Sti > Forside / Archive by category 'HP'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Galleri: HP 5501

8. september 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, HP

HP er klar med en ny forretningsbærbar i netbook-formatet. Den kommer til at koste op til 5.700 kroner med 3G-modem og en 250 gb disk med 7.200.

Vi har den til test pt. og er specielt vild med tastaturet som er den gode HP standard. Samtidig kan 10,1″ skærmen leveres med op til 1.366 x 768 pixels.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Anmeldelse: HP Mini 5101

25. juli 2009 | 3 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, HP

HP Mini 5101HP Mini 5101, eller Mini Executive, som HP selv kalder msakinen, er en af de mest interessante nye mininotes i denne sommer – i hvert fald, hvis man er er en af landevejens IT-brugere.

Priserne i USA begynder ved $399.99, og den fås i flere forskellige modeller, hvor det især er størrelsen på harddisken eller SSD’en samt skærmens opløsning, der afgør prisen.

Skærmen er af LED-typen og er på 10,1 tommer. Der er en Intel Atom 1,86 GHz processor og maskinerne er lavet af aluminium og magnesium, som holder vægten nede på 1,2 kilogram.

Vi har fundet en af de første anmeldelser af maskinen, der bl.a. roser den gode Wi-Fi og batteritid.

Læs selv mere her

Læs artikler om: , , , | Af: Kasper Hyllested |

HP lancerer nye mininotes

27. maj 2009 | 1 kommentar | Kategori: HP, Nyhed

HP Mini 110 XPHP har nu annonceret tre nye modeller i deres Mininote-serie. Det drejer sig om modellerne 1101, 110 XP og 110 Mi. De er alle baseret på en 10,1 tommer LED-skærm og kører enten Intel Atom N270 eller N280. De har GMA 950-grafik, og Mini 110 XP har et Broadcom Crystal HD Enhanced Video Accelerator-kort indbygget, som ifølge HP giver mulighed for at afspille video i 1080p HD-kvalitet.

Derudover er specifikationerne ret almindelige. 110 XP får (surprise, surprise!) Windows XP, 1 gigabyte RAM og enten 160 GB harddisk eller 32 GB SSD. Der er mulighed for at få indbygget 3G-modem.

*110 Mi bruger HP’s eget linux-baserede operativsystem og har op til 250 gigabyte harddisk og 2 gigabyte RAM. Begge modeller kommer med “Syncables Desktop”, som er et særligt program, der gør det muligt at synkronisere filer mellem mininoten og en almindelig PC.

Endelig er der HP Mini 1101, som er en business-udgave af 110 XP. Den har ikke Broadcom-grafik, men til gengæld kan man vælge mellem Windows XP eller Vista.

Den lanceres den 1. juni 2009 i USA til en pris på $329 og fås i sort. De to andre modeller kommer lidt senere og koster henholdsvis $329.99 og $279.99. Mini 110 XP fås i to nye farver kaldet pink chic og white swirl – men prisen er endnu ukendt.

Vi har fundet en video med præsentation – og man kan læse mere hos HP

| Af: Kasper Hyllested |

Galleri med HP Mini 1000 Vivienne Tam

24. april 2009 | 1 kommentar | Kategori: Galleri, HP

Vi har godt nok haft en video af den flotte, røde men knapt som voldsomt udstyrede HP Mini 1000 Vivienne Tam. Men vi havde et par billeder liggende, som vi gerne ville dele.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

HP Mini 1000 Vivienne Tam

17. april 2009 | 1 kommentar | Kategori: Anmeldelser, HP

Det er et stykke tid siden HP lancerede samarbejdet med designeren Vivienne Tam. Resultatet er HP model 1198eo – en design-udgave af HP Mini 1000.

Den er, som du kan se på videoen nedenfor, *meget* rød og nok mest målrettet kvinder. Vi har i hvert fald fået flest positive tilbagemeldinger fra den del af befolkningen når vi har haft den med rundt.

Men farven bør ikke skræmme nogen væk, for det er faktisk en meget fin lille maskine. Designet er meget let, der er igen rammer omkring skærmen og tasterne er helt i den gode HP-mininote kvalitet. Og i modsætning til HP 2140 er den rigtigt tynd, så tynd at der ikke er blevet plads til en VGA-port, men blot to USB-porte og et Ethernet-stik.

Til gengæld har HP udstyret vores model med et indbygget 3G-modem, som virkede fint med både vores Telia og 3 SIM-kort. Og softwaren som følger med fra HP’s side gør, at forbindelsen aktiveres uden problemer med at indtaste mystiske adgangspunkter og lignende. Der er selvfølgelig også Wifi og Bluetooth.

Vores største indvending mod den lille maskine er valget af en 80 gigabyte harddisk med en rotationshastighed på blot 4.200 rpm, en skærm som kun er 576 i højden og et batteri som er lige på den lille side. Men kan du leve med de lidt mindre ting så kan du få en fin, meget rød, let og godt forbundet enhed. Men der er dømt mere design end nørd når det kommer til 1198 eo.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

HP tester Google Android på mininotes

1. april 2009 | 1 kommentar | Kategori: Google, HP, Nyhed

HP 2140 MiniDet Linux-baserede styresystem Android fra Google er oprindelig udviklet til mobiltelefoner, men det kan også blive en konkurrent til Windows på netbook-markedet. Hewlett Packard tester i øjeblikket om Android er egnet til mininotes Det skriver avisen Wall Street Journal ifølge ComON.

HP er ikke de første, som overvejer at bruge Android til mininotes. I februar kunne firmaet Freescale fortælle, at man er på vej med Android-kompatible processorer til netbooks, og Asus har også officielt bekræftet, at man tester Android på Eee-computere.

I forhold til Windows XP har Android mere beskedne hardwarekrav, der skal ikke betales licensafgifter og det kan frit tilpasses.

Styresystemet har dog stadig en række begrænsninger, som gør det uegnet til større computere. Herunder at alle programmer, som brugeren installerer, skal være skrevet i Java specifikt til Android. Og så må man nok undvære eksempelvis Microsofts programmer.

Kilde: ComON og wsj.com

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

De første anmeldelser af HP Mini 2140

31. marts 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, HP

HP 2140HP annoncerede i sidste uge, at afløseren til deres populære 2133 Mini-note er kommet på gaden i Danmark. 2140′eren er målrettet business-segmentet, og er da også noget dyrere end de fleste andre mininotes. Til gengæld får man også en del mere.

For det første er den lavet et aluminium og magnesium kabinet og ikke det sædvanlige plastic. Derudover har den et tastatur, der kan tåle, at man spilder lidt væske. Der er et ExpressCard-slot og harddisken er beskyttet mod fald af et indbygget accelerometer, der måler, om computeren er i fald og automatisk slukker for harddisken for at forebygge dataskader.

For de fleste business-kunder vil det også være en stor fordel, at man selv i høj grad kan tilpasse maskinen med alt lige fra styresystem (Linux, XP eller Vista) til batteri, RAM, harddisk/SSD og andet. Man kan eksempelvis vælge enten et 3-cellet eller et 6-cellet batteri, ligesom man kan udstyre den med enten en eller to gigabyte RAM – allerede når man bestiller den.

HP 2133 havde en Via-processor, men har nu givet efter og benytter Intels Atom N270 Diamondville-processor. Via-processoren gjorde, at HP 2133 blev kendt som den hotteste mininote, simpelthen fordi den blev så varm, at den var svær at have placeret på lårene. Den nye 2140 skulle have løst det problem.

Samtidig er skærmen blevet opgraderet fra 8,9 tommer til 10,1. De billigste modeller har en skærm med en opløsning på 1024 x 576 pixel display, men der kommer også en model i april med en rekordopløsning på 1366 x 768 pixel. Netop opløsningen var et af 2133′erens helt store fordele, og de fleste anmeldere roser HP for at have holdt fast i netop muligheden for høj opløsning på en lille skærm.

Vi har fundet to udmærkede anmeldelser af HP Mini 2140, som man kan læse her indtil vi selv får fingrene i en model og får skrevet en dansk anmeldelse.

Læs lilliputing.com’s anmeldelse her.
Læs laptopmag.coms anmeldelse her.

Se også vores galleri med billeder af HP 2140 her:

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Tre HP-modeller klar i Danmark

30. marts 2009 | 8 kommentarer | Kategori: HP, Nyhed

HP 2140HP’s forårskollektion af mininotes er nu klar i butikkerne. Der er tre forskellige modeller at vælge imellem. En kulsort Compaq Mini, en rød HP Mini – designet af modedesigneren Vivienne Tam – og HP Mini 2140 i børstet aluminium til forretningsfolket.

Hewlett-Packard har længe haft succes herhjemme med de helt små bærbare, der blev introduceret sidste år. Nu lancerer Danmarks største pc-leverandør tre nye mininotes, der alle har store 10,2 tommer skærme og Intel Atom-processorer.

Sort: HP Compaq Mini 730-serien
HP regner med, at forårets mest populære mini-bærbare bliver Compaq Mini 730. Den er 2,5 cm tyk, vejer et kilo og har et stiligt sort design. Der er indbygget webcam og mikrofon, trådløst netværk og Bluetooth. Skærmen er widescreen BrightView, og tastaturet er i næsten fuld størrelse (92 pct. af normal), hvor bogstaverne er placeret samme sted som på normale tastaturer.

Det er den ældre Intel Atom N270 (1,6 GHz) processor, der leverer ydelsen. Der kommer to modeller i Mini 730-serien. Compaq Mini 730 og 735. Den eneste forskel er, at den sidstnævnte leveres med indbygget HSDPA (Turbo3G) modem.

Rød: HP Mini 1099 Vivienne Tam Special Edition
Den internationale modeskaber Vivienne Tam er den første fra modens verden, der skaber et pc-design for HP. Hun har designet HP Mini 1099 Vivienne Tam Special Edition i en “China Chic” stil med et skarpt rødt design af bl.a. røde og lilla blomster. Det beskyttende hylster, der medfølger, er i samme design. Hendes kreation vejer blot 1,1 kg og har en BrightView Infinity skærm, Intel Atom N270 (1,6G Hz) processor, webcam, mikrofon, trådløst netværk samt Bluetooth. Den moderigtige Vivienne Tam minibærbare fås i to versioner. En med indbygget HSDPA (Turbo3G) modem og en uden.

Aluminium: HP Mini 2140
Den nye HP Mini 2140 er bygget i børstet aluminium. Med en vægt på blot 1,19 kilo er den målrettet den professionelle bruger, der ønsker en letvægter med i marken. LED-skærmen er modstandsdygtig over for ridser og har en opløsning på enten 1024 gange 576 eller 1366 x 768 pixels. Det store tastatur er næsten i fuld størrelse (92 pct. af normal), og tasterne er i en rigtig god kvalitet, så lang tids skrivearbejde føles lige så behageligt som på en almindelig bærbar pc. Som standard leveres HP Mini 2140 med Windows Vista, men kan også fås med Windows XP. Desuden er der indbygget HP 3D DriveGuard, som beskytter harddisken, hvis man skulle være så uheldig at tabe sin computer.

Priser her i Danmark

Alle de nye minibærbare fra HP er i butikkerne fredag 27. marts. Alle priser er inkl. moms.

*HP Compaq Mini 730 koster fra 2.899 kr.
*HP Compaq mini 735 (med Turbo 3G) koster fra 3.999 kr.
*HP Mini 1099 Vivienne Tam Special Edition koster 3.999 kr.
*HP Mini 1099 Vivienne Tam Special Edition (med Turbo 3G) koster 4.999 kr.
*HP Mini 2140-serien koster fra 2.999 kr.

Læs artikler om: , , , | Af: Kasper Hyllested |

Galleri: HP 2140 Mini-note

4. februar 2009 | 8 kommentarer | Kategori: Galleri, HP

Vi har været så heldige at få fingrene i en tidlig version af HP’s nye mininote, HP 2140. Vi tester og afprøver stadig maskinen, men har taget en masse billeder af maskinen, som du kan se i nedenstående galleri.

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at skrive en kommentar – så skal vi prøve at svare så godt som muligt.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Lidt mere om HP2140

2. februar 2009 | 12 kommentarer | Kategori: HP, Nyhed

HP 2140Vi ved fra HP at HP 2140 er på vej – bla. til Danmark. Der er tale om en opdateret udgave af HP2133, hvor den langsommelige Via processor er skiftet ud med en Intel Atom processor på 1,6 ghz.

Selve maskinen ligner sig selv, hvilket er godt for HP2133 er en af de mest velbyggede mininotes på markedet. Skærmen har dog fået en opgradering fra 8,9″ til 10,1″. Og samtidig er det muligt at få HP2140 med et SSD-drev.

Se billeder af HP2140 her. Her er det også muligt at downloade et dokument med flere specifikationer. Bla. fremgår det her at skærmens opløsning er sølle 1.024 x 576 pixels. Det kan i vores øjne give problemer med en del hjemmesider. Efter sigende skulle en professionel model (måske 2150) komme med højere opløsning.

Læs artikler om: , , | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk