Sti > Forside / Archive: juli 2008

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Via Nano slår Intel Atom

30. juli 2008 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed

Intel AtomAsus satser stort på Intels nye Atom-processor-serie, mens bl.a. HP har kastet sin kærlighed på konkurrenten Vias processor-linje, hvor den nyeste går under navnet Via Nano.

Atom har været på markedet i et stykke tid, og nu er Nano også klar. Og ifølge de første test, så er Nano bedre end Atom.

Via’s Nano-processor og Intels Atom-processor er begge beregnet til mininotes.

De første sammenlignelige tests af processorerne bekræfter tilsyneladende hvad brancheiagttagere længe har haft på fornemmelsen: Taiwanesiske VIA har produceret en chip som er bedre end Intels tilsvarende chip. Det fortæller Computerworld.

- Der er både fordele og ulemper ved VIA Nano og Intel Atom processorerne og platforme, men det var virkelig Via Nano L2100 processor som imponerede mig mest, skriver Ryan Shrout, chefredaktør på PC Perspective, i en test af de to processorer.

- Isaiah-arkitekturen [Nano-processorens, red.], som kommer fra et meget lille CPU design team her i USA, er i stand til at overgå Intel’s tilsvarende Atom processor, og samtidigt tilbyde et mere åbent platformdesign, skriver Ryan Shrout, der får opbakning fra testere hos HardOCP og HotHardware. De fandt, at Via’s Nano havde flere processormuskler end Intel’s Atom.

- Jeg må indrømme, at jeg forventede, at Via Nano ville være den bedste grundet dens superskalare arkitektur, men jeg havde ikke forventet at Intel Atom ville blive slået så stort, skriver Kyle Bennet, redaktør på HardOCP’s motherboard og CPU site.

Kyle Bennet skriver dog også, at sammenligningen mellem Nano og Atom måske er lidt unfair.

Atom er beregnet til hvad Intel betegner som Mobile Internet Devices og ikke processorintensive applikationer.

Ikke desto mindre bliver Atom-processoren også anvendt i almindelige notebooks, hvilket for Kyle Bennet godtgør sammenligningen.

Alle testerne anvendte ens systemer til at sammenligne processorerne. Det Nano-baserede system var en prototype Mini-ITX motherboard med en 1.8GHz Nano L2100 processor. Det Atom-baserede system var baseret på et Intel D945GCLF Mini-ITX motherboard med en 1.6GHz Atom 230 processor.

Nano-processoren har en lidt højere clock-frekvens end Atom-processoren, men det er ikke nok til at forklare performance-forskellen på de to chip.

- Mens VIA Nano L2100 processoren havde 12.5 procent højere clockfrekvens end 1.6GHz Atom 230, så overgik den Atom med mere end 15 til 20 procent bedre ydelse i de applikationer vi testede, skriver HotHardware’s Marco Chiapetta.

Kilde: Computerworld.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Danskerne er vilde med Asus Eee

30. juli 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Asus Eee PC

Asus Eee PC 900Expert begyndte at sælge Asus Eee 900 i mandags, og danskerne er begejstrede for den.

Experts nordiske indkøbschef Peter Kaic fortæller til ComON, at interessen og salget af den lille maskine er gået over al forventning:

- Forventingerne var virkelig skruet i vejret, men de er alligevel blevet indfriet – og mere til, fortæller indkøbschefen uden dog at sige, hvad hverken forventningerne eller salget har været.

Alle Experts butikker har allerede betilt yderligere computere hjem, selvom de alle var forsynet med et pænt lager, siger han.

Peter Kaic har ikke oplevet, at det har været nogen hindring for forbrugerne, at mini-notebooken leveres med Linux. Han mener, at kunderne meget hurtigt kunderne får fornemmelsen af systemet. Til gengæld mener han, at prisforskellen på 500 kroner kan være afgørende for mange kunder.

Elgigantens produktchef Peder Stedal melder også om gode salstal af mini-notebooken med Windows XP.

- Vi er blevet positivt overrasket,« siger Peder Stedal og uddyber, at salget også hos Elgiganten har oversteget deres forventninger uden dog at oplyse noget eksakte salgstal.

Ud over de to store kæder, så sælger også en lang række netbutikker nu Asus Eee 900.

Kilde: ComON

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

En mininote med en PDA indeni

28. juli 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

JointechHvad er forskellen på en mininote og en PDA? Spørgsmålet bliver nu sværere at besvare efter Jointech har lanceret JL7100, som kan købes for den nette sum af $99.

Umiddelbart ligner JL7100 en mininote-computer, men indeni er den en klassisk Windows Mobile-baseret PDA som de gamle HP iPAQ’s eller Dell Axim-modeller.

Den har et tastatur og en 7″ skærm med en opløsning på 800×480 pixels ganske som de første Eee-modeller. Der er VGA-ud og 3 USB-porte. Men den har også kun 64 MB RAM og 64 MB lager-plads og så kører den Windows CE 5.0, som er kernen i Windows Mobile.

Med andre ord, så bør en 3 år gammel Del Axim X50v kunne køre mindst lige så hurtigt som denne maskine. Man skal også være opmærksom på, at udvalget af Windows CE-programmer er stærkt begrænset.

Jointech JL7100 har følgende specifikationer:

* Samsung Chipset
* 7 tommer 800 x 480 pixel TFT display (64k farver)
* Dimensioner: 225 x 165 x 36mm
* Vægt: 680 gram
* Farver: Sort, pink, hvid, blå
* Batteri: Opladning: 4 timer, køretid: 4 timer, standby: 72 timer

Umiddelbart er det svært at forstå, hvorfor sådan en maskine bliver lanceret i dag. Den burde nok have været på markedet for to-tre år siden, hvor den ville have været helt i top.

Det eneste positive man umiddelbart kan sige er, at prisen er særdeles lav og at synkroniseringen mellem Windows CE og Windows fungerer glimrende med Microsofts ActiveSync. Samtidig skal Windows CE ikke bootes, men er klar med det samme, man trykker på On-tasten.

Læs mere hos Jointech

| Af: Kasper Hyllested |

Fujitsu-Siemens snart klar med mininote

28. juli 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

For et par år siden var det populært at købe nye covers til mobiltelefoner, og det ser ud til, at Fujitsu-Siemens tror, at det er noget, som købere af mininotes også efterspørger. I hvert fald ser det ud til, at deres kommende Amilo Mini har mulighed for at skifte coveret ud, så den kan matche bilen, makeup’en, tøjet eller hvad man nu ønsker.

Amilo Mini kører Windows XP og har en Intel Atom CPU. Skærmen er på 8,9 tommer. Endnu er det uvist, om den vil have SSD eller almindelig harddisk. Ligesom vi heller ikke har info om pris eller lanceringsdato.

Vi har dog en lille video, som viser maskinen:Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Mininote kan købes for 600 kr.

28. juli 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

ImpulseFlere medier har fortalt om de ultra-billige mini-computere, som bl.a. sælges under navne som Bestlinke og Impulse. Vurderet ud fra specifikationerne er de meget ens, og vi har faktisk haft mulighed for at teste en af modellerne og var ikke imponerede. Den eneste umiddelbare forskel på Impulse-maskinen og den Bestlinke-maskine, vi har testet, er at Impulse har flere udgange, bl.a. VGA.

Ikke desto mindre så fortæller Computerworld, at man nu kan købe Impulse NPX-9000 for en pris på ca. 600 kr.

Impulse-maskinen har en syv-tommer skærm og en 400 MHz processor, 128 megabyte RAM, 1 gigabyte flash-hukommelse og mulighed for en dongle til trådløst netværk. Maskinen kører Linux.

For at få den lave pris skal man dog købe 100 stk. og det er altså en pris henvendt til forhandlere eller storkunder.

Man kan købe hos Alibaba.com gennem det taiwanesiske firma Carapelle Ltd’s netbutik.

Vi vil dog hverken anbefale private, virksomheder eller forhandlere at tage maskinen hjem til de danske forbrugere. Selv med den lave pris er de ikke noget værd, jf. vores anmeldelse.

Læs også mere her.

Update:
DR1′s TV-avis mandag aften viste denne lille maskine i et indslag om Asus Eee 900, der blev lanceret i Expert-butikkerne i dag. Asus Eee 900 kan dog på ingen måder sammenlignes med denne Impulse-maskine hvis man ser på specifikationer eller ydelse.

Kilde: Computerworld

| Af: Kasper Hyllested |

Ubrugelig billige minibærbar

25. juli 2008 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed

Alpha 400Mininotes Kasper Hyllested har indkøbt og testet en mininote til blot 1.200 kroner. Maskinen er dog ikke meget værd: hardwaren betyder, at der ikke kan installeres ekstra programmer, maskinen er langsommere end langsom og ikke rigtigt pengene værd.

Det er dog nok ikke sidste gang vi ser maskiner som Bestlinke. Populariteten af mininotes betyder, at der vil være en vis spredning inden for genren. På den ene side de helt billige maskiner som denne – og på den anden side maskiner som Sonys Vaio (i Danmark fra september sandsynligvis) og Lenovos Ideapad (kommer ikke til Danmark) – som hurtigt koster fra 10.000 og op af.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Intel Atom dualcore klart sidst i 2008

25. juli 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

Den pt. kraftigste processor til en mininote er Intels Atom cpu, som ikke er meget større end en fingernegl. Den er dog kraftig nok til at håndtere Windows Vista og de fleste almindelige programmer – helt op til Adobe Photoshop, forudsat du har tålmodighed nok. Læs mere om Atom her hos PC World.

Mens Atom er fin til de fleste opgaver, så er mere kraft uden et stort ekstra strømforbrug altid velkomment. Løsningen er her en af de største landvindinger inden for processorer de sidste par år: dualcore processorer. Her arbejder to lidt langsommere processorerkerner sammen om at levere et bedre resultat end en (strømslugende) hurtige processorkerne.

Intel er nu på vej med deres dualcore-version af Atom-processoren, men også her er der grund til tålmodighed. For mens Atom 330 er bekræftet så skriver Hardware Watch, at den ventes først færdig sidst i 2008 – hvilket sandsynligvis betyder, at de første modeller med processoren kommer efter nytår. Til gengæld kan vi se frem til maskiner, som yder halvanden til dobbelt så meget afhængigt af hvilket program der køres.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Første danske anmeldelse af Asus Eee PC 901

22. juli 2008 | 15 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, Asus Eee PC

Asus Eee PC 901 Asus Eee PC 901 kommer først til salg i Danmark i løbet af de næste par måneder, men vi har været heldige at få fat i et eksemplar af den lille maskine med Intel Atom-processor og har begået en anmeldelse af maskinen for PC World.

Anmeldelsen kan man læse her.

Se også vores galleri med Eee 901 her.

Spørgsmål og kommentarer modtages gerne her på mininote.dk, hvor vi gerne svarer på spørgsmål.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Ferie på mininote.dk

20. juli 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Redaktionen bag mininote.dk holder ferie i den næste uges tid, og opdateringen vil derfor være sporadisk. Man kan også opleve, at der går et par dage, før kommentarer bliver godkendt.

Vi vender stærkt tilbage med flere nyheder, anmeldelser og tips og tricks om en god uges tid.

Idéer og forslag modtages fortsat gerne på redaktionens e-mail-adresse, mininote@live.dk

| Af: Kasper Hyllested |

Pas på med at købe Eee hos Elgiganten

17. juli 2008 | 7 kommentarer | Kategori: Asus Eee PC, Nyhed

Som vi skrev tidligere i dag, så har El-giganten i dag åbnet for forudbestilling af Asus Eee PC 900. En vaks læser af PC Worlds Hardwarewatch har dog kigget betingelserne for forudbestillingen igennem, og bemærket følgende passus:

“Bemærk dette er et forsalg: Produktet har release d. 28 juli 2008. Ved køb af denne vare trækkes betalingen ved bestilling.”

Mininote.dk har undersøgt sagen, og det ser umiddelbart ud til, at dette er i klar strid med de regler, som E-handelsfonden har opstillet for netbutikker, der er omfattet af det såkaldte E-mærke. Ifølge E-handelsfondens hjemmeside, er El-giganten blandt de butikker, der er med i E-mærke-ordningen.

Af retningslinjerne for E-mærket fremgår følgende:

Hvad skal opfyldes?
Ingen forudbetaling
Almindelig konto-til-konto overførsler (herunder betaling pr. check) kan ikke accepteres, medmindre der er tale om salg til erhvervsdrivende eller til forbrugere i udlandet.

Betaling for varen skal foregå gennem sikre og krypterede forbindelser. Den måde, betalingen kan foregå på, kan eksempelvis være via kort (dankort, master, visa etc.) eller pr. efterkrav. Hvis der gøres brug af forudbetaling, må dette kun ske via et betalingssystem, hvor betalingsformidleren bærer risikoen og hvis kunden har en tilbageførselsret, som svarer til Indsigelsesordningen. Nordeas e-betaling og Danske Banks Netbetaling er overensstemmelse med ovenstående kriterier.

Hvorfor?
Dette krav er der kun som sikkerhed for forbrugeren. Hvis man som forbruger betaler med betalingskort eller via nævnte betalingssystemer, bærer banken risikoen, hvis det sker, at varen ikke kommer frem eller andet. Det sikrer forbrugeren, at han/hun ikke mister penge på fupfirmaer og giver øget sikkerhed, så han tør købe og betale via nettet.

Mininote.dk vil på den baggrund advare mod at forudbestille Asus Eee PC hos El-giganten.dk.

Kilde: PC World Hardware Watch

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk