Sti > Forside / Archive by category 'Anmeldelser'

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Anmeldelse: HP Mini 5101

25. juli 2009 | 3 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, HP

HP Mini 5101HP Mini 5101, eller Mini Executive, som HP selv kalder msakinen, er en af de mest interessante nye mininotes i denne sommer – i hvert fald, hvis man er er en af landevejens IT-brugere.

Priserne i USA begynder ved $399.99, og den fås i flere forskellige modeller, hvor det især er størrelsen på harddisken eller SSD’en samt skærmens opløsning, der afgør prisen.

Skærmen er af LED-typen og er på 10,1 tommer. Der er en Intel Atom 1,86 GHz processor og maskinerne er lavet af aluminium og magnesium, som holder vægten nede på 1,2 kilogram.

Vi har fundet en af de første anmeldelser af maskinen, der bl.a. roser den gode Wi-Fi og batteritid.

Læs selv mere her

Læs artikler om: , , , | Af: Kasper Hyllested |

Anmeldelse af Lenovo S10-2

1. juli 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Anmeldelser, Lenovo

Lenovo S10-2Lenovos indtog på mininote-scenen med S10-modellen var en stor succes, og nu har kineserne deres næste version klar.

Der er tale om en opgraderet version af S10′eren, og altså ikke en helt ny model. Derfor har den meget passende fået navnet Lenovo S10-2.

Men er den blevet dobbelt så god, og er den værd at bruge sparepengene på?

PC World har testet og anmeldt Lenovo S10-2 – og du kan læse hele anmeldelsen her.

Specs: Atom N280 cpu, 1 gb ram, 160 gb harddisk, 10,1″ skærm med 1.024 x 768 pixels og 3-cellet batteri.

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Acer 751 anmeldt

30. maj 2009 | 1 kommentar | Kategori: Acer, Anmeldelser

acer-751Hvis du synes at 9″ og 10″ modeller er lige lovligt små, så er der hjælp på vej. For Acer 751 er på markedet med en 11,6″ skærm. Og så er opløsningen også oppe på 1.366 x 768 pixels.

PC World Norge testede maskinen allerede i marts men der var der tale om preproduction model. Og nu har GadgetMix et engelsk review af den færdige model parat.

Deres dom er, at 5,5 timers batterilevetid er flot i en 11,6″ model. Men også at Atom Z-serie processoren (som i Vaio P) er langsommere end N270 og N280.

Vi ser frem til selv at efterprøve påstandene – for vi har en Acer 751 model LU.S780B.047 på vej.

Læs artikler om: , , | Af: Lars Jacobsen |

Samsung N120 og N310 anmeldt

17. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Anmeldelser, Samsung

Samsung havde oprindeligt annonceret Samsung NC20, N120 og N310 til starten af maj. Men der er fortsat ingen modeller hos hverken os eller i butikkerne. Men imens kan du trøste dig med et par udenlandske anmeldelse:

n120Først har Liliputing anmeldt Samsung N120. De sammenligner den meget passende med Asus 1000HE da begge er modeller som ikke er små, men til gengæld kører langt på batteriet. Med liliputings brugsmønster når Samsung N120 en batteritid på seks timer, mens Asus 1000HE nåede syv timer i samme test. Alt i alt er indtrykket fra anmeldelsen, at der ikke er noget særligt ved Samsung N120 udover et pænt batteri og en lidt lettere model end Asus Eee 1000HE.

n310Næste test er Samsung N310 fra Laptopmag. N310 skiller sig ud ved at være beklædt med en gummiagtig overflade, hvad vi testede i april i Wien. Samtidig er designet ret unikt og præget af runde hjørner, et kæmpe Samsung-logo og et tastatur af ø-typen, hvor tasterne ligger hver for sig (kendt fra Mac / Sony Vaio). Laptopmag synes generelt at Samsung N310 er en fin maskine, men synes ikke at prisen på $479 matcher det lille 4-cellede batteri i en tid hvor 6-cellet er en standard. Karakteren ender på 3½ stjerne ud af 5.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Windows 7 release candiate: Første indtryk

2. maj 2009 | 6 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, Software

unofficial-windows7-logoTak til Microsoft har vi lidt før den officielle lancering 5. maj fået mulighed for at installere Windows 7 release candidate, eller blot Win7 RC. Og det er indtil videre et positivt bekendtskab.

Vi har installeret det på en Vaio P VGN-P588E, Sonys meget lille og meget dyre mininote. Den kom oprindeligt med Windows Vista, men var udstyret med Windows 7 beta.

Betaen kørte rimeligt, men havde et par problemer. Lavede vi adgang til et netværksdrev, så ville maskinen før eller siden crashe. Det blev lavet i en manuel opdatering undervejs, men gav et lidt ustabilt indtryk. Vi havde desuden problemer med hele den grafiske side af Windows 7 på Intels GMA500 grafikkort, som sidder i Vaio P. Og sidst men ikke mindst ville Vaio P starter meget langsomt op.

Grafikkortdelen var dog begrænset til Vaio P, for de øvrige mininotes vi har kørt Windows 7 på (Eee 1002HA, Eee 1000HE, HP 2133) har ikke haft samme problemer.

Med Windows 7 RC er alle problemerne imidlertid løst. Samtidig er den version af Internet Explorer 8, som der følger med Windows 7 RC meget mere stabil end udgaven, der fulgte med betaen.

Regn med en lidt grundigere test af hastighed og lignende snarest.

På PC World kan du læse to historier om Windows 7 RC.
- Det er Microsoft mest begejstret for i Windows 7
- Microsoft: Det har vi lært af Windows Vista

PS: En release candidate er i Microsofts verden den næsten-færdige udgave af et program. Windowsudgaverne starter typisk i en offentlig beta, så en release candidate og derefter i en såkaldt RTM-udgave, som er den der leveres til computerproducenterne forud for en egentlig lancering.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Brugeranmeldelse: Acer Aspire One d150

27. april 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Anmeldelser

Acer Aspire One d150En af mininote.dk’s faste læsere, Allan Bøgild Pedersen, har købt sig en Acer Aspire One d150 – modellen med indbygget 3G-modem – som erstatning for sin HTC Shift.

Allan er så flink, at han ofte deler sine oplevelser med nyt udstyr med os på sin blog, og han har således også forfattet en anmeldelse af sin nye maskine. Her kan man bl.a. læse:

Man kan godt irritere sig lidt over de design-mæssige problemer, som Acer Aspire One d150 har, men når det er sagt, så har Acer trods alt gjort det ingen anden netbook-producent har formået at gøre ind til nu, nemlig fået proppet et 3G-modem ind i en model, der sælges i Danmark. Det er helt klart det, der gør maskinen så interessant. Jeg begriber simpelthen ikke, hvorfor andre leverandører ikke får fingeren ud på dette område, hvem gider slæbe rundt på modemer i 2009? Hastighedsmæssigt er jeg som allerede skrevet, meget positivt overrasket og alt i alt så synes jeg bestemt det er en maskine der er de små 3.600 kroner værd, den koster.

Læs hele anmeldelsen her.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

HP Mini 1000 Vivienne Tam

17. april 2009 | 1 kommentar | Kategori: Anmeldelser, HP

Det er et stykke tid siden HP lancerede samarbejdet med designeren Vivienne Tam. Resultatet er HP model 1198eo – en design-udgave af HP Mini 1000.

Den er, som du kan se på videoen nedenfor, *meget* rød og nok mest målrettet kvinder. Vi har i hvert fald fået flest positive tilbagemeldinger fra den del af befolkningen når vi har haft den med rundt.

Men farven bør ikke skræmme nogen væk, for det er faktisk en meget fin lille maskine. Designet er meget let, der er igen rammer omkring skærmen og tasterne er helt i den gode HP-mininote kvalitet. Og i modsætning til HP 2140 er den rigtigt tynd, så tynd at der ikke er blevet plads til en VGA-port, men blot to USB-porte og et Ethernet-stik.

Til gengæld har HP udstyret vores model med et indbygget 3G-modem, som virkede fint med både vores Telia og 3 SIM-kort. Og softwaren som følger med fra HP’s side gør, at forbindelsen aktiveres uden problemer med at indtaste mystiske adgangspunkter og lignende. Der er selvfølgelig også Wifi og Bluetooth.

Vores største indvending mod den lille maskine er valget af en 80 gigabyte harddisk med en rotationshastighed på blot 4.200 rpm, en skærm som kun er 576 i højden og et batteri som er lige på den lille side. Men kan du leve med de lidt mindre ting så kan du få en fin, meget rød, let og godt forbundet enhed. Men der er dømt mere design end nørd når det kommer til 1198 eo.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

De første anmeldelser af HP Mini 2140

31. marts 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, HP

HP 2140HP annoncerede i sidste uge, at afløseren til deres populære 2133 Mini-note er kommet på gaden i Danmark. 2140′eren er målrettet business-segmentet, og er da også noget dyrere end de fleste andre mininotes. Til gengæld får man også en del mere.

For det første er den lavet et aluminium og magnesium kabinet og ikke det sædvanlige plastic. Derudover har den et tastatur, der kan tåle, at man spilder lidt væske. Der er et ExpressCard-slot og harddisken er beskyttet mod fald af et indbygget accelerometer, der måler, om computeren er i fald og automatisk slukker for harddisken for at forebygge dataskader.

For de fleste business-kunder vil det også være en stor fordel, at man selv i høj grad kan tilpasse maskinen med alt lige fra styresystem (Linux, XP eller Vista) til batteri, RAM, harddisk/SSD og andet. Man kan eksempelvis vælge enten et 3-cellet eller et 6-cellet batteri, ligesom man kan udstyre den med enten en eller to gigabyte RAM – allerede når man bestiller den.

HP 2133 havde en Via-processor, men har nu givet efter og benytter Intels Atom N270 Diamondville-processor. Via-processoren gjorde, at HP 2133 blev kendt som den hotteste mininote, simpelthen fordi den blev så varm, at den var svær at have placeret på lårene. Den nye 2140 skulle have løst det problem.

Samtidig er skærmen blevet opgraderet fra 8,9 tommer til 10,1. De billigste modeller har en skærm med en opløsning på 1024 x 576 pixel display, men der kommer også en model i april med en rekordopløsning på 1366 x 768 pixel. Netop opløsningen var et af 2133′erens helt store fordele, og de fleste anmeldere roser HP for at have holdt fast i netop muligheden for høj opløsning på en lille skærm.

Vi har fundet to udmærkede anmeldelser af HP Mini 2140, som man kan læse her indtil vi selv får fingrene i en model og får skrevet en dansk anmeldelse.

Læs lilliputing.com’s anmeldelse her.
Læs laptopmag.coms anmeldelse her.

Se også vores galleri med billeder af HP 2140 her:

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

3 dage til Eee 1000HE

27. marts 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, Asus Eee PC, Nyhed

De sidste par uger har min primære maskine været en Eee 1000HE. Og mens jeg først var lidt skeptisk over for tastaturet, så er jeg faktisk blevet rigtig glad for maskinen. Specielt på rejser betyder det kæmpe batteri, at man snildt arbejde 6 til 8 timer på en opladning. Og det endda med Windows 7 og med de grafiske elementer som følger med det.

Og nu har Asus lige meldt tilbage: Eee 1000HE kommer 30. marts og får en pris på 3.299 kroner.

Det er slet ikke galt for så lang batteritid og en fornuftig maskine med den nye N280 processor. Hvis bare de havde bygget den af samme slags materialer Asus brugte i 1002HA – så havde topkarakteren været hjemme.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Acer One 10: Første indtryk

18. marts 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Acer, Anmeldelser, Hardware

aspire-one_rd_14Så har vi fået fat på et af de første eksemplarer af Acer One 10,1″ mininotes i Danmark. I første omgang er der tale om versionen uden 3G-modem, men den såkaldte telco-version skulle vi også snart få.

Herunder finder du vores umiddelbare indtryk:

Design og finish: Den første Acer One var velbygget og relativ solid. Opfølgeren følger i samme spor. Det er ikke hos Acer at designklassikere skabes, men helhedsindtrykket er solidt – og faktisk en smule bedre end den oprindelige Acer One.

Tastaturet er til at skrive på lige ud af kassen og kræver ikke tilvænning. Tasterne virker lidt små i det og kan være lidt glatte, men til gengæld sidder det meste hvor du kender det.

Trackpadden er til gengæld ret lille. Her kunne Acer godt have lavet den bredere i stedet for at holde den kvardratisk.

Maskinen er meget stille og summer blot en smule.

Ved første øjekast ligner Acer One 10 den oprindelige Acer One en del. Men går man tættere på er der forskel. Knapperne har blandt andet fået en overhaling og man mærker at der er kælet lidt mere for materialevalget – selvom det stadig er plast.

Specifikationer: Vores version har den nye Intel N280 Atom processor og kører fint med det installerede Windows XP. Der er 1 gigabyte hukommelse i og en harddisk på 160 gigabyte. Skærmen har en opløsning på 1024 x 600 pixels og der er 3 x USB, Ethernet, VGA og et SD-slot.

Modellen kommer med et seks-cellet batteri som er en væsentlig forbedring over det 3-cellede batteri, som Acer One 8,9″ havde. Med et helt nyt batteri er det svært at vurdere batterilevetiden, men et godt gæt er på den anden side af seks timer.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk