Sti > Forside / Archive by category 'Acer'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Acer offentliggør Android netbook

8. juni 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Nyhed

200px-android-logo_svgAcer præsenterer nu deres første Aspire One netbook med Android operativsystem. Android operativsystemet vil ifølge Acer give netbook-brugere hurtigere forbindelse til internettet.

Netbooks er designet til at være kompakte af størrelse og nemme at opkoble til internettet ligegyldigt, hvor du befinder dig,” siger Jim Wong, president IT Products Global Operation, Acer Inc., “Android operativsystemet byder på utrolig hurtig og trådløs internetopkobling; af den grund har Acer besluttet at udvikle Android netbooks for at gøre det endnu mere bekvemt for vores kunder.”

Introduktionen af Android i Acer netbooks stiller kunderne overfor et nyt valg af operativsystem. Udover at tilbyde operativsystemet fra Microsoft vil hovedparten af Acer netbooks fremover også tilbyde Android. Brugere kan derfor vælge deres foretrukne type operativsystem. Acer mener, at Android operativsystemet vil bidrage betydeligt til den verdensomspændende markedsvækst for netbooks.

Android er en gratis, open source og fuldt brugerdefinerbar mobilplatform. Den samlede pakke inkluderer et operativsystem, middleware og nøglemobilapplikationer. Tredjepartudviklere kan brugerdefinere og integrere Android-applikationer, hvilket giver ren ekstraværdi til fordel for slutbrugerne.

Acer planlægger at lancere deres første Aspire One netbooks med Android i 3. kvartal af 2009.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Acer 751 anmeldt

30. maj 2009 | 1 kommentar | Kategori: Acer, Anmeldelser

acer-751Hvis du synes at 9″ og 10″ modeller er lige lovligt små, så er der hjælp på vej. For Acer 751 er på markedet med en 11,6″ skærm. Og så er opløsningen også oppe på 1.366 x 768 pixels.

PC World Norge testede maskinen allerede i marts men der var der tale om preproduction model. Og nu har GadgetMix et engelsk review af den færdige model parat.

Deres dom er, at 5,5 timers batterilevetid er flot i en 11,6″ model. Men også at Atom Z-serie processoren (som i Vaio P) er langsommere end N270 og N280.

Vi ser frem til selv at efterprøve påstandene – for vi har en Acer 751 model LU.S780B.047 på vej.

Læs artikler om: , , | Af: Lars Jacobsen |

Brugeranmeldelse: Acer Aspire One d150

27. april 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Anmeldelser

Acer Aspire One d150En af mininote.dk’s faste læsere, Allan Bøgild Pedersen, har købt sig en Acer Aspire One d150 – modellen med indbygget 3G-modem – som erstatning for sin HTC Shift.

Allan er så flink, at han ofte deler sine oplevelser med nyt udstyr med os på sin blog, og han har således også forfattet en anmeldelse af sin nye maskine. Her kan man bl.a. læse:

Man kan godt irritere sig lidt over de design-mæssige problemer, som Acer Aspire One d150 har, men når det er sagt, så har Acer trods alt gjort det ingen anden netbook-producent har formået at gøre ind til nu, nemlig fået proppet et 3G-modem ind i en model, der sælges i Danmark. Det er helt klart det, der gør maskinen så interessant. Jeg begriber simpelthen ikke, hvorfor andre leverandører ikke får fingeren ud på dette område, hvem gider slæbe rundt på modemer i 2009? Hastighedsmæssigt er jeg som allerede skrevet, meget positivt overrasket og alt i alt så synes jeg bestemt det er en maskine der er de små 3.600 kroner værd, den koster.

Læs hele anmeldelsen her.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Galleri med Acer Aspire One 10″

25. april 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Acer, Galleri

Man kan ikke beskylder Acers 10″ udgave af Aspire One for at være supersexet, men den har sin egen charme. Ikke mindst fordi vores model D150-1BGk er udstyret med Wifi, Bluetooth, 3G-modem samt et 6-cellet batteri. Og vi har selvfølgelig også et galleri klart.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Ubuntu med grafisk brugerflade

13. april 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Nyhed, Tips & Tricks

En af fordelene ved Linpus Lite Linux-distribution som følger med Acer Aspire One er  den grafiske brugerflade. Folkene bag Ubuntu-distributionen har i et stykke tid arbejdet med en udgave med en lignende grafisk brugerflade. Distributionen hedder Ubuntu UNR, og er nu kommet så langt i udviklingen, at den stort set kører problemløst på langt de fleste mininotes inkl. Acer Aspire One.

En af fordelene ved Ubuntu i forhold til f.eks. Linpus er, at distributionen er meget mere udbredt, og der derfor findes langt mere software som med det samme er klar til brug. Desuden er der en stor brugerbase, også herhjemme, som man kan spørge, hvis man støder på problemer.

Installation
Installation af Ubuntu UNR er nem og kræver bare, at du har internetadgang og en USB-nøgle med 2GB. Du kan på denne side læse om, hvordan du konkret installerer UNR.

Det er vigtigt, at du vælger den udgave, der er baseret på ”Jaunty Daily live-image”. UNR er stadig under udvikling, og der sker løbende forbedringer.

Hvis du har behov for hjælp
Jeg havde efter min installation lidt problemer med at få mit trådløse netværk til at fungere. Dette blev dog klaret ved at tilføje ”blacklist acer_wmi” (uden citations tegnene) til filen /etc/modprobe.d/blacklist.

Du kan læse flere tips og en mere udførlig beskrivelse om hvordan du læser ovenstående problem her.

Screenshot

Held og lykke. Det kan kræve lidt tilvænning at arbejde med den grafiske brugerflade, men det er investeringen værd. Ubuntu UNR er efter min mening klart den Linux-distribution som p.t. bedst udnytter mininotens relativt begrænsede hardware.

| Af: Benny Damsgaard |

Acer tester Android-løsning til mininotes

10. april 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Nyhed

200px-android-logo_svgGoogles Android-system er egentligt tænkt som et styrestem til mobiltelefoner. Men det har ikke forhindret flere producenter, blandt andet HP, i at overveje styresystemet til de små bærbare mininotes. Men nu melder Acer også ud, at deres interne test-afdelingen prøver krafter med kombinationen af mininotes og Android. Og at modellerne kan havne i butikkerne.

Styrken i Android er efter sigende, at programmer kan integreres i styresystemet på lige fod med de programmer der følger med. Dermed kan producenternes supportsoftware, online-tilbud og lignende være en naturlig del brugernes oplevelse.

Bagsiden er så muligheden for endnu mere bloatware og præinstalleret skidt…

Kilde: Engadget.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Acer Aspire One er en stor succes

1. april 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Nyhed

Acer Aspire OneAcer tjente store penge i 2008, og det skyldes især den populære Aspire One mininote. Det skriver ComON.

Det fremgår helt tydeligt af Acers regnskab. Firmaet har netop leveret et super-regnskab midt i den dybeste krisetid. Indtjeningen i 2008 var på hele 428 millioner dollars. Til sammenligning tjente Acer 310 millioner dollars i optursåret 2007. Omsætningen steg med 15 procent til over 16 milliarder dollars.

Selv i fjerde kvartal, der har været katastrofalt for de fleste andre, formåede Acer at øge indtjeningen i forhold til 2007.

Succesen stammer fra netbooks som Acer var blandt de første på markedet med. Acer forventer at sælge 13 millioner netbooks i år. Ifølge IDC stod netbooks for 20 procent af alle solgte computere i Europa i fjerde kvartal 2008.

Kilde: ComON.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Acer One 10: Første indtryk

18. marts 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Acer, Anmeldelser, Hardware

aspire-one_rd_14Så har vi fået fat på et af de første eksemplarer af Acer One 10,1″ mininotes i Danmark. I første omgang er der tale om versionen uden 3G-modem, men den såkaldte telco-version skulle vi også snart få.

Herunder finder du vores umiddelbare indtryk:

Design og finish: Den første Acer One var velbygget og relativ solid. Opfølgeren følger i samme spor. Det er ikke hos Acer at designklassikere skabes, men helhedsindtrykket er solidt – og faktisk en smule bedre end den oprindelige Acer One.

Tastaturet er til at skrive på lige ud af kassen og kræver ikke tilvænning. Tasterne virker lidt små i det og kan være lidt glatte, men til gengæld sidder det meste hvor du kender det.

Trackpadden er til gengæld ret lille. Her kunne Acer godt have lavet den bredere i stedet for at holde den kvardratisk.

Maskinen er meget stille og summer blot en smule.

Ved første øjekast ligner Acer One 10 den oprindelige Acer One en del. Men går man tættere på er der forskel. Knapperne har blandt andet fået en overhaling og man mærker at der er kælet lidt mere for materialevalget – selvom det stadig er plast.

Specifikationer: Vores version har den nye Intel N280 Atom processor og kører fint med det installerede Windows XP. Der er 1 gigabyte hukommelse i og en harddisk på 160 gigabyte. Skærmen har en opløsning på 1024 x 600 pixels og der er 3 x USB, Ethernet, VGA og et SD-slot.

Modellen kommer med et seks-cellet batteri som er en væsentlig forbedring over det 3-cellede batteri, som Acer One 8,9″ havde. Med et helt nyt batteri er det svært at vurdere batterilevetiden, men et godt gæt er på den anden side af seks timer.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Hurtig genvej til en billig “Mac”

15. marts 2009 | 1 kommentar | Kategori: Acer, Software, Tips & Tricks

En af de ting som altid har fascineret mig ved Mac OSX er den elegante grafiske brugerflade. Det er dog ikke nødvendigt at købe en Mac for at få adgang til en grafisk brugerflade der minder om OSX. Enkelte Linux-distributioner, som f.eks. den brasilianske DreamLinux, er designet til at minde om OSX, men stadig bevare stabiliteten fra Linux.

DreamLinux, som er baseret på og kompatibel med Debian, er netop kommet i en version 3.5, og jeg vil i denne artikel beskrive, hvordan du installerer den på AcerAspireOne.

Billig Mac
Udover at ligne OSX har DreamLinux også den fordel, at den bruger XFCE skrivebordsmiljøet. I forhold til f.eks. gnome (som bruges på Ubuntu) bruger XFCE langt færre systemressourcer. Dette gør DreamLinux forholdsvis hurtig selv på de modeller af AcerAspireOne der, som min, har et relativt langsomt SSD drev.

Endelig er DreamLinux også ganske poleret og lækker at se på, og alt hardwaren i AcerAspireOne fungerer – så vidt jeg kan se – efter ganske få tilpasninger. Alt i alt betyder det, at du, hvis du installerer DreamLinux 3.5 på din AcerAspireOne, får et hurtigt og brugervenligt OS, som samtidigt får din maskine til at ligne noget der er min. tre til fire gange så dyrt!!

Klargøring
Start med at hente ISO billedet af DreamLinux 3.5. Billedet fylder ca. 700MB og indeholder alt, hvad du skal bruge.

Hvis du har et eksternt DVD/CD-drev, kan du bare brænde billedet på en CD og så gå til næste afsnit.

Du kan dog også, som jeg gjorde, vælge at installere fra en 2GB USB-nøgle. Konkret gøres det ved hjælp af programmet UNetbootin. Du kan her se en guide til, hvordan du får det til at køre på Ubuntu.

Hvis du bruger Windows henter du programmet her, og starter det ved at dobbeltklikke på ikonet. Når programmet starter, vælger du DreamLinux i den øverste drop-down-menu, markerer ISO-diskimage og peger på det ISO-billede, du netop har hentet. Til sidst kontrollerer du, at USB er markeret nederst under ”Type” og det rigtige drev valgt. Dvs. der hvor du har din USB-nøgle. Din USB nøgle skal være formateret med FAT32, inden du går i gang.

Til sidst trykker du på OK og USB-nøglen vil nu blive forberedt. Ved USB 2.0 tager det ca. 5 min.

Installation
Når du er klar til at installere sætter du USB-nøglen i din AcerAspireOne, tænder, holder F12 nede mens du booter og vælger at boote fra din USB-nøgle. Nu starter maskinen op med en live udgave af DreamLinux. En live udgave betyder, at den i grove træk fungerer som distributionen vil gøre på din maskine, men at der ikke skrives på disken.

Efter et øjeblik tid vil du blive mødt med en advarsel om, at der er en udefineret skærmoplæsning. Denne fejl skal du bare ignorere og trykke på mellemrum. Fejlen, som skyldes at DreamLinux skal have lidt hjælp til at understøtte grafikkortet i AcerAspireOne, retter vi efter vi har installeret distributionen.

Når der er bootet færdig (tager ca. 20-30 sek. fra en standard USB-nøgle) har du en live udgave af DreamLinux. Skærmbilledet vil dog, pga. den fejl jeg omtalte før, stå skævt i 800×600, og det hele vil ikke være så flot, som når vi er færdige.

I forhold til selve installationen vil jeg anbefale denne udmærkede guide som dækker det meste. Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på:

  • Det kan være svært at få trådløst netværk op at køre med live-cd’en. Dette er dog ikke et stort problem og ikke afgørende for, at du kan installere. Desuden fungerer trådløst netværk fint, når du har installeret.
  • Når du kommer til selve DL-Installer, så er det pga. den lave opløsning ikke muligt at se hele vinduet, og det gør, at du ikke kan trykke på Apply nederst. Dette løser du ved at minimere vinduet, holde ALT nede og trække op ad i siden af vinduet. Lidt tricky, men det virker.

Efter installationen
Når du genstarter efter installationen, skal du foretage tre små rettelser, før det hele kører.

Åbn en terminal og skriv ”sudo mousepad”. Når editoren kører, åbner du filen xorg.conf som ligger i /etc/X11/ mappen. I sektionen ”Device” (ca. midt i xorg.conf), anden linje ændrer du ”vesa” til ”i810”. Ændringen gør, at DreamLinux fremover bruger en meget bedre driver til dit grafikkort, og du nu kan køre 1024×600.

Nu hvor du har xorg.conf åben, kan du ligeså godt sikre dig, at det danske keyboard også er på plads. Dette gør du ved at sikre dig, at der står ”da” i sidste linje (XkbLayout) i sektionen ”InputDevice”.

Gem xorg.conf ved at trykke CTRL + s. Derefter åbner du filen menu.lst som ligger i /boot/grub/. Her finder du linje ni og ændrer ”vesa=791” til ”vesa=8”. Denne ændring gør, at du slipper for boot-fejlen som gør, at du skal trykke mellemrum for at komme videre.

Til slut genstarter du maskinen.

Trådløst netværk
For at få gang i det trådløse netværk klikker du på ikonet i øverste venstre hjørne og får programmet Wicd Manger frem. Når du har fundet dit netværk på listen, klikker du på det, markerer ”Tilslut automatisk til dette netværk”, og hvis der er behov for et kodeord, IP-instillinger mv. indtaster du dem under ”Avancerede indstillinger”. Til sidst klikker du på ”Tilslut”, og du skulle nu være på trådløst netværk.

Mine erfaringer med det rådløse netværk på DreamLinux er markant mere positive end på f.eks. Ubuntu. Man kommer på med det samme, og hastighed og stabilitet er høj.

Gejl
I docken nederst er der et sort ikon der hedder DCP-Control Panel. Dette åbner porgrammet DreamLinux Control Panel, hvorfra du bl.a. kan slå de mere avancerede grafiske elementer til og fra. Hvis du f.eks. trykker på ikonet ”Enable/Disable Compiz” får du mulighed for at tænde for et væld af lækre effekter. Hvis du slår Compiz til, vil docken i bunden ser mere OSX-agtig ud, og vinduerne blive bløde i kanten (skal ses). Under Compiz Settings, kan du mere præcist styre hvilke effekter, du vil bruge.

Bemærk at Compiz kan give problemer ved spil etc. som også trækker på de grafiske ressourcer. Det er ikke til at sige på forhånd, hvor problemerne opstår. Prøv dig fra.

Vær ikke bange for at spørge
Jeg har nu kørt DreamLinux et par dage. Indtil nu har det været en afgjort positiv oplevelse, og jeg kan varmt anbefale DreamLinux frem for  f.eks. Ubuntu og lign. Ifølge DreamLinuxs hjemmeside er der endda en speciel udgave til AcerAspireOne på vej, og det vil sikkert gøre, at man slipper udenom at skulle rette lidt i xorg.conf mv.

Undervejs har jeg brugt DreamLinux forum gentagne gange. Alle gange kom svarene prompte. Så hvis du løbe ind i problemer, skal du endelig kigge der.

Her til sidst kommer et skærmbillede af min installation p.t. Vis mig en AcerAspireOne med XP der kan gøre det ;-)

screenshot-1

| Af: Benny Damsgaard |

Galleri med Acer 10

12. marts 2009 | 3 kommentarer | Kategori: Acer, Galleri, Hardware

Samtidig med annoncering af Acer One 10″ (som de kalder den selvom det er en 10,1″) har Acer udsendt en række billeder. Vi har samlet et lille galleri. Som man kan se ligner den, i det store hele, den originale Acer One. Kendere af Acer One vil dog bemærke forskellen ved hængslerne. Versionen med indbygget 3G modem bliver dog, ifølge Acer, anderledes og vi arbejder på at få en til test.

Acer kunne i øvrigt afsløre i dag, at der kommer endnu en lanceringen inden sommerferie. Her udvides Acer One familien med blandt andet business-modeller.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk