Sti > Forside / Archive: august 2008

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

LG lancerer mininote

30. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: LG, Nyhed

LG X110LG er nok mest kendt for forbrugerelektronik og mobiltelefoner, og det er da nok også som interessent indenfor mobilområdet, at LG har set sin berettigelse som mininote-producent.

På IFA-messen i Berlin har LG i hvert fald lancerert Netbook X110, som i hvert fald i England skal sælges hos mobilforhandleren Phones4u, ganske givet subsidieret af et mobilt bredbånd.

Maskinen kommer i pink, hvid og sort og vil være til salg i slutningen af oktober 2008.

På specifikationssiden kan vi oplyse følgende:

* CPU – Intel ATOM 1.6GHz + 945GSE + ICH7M
* Windows XP Home
* 10″ WSVGA (1024*600 pixels) skærm
*1 GB RAM
* 80 gigabyte harddisk
* WLAN 802.11 b/g , 10/100 Ethernet
* 3 Celler batteri
* 1.19 kg

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

HP 2133 på dansk på mandag

29. august 2008 | 3 kommentarer | Kategori: HP

HP 2133Så er der nyt fra HP-fronten. HP’s mininote, HP 2133, er klar til salg i danske butikker allerede fra den 1. september 2008.

Oprindeligt blev HP 2133 ikke lanceret i Danmark, men en stor interesse fra danske brugere og grundige markedsundersøgelser har ført til, at HP/Danmark også har taget den lille mininote hjem.

Henrik Sinnbeck, der er direktør for HP’s danske pc-forretning og ansvarlig for HP’s distributører og forhandlere, skriver på sin blog, at 2133′eren tilmed også bliver “rigtig dansk”:

- Oprindeligt havde vi indstillet os på at måtte nøjes med en engelsk eller evt. norsk version – men nu har den store interesse gjort at der altså er en dansk version på banen. Og mon ikke en dansk udgave vil gøre at endnu flere vil fatte interesse for den lille, smarte maskine?

Her på redaktionen bag mininote.dk bed vi i det sure æble i foråret og købte et par maskiner fra USA. Vi er godt tilfreds, og man kan bl.a. læse Lars’ anmeldelse af maskinen på PC World

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Acer Aspire One med 1.000 kr. i tilskud

27. august 2008 | 12 kommentarer | Kategori: Acer

Acer sender torsdag i denne uge Aspire One mininote på gaden i Danmark. Firmaet har indgået et samarbejde med 3 om, at maskinen kan sælges sammen med mobilt bredbånd og dermed bliver kontantprisen 1.000 kr. lavere. Det skriver ComON.

Som udgangspunkt koster Linux-modellen 2.299 og Windows-modellen 2.799 kroner. Men hvis man køber en pakkeløsning, kommer købsprisen for en Windows-udgave helt ned på 1.699 kroner. Det indebærer, at man også køber mobilt bredbånd hos 3 i seks måneder, hvilket koster yderligere 299 kroner om måneden i den periode.

Aspire One er Acers første bud på en mininote. Den måler 24 x 17 cm, og Linux-versionen har en vægt på under et kilo.

Blandt de andre specifikationer kan nævnes 802.11b/g WiFi, Intel N270 Atom processor og indbygget webcam. Linux-versionen har kun 512 MB RAM og 8 GB NAND Flashmodul. Derimod har Windows XP-versionen 1024 MB RAM og 120 GB harddisk. Batteritiden angives til tre timer, men der er mulighed for at tilkøbe ekstra 6 cell batteri, hvilket kan klemme batteritiden op på seks timer.

Skærmen har 8,9″ og en opløsning på 1024×600. Desuden er der kortlæser til fem forskellige hukommelseskort.

Maskinen kan forudbestilles hos bl.a. Fona.

Kilde: ComON

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Eee 901 får dansk pris men ingen Linux

26. august 2008 | 63 kommentarer | Kategori: Asus Eee PC

Asus Eee PC 901, som er udstyret med Intels Atom-processor i stedet for forgængernes Celeron-modeller, kommer til Danmark i løbet af september. Men nu er prisen løbet i forvejen – og den bliver lavere end ventet og på 2999 kroner. Til den pris rummer Eee 901 desuden en 12 gigabyte SSD-disk. 

Samtidig ser det ud til, ifølge Asus, at Eee 901 kun kommer med Windows XP på det danske marked.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Analytiker: Mininotes har ikke dansk fremtid

25. august 2008 | 5 kommentarer | Kategori: Nyhed

Man siger gerne, at markedet sjældent tager fejl, mens analytikere ofte gør det. Om dette bon mot også holder, når det kommer til IDC Nordics danske markedsanalytiker, Anders Elbak, skal vi endnu lade være usagt, men ikke desto mindre, så mener han – på trods af de flotte salgstal på Asus Eee PC, MSI Wind og Medion Akoya Mini, at mininotes kan for lidt i forhold til prisen og at de derfor ikke vil få succes på det danske marked.

Forbrugerelektronik-magasinet fe-m.dk har set på tendensen med mininotes, og her siger Elbak bl.a.:

“I almindelige bærbare får man faktisk ret meget mere for en lille smule ekstra. Mange vil synes, at de små notebooks kan for lidt, for selvom de er små, så er de store i forhold til smartphones og mobiler, som de fleste vil foretrække til det mest basale. I forhold til det brede marked sætter de sig mellem to stole”, siger Anders Elbak.

Minierne bliver netop markedsført som beregnet til at udfylde markedshullet mellem de to stole, som et supermobilt supplement til den primære computer. Så lille, at man altid kan have den med sig, så robust, at man ikke behøver bekymre sig.

”Men jeg er meget stærkt i tvivl om, hvorvidt der overhovedet er et stort nok hul der i Danmark. Der skal nok være et nichemarked for de små notebooks, men jeg tror, det er relativt få procent af markedet, som de vil gå ind og tage. Det kan være lidt højere i starten, fordi der har været så meget snak om dem, og der sikkert sidder nogle og venter på lanceringerne. Men når den første bølge stilner af, så tror jeg, det er noget, der vil ligge på ganske få procent,” siger Anders Elbak.

Han mener ikke, at man kan overføre Eee PC’s stærke gennemslagskraft i udlandet, særligt i Asien, til danske forhold.

”Mange steder skyldes succesen, at man slet ikke har samme tradition for at have bærbare som i Danmark, der er et af de lande, hvor der er allerflest per indbygger. Derfor er de meget mere prisfølsomme på bærbare end herhjemme, hvor man kan få en rigtig bærbar for 500 kroner mere end de små notebooks,” siger Anders Elbak.

Her på redaktionen undrer vi os over, at Elbak opfatter mininotes som en erstatning for en bærbar computer eller en smartphone. Vores erfaringer – og de seneste udmeldinger fra danske forhandlere om rekord-stor interesse blandt danskerne – understreger netop, at danskerne ikke køber mininotes som erstatning for hverken det ene eller andet, men derimod som et supplement.

For ikke mange år siden havde danske husstande en stationær computer, som alle deltes om. I dag har hvert familiemedlem en bærbar computer (måske en stationær også), men vi er mange, som er trætte af at skulle slæbe 3 kilo med i tasken hver dag, hvor vi slet ikke har brug for alle de kræfter, som den bærbare har. Hidtil har vi skullet betale mindst 10.000 kr. for en god subnote-book, der kunne lige i tasken, men nu kan man få en mininote til lidt over 2.000 kr., som kan løse de opgaver, som langt de fleste har behov for på farten.

Mininotes er ikke en erstatning for en laptop, men et supplement. Der er mange oplagte målgrupper, bl.a. studerende, sælgere, undervisere, konsulenter, togpendlere og “almindelige mødemennesker”, som har brug for en computer til at tage noter og checke mails.

I mange år har man været tvunget til besværlige løsninger med eksempelvis PDA’er med eksternt Bluetooth-tastatur, hvis man ville have en løsning med i tasken, men nu kan man klare det med en mininote.

Vi er slet ikke i tvivl om, at mininotes vil få et godt og stærkt tag i det danske marked, og at Anders Elbak kommer til at tage sine forudsigelser i sig igen. I øvrigt, så kan man jo undre sig over, at en analytiker baserer sådanne forudsigelser på, hvad han tror, og ikke har nogle fakta at understøtte sagen med, eksempelvis markedsundersøgelser etc.

Læs hele artiklen her.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Anmeldelse: MSI Wind slår Asus Eee PC

25. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Anmeldelser, MSI Wind

MSI Wind U100PC World har efterhånden testet de fleste af de mininotes, der er på det danske marked (plus et par, der først kommer senere).

Nu har de også set på MSI’s populære MSI Wind U100, og maskinen får god omtale af magasinet:

Skærmen er fin lysstærk, mat og dermed udmærket i solskin. I toppen finder du desuden et webcam samt en indbygget mikrofon.

Sammenlignet med en Asus Eee PC 901 (th.) er MSI Wind (tv.) en smule større. Den lille forøgelse i størrelse gør, i vores øgne, at MSI Wind er mere egnet som en egentlig computer.

Den lille forøgelse fra ni til ti tommer virker faktisk fint og MSI har formået at holde vægten nede på anstændige 1.160 gram.

[...]

Atom-processoren, som også anvendes i Eee 901, er udtryk for en fin balance mellem strømforbrug og ydelse. Den er således skræddersyet til surfing, videoafspilning og almindeligt computerbrug.

Vi har dog anvendt både Office 2007 og Photoshop CS2 uden de helt store problemer, men som altid med lidt længere ventetider, når de store billeder skal behandles.

[...]

I brug er Wind er fin og alsidig maskine, som kan det meste, af hvad vi forventer af en superlet mininote. Skulle vi ønske os forbedringer, så havde vi gerne set et bedre tastatur på MSI Wind. Det er ikke så småt, som Eee PC 900 / 901, men det er desværre ikke på niveau med HP 2133.

Læs hele anmeldelsen og se de mange fine billeder hos PC World

Køb MSI Wind U100 hos Wupti.com

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Lille mininote fra Fujitsu

21. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Fujitsu-Siemens B50Fujitsu introducerer nu en meget lille mininote. Blot 5,6 tommer er skærmen i diagonalen, hvor de mindste vi hidtil har set har været på 7 tommer.

Til gengæld leveres Fujitsu-maskinen med Windows Vista, som den kører på en Intel Atom-processor.

Maskinen får det noget besynderlige navn “Fujitsu FMV Biblio U/B50″, og selvom skærmen er på blot 5,6 tommer, så er opløsningen også rekordhøj, nemlig 1280 x 800 pixels.

Selvom processoren er af Atom-familien, så er det ikke Diamondville-udgaven, som vi ellers har set i mininotes, men derimod en 1,6 gigahertz Atom Z530, også kendt som “Silverthorne”, der ifølge Intel er designet specielt til “mobile internet devices” eller MIDs.

U/B50 har indbygget draft-N Wi-Fi og Bluetooth samt ikke mindst 3G-modem. Og så kan den tilsluttes et fjernsyn med HDMI-forbindelse.

Det er alt sammen ret imponerende, og bliver ikke mindre imponerende af, at den lille maskine også kører Windows Vista, selvom den kun har en gigabyte RAM på kortet.

Man kan selv vælge, om man vil have en almindelig harddisk på enten 60, 100 eller 120 gigabyte eller en 64 gigabyte SSD-disk. Prisen varierer naturligvis derefter.

U/B50 måler 171 x 135 x 26.5-33 mm og med et 2.900 mAh batteri vejer den blot 562 gram. Man kan dog også vælge et større batteri på 5.800 mAh kommer vægten dog op på 663.5 gram.

Og så er der jo lige det med prisen. Den lille model med 60 gigabyte harddisk koster €767, hvilket med dagens kurs svarer til 5721 danske kroner. Man kan lægge €124 til for 100 GB-udgaven og €136 for 120 GB-modellen. SSD-modellen vil koste hele €1697 eller 12.658 kr.

Så der er på ingen måder tale om en billig maskine, men til gengæld er den meget lille og med meget interessante specifikationer, må man sige.

H/T: Kim Rene via reghardware

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Dualcore Atom lanceret

21. august 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

Intels lille Atom-processor, som er mindre end en lillefingernegl og kan køles passivt, er pt. favoritten blandt producenter af mininotes. Det skyldes et strømforbrug på under 4 Watt og en rimelig evne til at afvikle selv Windows Vista.

Nogen hurtigløber er den dog ikke. Det vil Intel gerne råde bod på med en dualcore-udgave af Atom, noget som der længe har været rygter om. Men nu muligheden, ifølge Xbit labs, her.

I første omgang er der tale om Atom 330 (1,6 ghz), som kombineret med et Intel 945GSE-chipset er oppe og bruge 16 Watt. Det gør nok processoren knap så velegnet til mininotes, men det er stadig fornuftigt i forhold til de moderne desktopprocessorer.

Hvad er dualcore egentlig?
Dualcore er resultatet af processorgiganternes kamp hvor de stadigt mere opskruede gigahertz-hastigheder brugte uforholdsmæssig meget strøm og udviklede meget varme. Men ved, at kombinere to langsommere processorkerner opnåede producenterne en ydelse, som slog en enkeltkerneprocessor og som samtidig brugte mindre strøm.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Acer Aspire One klar i danske Fona-forretninger

21. august 2008 | 8 kommentarer | Kategori: Acer

Acer Aspire OneDen længe ventede mininote fra Acer, Acer Aspire One, er nu klar i de danske forretninger.

En læser har gjort os opmærksom på, at man kan forudbestille maskinen hos Fona, og at den ifølge Fonas website vil blive leveret i midten af september.

Acer Aspire One måler 24 x 17 cm i flademål og vejer under et kilo. Batteriet opgives at holde helt op til 6 timer.

Der er indbygget 802.11b/g Wi-Fi, skærmen er på 8,9 tommer og har CrystalBright LED backlit display med en opløsning på 1024×600. Der er også indbygget webkamera.

Acer Aspire One benytter en almindelig harddisk til lagerplads, og har 120 gigabyte til dine programmer og dokumenter. Så skulle de fleste være godt dækket ind.

Prisen er kr. 2.799,- inkl. moms.

Fona sælger maskinen i hvid og blå og tager imod forudbestillinger på fona.dk

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Dansk anmeldelse af MSI Wind

20. august 2008 | 5 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, MSI Wind

MSI WindMSI Wind er så populær blandt danskerne, at den er i restordre.

Det har dog ikke forhindret Noel Christensen i at få fat i et eksemplar, og han har testet den grundigt i løbet af et par uger. Heldigvis deler han sine erfaringer med os andre på sin blog, og her skriver han bl.a.:

Har du læst hele teksten har du nok ikke kunnet undgå at opdage at jeg er ganske begejstret for MSI Wind U100. Jeg havde forudbestilt ASUS EEE PC 900 samme dag som den blev annonceret hos de danske forhandlere, men måtte annullere min bestilling da jeg så MSI Wind U100 ved siden af ASUS EEE PC 900 – større skærm, større tastatur og kraftigere processor, for en merpris på ca. 1000,- Den er klart de 1000,- mere værd for en med et behov som mit, dvs. behov for en let maskine, der stadig har overskud så den også kan bruges til andet end surfen på internettet.

Jeg har haft maskinen til test i knap 2 uger da dette skrives, og jeg har allerede nu haft maskinen med udenfor hjemmet flere gange end jeg har med min 15,4” notebooks det sidste år – det siger lidt om at maskinens størrelse/vægt virkelig gør en forskel.

Jeg er vildt begejstret for MSI Wind U100, og eneste ulempe jeg har kunnet finde er det ikke eksisterende optiske drev, men maskinens størrelse taget i betragtning vil det være sin sag at få plads til et drev – uden at skulle ændre på de fysiske dimensioner, som netop er notebookens force.

MSI Wind U100 kan derfor varmt anbefales til alle der har behov for en lille, let og billig notebook til brug på farten, men som ikke ønsker at give afkald på en stor harddisk, Windows XP og et tastatur af en god størrelse. At den ydermere fås i 3 moderigtige farver, sort, hvid og pink gør blot markedet for maskinen endnu større.

Læs hele anmeldelsen på Noels blog

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk