiver den effektive maksimumhastighed baseret på målinger i 3’s netværk. Det betyder bl.a., at 7,2 Mbit/s i fremtiden angives som 6,0 Mbit/s, og de nye hastigheder på 14,4 Mbit/s og 21 Mbit/s angives som hhv. 10 Mbit/s og 16 Mbit/s.

Når 3 i 3. kvartal lancerer nye abonnementer til både private og business-kunder, har 3 valgt at opgradere eksisterende EazyInternet Premium og EazyInternet Professional kunderhelt gratis. Opgraderingen er allerede implementeret i dag, men for at få fuldt udbytte af de nye hastigheder kræves ny hardware, der kommer på markedet i 3. kvartal.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Spørg læserne: Den bedste mininote med 5+ timers batterilevetid

10. juni 2009 | 25 kommentarer | Kategori: Hardware, Spørg Læserne

På mininote.dk – og af venner og bekendt – får vi tit spørgsmål om hvad man skal købe. Men hvad er egentligt det bedste køb lige nu hvis man spørger dig? Hvad ville du købe – eller har allerede købt? Og hvorfor?

Eneste krav er mere end 5 timers batterilevetid og et godt tastatur. Så skyd løs i kommentarfeltet nedenfor.

| Af: Lars Jacobsen |

Pine Trail afløser din Atom-procssor

24. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

intel-logoDen lille billige Atom hersker på de fleste mininotes. Men Intel er tilsyneladende på vej med ikke alene en afløser, men en hel platform. Det vil sige motherboard, processor og diverse controllere – og det er netop muligheden for at tilbyde en komplet og nem pakke, der har gjort intel til den største leverandør inden for bærbare. Alt producenterne så at sige skal gøre er, at designe kassen rundt om hardwaren.

Ifølge Computerworld.dk vil den ny Atom-platform med kodenavnet Pine Trail placerer chipsættet, som inkluderer grafik og memory controller, sammen med selve processoren i en enkelt chip, fortæller Intel i et telefonmøde. Færre chip vil føre til smallere design, bedre batterilevetid og lavere priser for netbooks.

Den ny platform vil også forbedre systemydelsen ved at fjerne flaskehalse, som Intel har kæmpet med i tidligere Atom-arkitekturer. Ved at integrere memory controlleren fjernes den hukommelses-latency, der påvirker de eksisterende Atom-arkitekturer, hvilket i sidste ende bør give hurtigere netbooks.

At integrere grafikken med processoren bør også give hurtigere adgang til grafikberegningerne. Intel holdt dog igen med kommentarerne om, præcis hvilken slags grafisk kapacitet den ny Atom-platform vil få. Yderligere detaljer vil blive afsløret ved handelsmessen Computex, der afholdes senere på måneden i Taiwan.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Historien om netbooks

18. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Asus Eee PC, Hardware

asus_eee_701Hvis du nogensinde har undret dig over hvor netbooks – eller mininotes – egentligt kommer fra? For i store træk var det et fænomen der opstod ud af næsten ingenting – i hvert fald når man se på tidshorisonten.

Det er ikke engang to år siden at Kasper her fra Mininote købte sin første Eee 700 fra Taiwan via Ebay. Og i dag er markedet stort og du kan vælge imellem 10+ modeller alene i Danmark.

PC World har i dag historien om hvordan det skete – og hvorfor mininotes vendte pc-markedet en lille smule på hovedet.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Intel Atom rammer 2 GHz

23. marts 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

De fleste mininotes benytter Intels Atom-processorer, der hidtil har ligget og rodet rundt et godt stykke under 2 GHz. Men ifølge det kinesiske site HKEPC er Intel lige på trapperne med en 2,0 gigahertz hurtig udgave af Atom-CPU’en.

Med betegnelsen Z550 bliver CPU’en den hurtigste udgave af Atom-familien.

Til trods for den øgede hastighed beholder hurtigkarlen samme beskedne krav til køling (TDP på 2,4w) som sin forgænger, model Z540. Z550 får en 512KB stor L2 cache og en frontside bus på 533MHz.

Den nye processor ventes på markedet i næste måned, men der går nok et par måneder ekstra, før vi ser de første modeller med 2 GHz-processor.

Kilde: ComON.dk

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Acer One 10: Første indtryk

18. marts 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Acer, Anmeldelser, Hardware

aspire-one_rd_14Så har vi fået fat på et af de første eksemplarer af Acer One 10,1″ mininotes i Danmark. I første omgang er der tale om versionen uden 3G-modem, men den såkaldte telco-version skulle vi også snart få.

Herunder finder du vores umiddelbare indtryk:

Design og finish: Den første Acer One var velbygget og relativ solid. Opfølgeren følger i samme spor. Det er ikke hos Acer at designklassikere skabes, men helhedsindtrykket er solidt – og faktisk en smule bedre end den oprindelige Acer One.

Tastaturet er til at skrive på lige ud af kassen og kræver ikke tilvænning. Tasterne virker lidt små i det og kan være lidt glatte, men til gengæld sidder det meste hvor du kender det.

Trackpadden er til gengæld ret lille. Her kunne Acer godt have lavet den bredere i stedet for at holde den kvardratisk.

Maskinen er meget stille og summer blot en smule.

Ved første øjekast ligner Acer One 10 den oprindelige Acer One en del. Men går man tættere på er der forskel. Knapperne har blandt andet fået en overhaling og man mærker at der er kælet lidt mere for materialevalget – selvom det stadig er plast.

Specifikationer: Vores version har den nye Intel N280 Atom processor og kører fint med det installerede Windows XP. Der er 1 gigabyte hukommelse i og en harddisk på 160 gigabyte. Skærmen har en opløsning på 1024 x 600 pixels og der er 3 x USB, Ethernet, VGA og et SD-slot.

Modellen kommer med et seks-cellet batteri som er en væsentlig forbedring over det 3-cellede batteri, som Acer One 8,9″ havde. Med et helt nyt batteri er det svært at vurdere batterilevetiden, men et godt gæt er på den anden side af seks timer.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Galleri med Acer 10

12. marts 2009 | 3 kommentarer | Kategori: Acer, Galleri, Hardware

Samtidig med annoncering af Acer One 10″ (som de kalder den selvom det er en 10,1″) har Acer udsendt en række billeder. Vi har samlet et lille galleri. Som man kan se ligner den, i det store hele, den originale Acer One. Kendere af Acer One vil dog bemærke forskellen ved hængslerne. Versionen med indbygget 3G modem bliver dog, ifølge Acer, anderledes og vi arbejder på at få en til test.

Acer kunne i øvrigt afsløre i dag, at der kommer endnu en lanceringen inden sommerferie. Her udvides Acer One familien med blandt andet business-modeller.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Eee 1002HA: Minitest

3. marts 2009 | 1 kommentar | Kategori: Anmeldelser, Asus Eee PC, Hardware

Eee 1002HADen kommer først i uge 12 i en forbedret version med Intel Atom N280, men alligevel har jeg haft fornøjelse af Eee 1002HA de sidste par uger.

Og det har været en fornøjelse. For med Eee 1002HA er Asus på vej med et comeback. Jeg har ellers synes, at særligt Eee 901 hurtigt blev overhalet af modeller som Acer One – og senest af Samsung NC10 og HP2140. Men sådan skulle det ikke være.

Min version er med N270, 160 gigabyte harddisk (5400 rpm), 1 gigabyte ram og Windows XP. Desuden er der 3 x USB-port, 1 x SD-slot og mikrofon- samt høreteleon-stik.

Jeg opgraderede dog hurtigt til 2 gigabyte ram, et SATA SSD-drev (intel X25-M) og Windows 7 – og bortset fra lidt problemer med grafikdriveren drønede maskinen bare afsted. Både ram og harddisk skiftes nemt via en luge i bunden.

Uden typiske Eee-fejl
Men vigtigst af alt, så er 1002HA uden de irritationsmomenter som Asus Eee PC’ere tidligere har haft. Det betyder at tastaturet er godt, fast og ikke gynger (men helt så godt som HP2140). At skærmen er klar og ikke grynet – og at maskinen ikke føles som billig plastik.

Eee 1002HAFaktisk er der ikke meget plastik over 1002HA, for overfladen er i alu og hele maskinens indtryk er, at der er tale om en lidt billigere udgave af den lækre S101. Men udover at prisen er omkring 1.000 kroner lavere, så vil mange nok ende med at foretræke de 160 gigabyte på harddisken i 1002HA i stedet for de 16 gigabyte mange S101′ere sælges med.

Det medfølgende batteri og strømstyringssoftware er desuden værd at nævne – og holder snildt maskinen kørende i mere end fire timer.

Skal jeg nævne noget negativt om Eee 1002HA til slut er det fraværet af et indbygget 3G-modem – det havde været en lækker detalje, gerne eventuelt som tilkøb.

Så pas på Samsung NC10 eller HP2140 (med den høje opløsning) -Asus Eee 1002HA er i samme klasse som jer.

Læs artikler om: , , , , | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk