Sti > Forside / Archive by category 'MSI Wind'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Ny MSI klar i Danmark

15. juni 2009 | 4 kommentarer | Kategori: MSI Wind, Nyhed

MSI X-SlimMSI havde stor succes med deres første mininote, og nu kommer næste version. MSI’s X-slim er måske ikke en rigtig mininote, men den ligner så meget, at vi gerne vil omtale den.

Inspirationen er hentet hos Apples MacBook Air. Det tyndeste sted er en X-Slim 6 mm tyk, mens en Air er nede på 4 mm og den vejer bare 1300 gram. Skærmen er 13,4 tommer og den klarer den lille HD-opløsning med sine 1366 x 768 pixels, der er også et webcam og så er der en stor touchpad. Det fortæller aod.dk.

Der kommer to udgaver af den spinkle maskine herhjemme i første omgang. MSI har annonceret en X-Slim med Core 2 CULV cpu, men den er ikke færdig endnu. I stedet gælder det X320 og X340, hvor den store forskel er cpu’en.

X340 har en 1,2 GHz Intel Celeron CULV 723-processor, mens X320 har en 1,6 GHz Intel Atom Z530-processor. Begge er udstyret med Microsoft Vista Home Premium, begge har 320GB harddisk og 2GB DDR2 ram, og indbygget Intel grafik (GMA 450MDH).

Der er b/g/n wifi indbygget, bluetooth og så er der en HDMI-udgang, så du let kan tilslutte en ekstern skærm.

X320 kommer til at koste 4.999 kroner og x340 står til 5.499 kroner og er i butikkerne nu.

Kilde: aod.dk

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Tre nye Wind fra MSI

14. april 2009 | 13 kommentarer | Kategori: MSI Wind, Nyhed

msi-wind-u123-farverMSI har annonceret, at der kommer tre nye mininotes i Wind-serien. En opdatering, som nok er længe ventet for fans af den populære – men efterhånden noget uddaterede MSI Wind.

De tre modeller er U123, U123H og U123T. Der er tale om Atom-baserede enheder (med den nye N280 på 1,66 ghz) med 160 gigabyte harddisk, 1 eller 2 gigabyte ram og en 10″ skærm på 1.024 x 600 pixels. Enkelte modeller har dog 80 eller 120 gigabyte harddisk.

U123H er udstyret med indbygget 3G-modem, 802.11 b/g/n Wifi og Bluetooth. U123T er som noget unikt udstyret med en digital tv-tuner.

De officielle specifikationer er:

CPU Intel® Atom™ N280 Processor 1.66GH
Chipset 945GSE + ICH7-M
Graphic UMA
Memory DDR2 533MHz 1G On Board
LCD 10″ (1024 x 600) LED
HDD 80/120/160 GB (2.5” SATA)
Card Reader 4 in 1 (SD/MMC/MS/XD)
I/O D-sub x 1 , Mic-in , Headphone, RJ45, USB 2.0 x 3(U123, U123H) , USB 2.0 x 2(U123T)
Battery 3 cell/ 6 cell (Option)
Wireless &802.11 b/g/n, Bluetooth V2.0EDR (option)
Webcam 1.3 M/ 2.0M (Option)
Sound 2 speakers
Dimension 260mm x 180mm x 9.75~33mm
Weight ~1Kg
3G Communication 3.5G HSDPA (U123H only)
Special Feature Build-in TV tuner (U123T only)

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Guide: Få mere ud af din mininote

16. december 2008 | 1 kommentar | Kategori: MSI Wind, Tips & Tricks

MSI Wind U100Mininotes er ofte lidt skrabede, når man tager dem ud af kassen. Men du kan sagtens opgradere en mininote.

PC World viser, hvordan man gør i en stor guide.

I guiden – der tager udgangspunkt i en MSI Wind U100 – vises, hvordan man sætter mere RAM i computeren, hvordan batteriet udskiftes med en større model, hvordan man sørger for altid at have de bedste drivere samt hvordan man opgraderer BIOS og får mere ydelse ud af den lille maskine.

Læs den glimrende guide her. Har du spørgsmål, så brug kommentarfeltet her på mininote.dk.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Mac-driver til MSI Wind

16. december 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: MSI Wind, Nyhed

Apple har selv – næsten – afvist at lave en mininote, og derfor har Apple-fanboys været nødt til at tænke kreativt, hvis de ville have deres yndlings-operativsystem på en lille maskine.

Der er efterhånden adskillige eksempler på mininotes, som har fået installeret OS X, men det mest udbredte er nok en sådan installation på en MSI Wind U100.

MSI Wind er relativt let at installere OS X på, men det trådløse netværkskort har drillet. Der er nemlig ingen drivere til Realtek-kortet.

Derfor skulle man enten bruge en klodset dongle eller åbne sin dyrebare Wind og skifte netkortet.

Men efter måneder med utallige opfordringer har Realtek. der står bag netkortet. forbarmet sig og sendt en uofficiel Macdriver ud.

De første meldinger lyder på, at driveren fungerer fantastisk, og MSI Wind nu for alvor er blevet forvandlet til alt det Macbook Air burde have været. En kompakt bærbar Macbook.

Har man mod på at installere OS X på sin MSI Wind skal man dog være opmærksom på, at det er i strid med Apples EULA og derfor faktisk ulovligt.

Men filen fra Realtek kan findes her.

Kilde: ComON.

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Video: Unboxing af MS Wind U120

26. november 2008 | 1 kommentar | Kategori: MSI Wind

Unboxing videoer – videoklip hvor folk pakker nye dimser ud foran åbent kamera – er vel det nærmeste vi nørder kommer på gadget-soft-porn :-)

Og når der kommer en ny mininote på gaden, så glæder vi os altid til at se de første unboxing-videoer på Youtube.

Således er vi faldet over en af slagsen, hvor det er MSIs nyeste Wind-model, U120, der er i centrum. Her kan man bl.a. se, at den er pakket ind i en flot æske, og at den ellers ligner MS I Wind U100 temmelig meget, bortset fra, at den har et lidt mere kantet design og indbygget 3G-modem.

Se selv mere her:

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Asus og MSI klar med stationære med berøringsfølsomme skærme

21. november 2008 | 1 kommentar | Kategori: Asus Eee PC, MSI Wind, Nyhed

MSI Wind NetonBåde Asus og MSI har haft succes med deres bærbare mininotes – små maskiner til en billig pris. Nu vil de også indtage skrivebordet efter samme opskrift og lancerer derfor stationære maskiner i et smart design og berøringsfølsomme skærme.

De nye maskiner kaldes nettops, og MSI er klar med tre modeller allerede fra januar. Den nye serie hedder MSI Wind Neton, og har en 15, 18 eller 21 tommer skærm.

De mindste modeller er udstyret med Intel’s Atom 270 processor og 945GSE bundkort med 1GB DDR2 ram og 160GB harddisk, et optisk drev og Windows XP eller Linux. 21 tommer-udgaven er med berøringsfølsom skærm og udstyret med en dual- eller quadcore cpu og GS45 bundkortet der understøtter H.264 og VC1 hardware decoding. Blu-ray drev er valgfrit. De koster mellem 400-800 dollars, som er cirka 2000-4000 kroner.

Asus’ bud hedder eeeTop, og har en 15 tommer berøringsfølsom skærm. Prisen er cirka 3.500 kroner. Den kan hænges på væggen, og ligner lidt HP’s TouchSmart-maskine – bare til en lavere pris og med mindre maskinkraft. Den skulle være i butikkerne snart.

Kilde: ComON

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

MSI Wind får ekstra garanti og mulighed for overclocking

7. november 2008 | 8 kommentarer | Kategori: MSI Wind, Nyhed

wind6.jpgMSI er klar over at markedet for minibærbare er presset af giganter som Asus og Acer, der begge sælger millioner af deres små bærbare. MSI, som blandt andet gør sig en del i grafikkort, bundkort og andre hardware-dele, har derfor lidt specielle tilbud parat.

Den seneste BIOS til MSI Wind har derfor muligheden for at overclocke processoren. Normalt kører de fleste mininotes (af MSI kaldet netbook) 1,6 gigahertz men med MSI’s nyeste BIOS kan du overclocke den helt op til 2 gigahertz. Det påvirker selvfølgelig batteriet (strømforbrug stiger drastisk under overclocking) men giver også en bedre ydelse.

Umiddelbart virker det som en lidt underlig ide for styrken ved de små bærbare er deres batterilevetid, men der findes sikkert en del ejere derude der godt kunne bruge 8-16-24% mere hastighed i deres små maskiner.

Samtidig har MSI sat garantien op til to år kombineret med en pick-up-tjeneste – og det er i vores øjne er rigtig god service. HP havde (har?) i sin tid samme service på deres Ipaq-modellen og det var fedt, at hvis noget gik galt tog det bare et enkelt opkald – hvorefter UPS stod parat med en kasse dagen efter.

Læs mere om MSI Wind U100 her hos MSI.

Du kan hente BIOS 1.09 på dette link.

Hele beskeden fra MSI om garanti og overclocking er indsat nedenfor:

MSI has released a new BIOS for the MSI Wind netbook which enables overclocking. By simply pushing a button combination you can increase the netbook’s performance, just like with the Turbo sensor on MSI Gaming notebooks. It is possible to overclock the CPU speed with 8%, 16% or 24%. The Atom CPU in the MSI Wind netbook which run standard at 1.6Ghz and will run at almost 2GHz if you overclock at 24%. BIOS version 1.09 for MSI WIND netbook you will find here.

Buying an MSI Wind is now even more attractive, since MSI has extended its warranty for MSI Wind U90 and U100 netbooks from 1 year to 2 years Pick-up & Return at end-user level. This means MSI Wind’s warranty is now equal to the warranty of the company’s full sized notebooks. No extra cost is involved and no registration is needed to benefit from this extended warranty. It applies to all MSI Wind netbooks, which have been purchased already and are to be purchased in the future via the official MSI retail and reseller channels throughout Europe. The warranty on the battery remains 1 year.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

MSI på vej med 3G-Wind

22. oktober 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: MSI Wind, Nyhed

Ifølge Neowin er MSI på vej med en 3G udgave af MSI Wind.

Der er i første omgang tale om en XP-udgave med standardudstyret Intel Atom, 120 gb harddisk og en gigabyte ram. MSI håber dermed at presse salget af MSI Wind op på over 500.000 enheder i 2008.

Hvad angår prisen så er det svært at gætte, men vores bud er at du skal lægge 600-800 kroner oven i prisen for en Wind. Dermed kommer vi i nærheden af de nye mininotes fra LG, som har 3G-modem og er bygget på hvad der ligner Wind-platformen.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Anmeldelse: Mybook M11 Freedom

18. oktober 2008 | 1 kommentar | Kategori: Anmeldelser, MSI Wind

Mybook M11 Freedom Det danske notebooksite, Laptopworld.dk, har anmeldt MyBook M11, der er endnu en mininote baseret på MSI Wind U100′erens barebone, ganske som eksempelvis Medion Akoya Mini.

MyBook M11 har kunnet købes i forskellige danske webbutikker i et stykke tid,

Laptopworld.dk skriver bl.a.:

MyBook M11 er en utrolig flot computer til billige penge. Den henvender sig primært til de mobile brugere og til forretningsfolket der ønsker en ”hurtig” computer til at skrive lidt på. Hastighed skal ikke kun måles i MHz osv. men det handler også om at være mobil og kunne hurtigt gøre hvad man beder en computer om, og ikke om at starte alt muligt andet gøjl. Takket være denne strippede version af Windows XP gør denne computer sig klart til en god følgesvend. Den er mobil, hurtig til at starte op og kan det nødvendige.

De negative sider ved M11 ligger for mit vedkommende ved touchpad’et som jeg ikke har været gode venner med samt at batteri levetiden heller ikke har været særlig imponerende, dog kan det opgraderes. Skærmen er utrolig lækker og skulle man nu være langt væk, kan man jo altid starte det indbyggede webcam til at snakke med familien. Og sammen med det gode lys egner denne computer sig både til dag og nat.

Alt i alt er M11 en lækker computer til billige penge og for dem der ikke kræver mere end tekstprogrammer mm. så er denne computer i hvert fald et godt bud på den næste pc.

Klik her for at læse hele anmeldelsen af Mybook M11 Freedom på Laptopworld.dk

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

MSI klar med udfordrer til Asus Eee S101

13. oktober 2008 | 3 kommentarer | Kategori: MSI Wind

MSI Wind U120Det er ikke kun Asus, der laver en designer-udgave af deres mininote, Eee PC. Også MSI, der har givet Asus kam til håret med deres MSI Wind er klar med en ny udgave, der henter inspiration fra det klassiske ThinkPad-deisgn.

Maskinen får navnet MSI Wind U120 og er målrettet business-segmentet. Den har en 10 tommer skærm, 120 gigabyte harddisk, 1 gigabyte RAM og såkaldt 3,5G, dvs. HSUPA-modem indbygget.

Den skulle være klar i butikkerne til november eller december og prisen bliver 600 dollars.

Ifølge MSI, så skal den nye U120 ikke afløse den oprindelige U100, men sælges ved siden af. MSI Wind U100 bliver samtidig udsat for en opgradering, så man kan få Wi-Fi med op til draft-N samt et 160 gigabyte harddisk-drev indbygget. Denne version vil koste 479 dollars med et 3-cellet batteri og Windows XP Home og 160 gigabyte harddisk. U100′eren kommer også i en ny, rød variant.

U120′erens design er det mest interessant. Hvor U100 nok mest henvendte sig til private brugere, så går MSI efter business-kunden med U120. I begyndelsen vil den ikke benytte Intels dualcore Atom 330-processor. MSI mener ikke, at den mobile version af Atom er klar til mininotes før anden halvdel af 2009.

MSI har solgt mellem 150 og 250.000 Wind U100 om måneden siden den blev lanceret. Til sammlingning solgte Asus 700.000 af deres Eee PC i september 2008. Som noget særligt interessant skal det dog bemærkes, at disse tal ikke indeholder de maskiner, der er blevet returneret. Og ifølge MSI returnerer 4 gange så mange købere af Linux-udgaver deres MSI Wind som dem, der køber XP Home. Derfor arbejder MSI da også på en Ubuntu-udgave, som mere ligner Apples operativsystem, OSX, i stedet for SUSE Linux OS.

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk