Sti > Forside / Archive: september 2008

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

LG klar med X110 Momo med indbygget 3G-modem

30. september 2008 | 1 kommentar | Kategori: LG

LG X110 MomoLG lancerer snart deres nye mininote med navnet X110 Momo. Som noget særligt, så har Momo indbygget et 3G-modem.

Derudover er maskine rimelig standard-bestykket med en 1,6 GHz Intel Atom-processor, 1,3 megapixel webcam, en 10 tommer skærm, mulighed for Bluetooth, SD-kort, Windows XP Home Basic osv.

Men det er 3G-modemmet med HSUPA-understøttelse, som gør maskinen mere interessant end de andre modeller på markedet.

LG har ikke annonceret samarbejdsaftaler med teleoperatører, men eftersom firmaet i forvejen har et stort forhandlernetværk af mobiltelefon-sælgere, så er det oplagt for dem at udnytte denne kanal til at få deres mininote ud i verden.

Umiddelbart minder X110 Momo en del om MSI Wind, dog en smule lækrere i udseendet. Hvor Wind har afrundede hjørner, så er Momo mere firkantet. Det betyder også, at eksempelvis den Shift-tast, som sidder på højre side af tastaturet er noget større end normalt på mininotes, ligesom andre taster også er lidt større.

Hvad prisen bliver er endnu uvist, men et 3G-modem er ikke helt gratis, så vi vil forvente, at den nok ligger over markedsprisen for lignende modeller uden 3G-modem, dvs. omkring 500 US$.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Panasonic: Vi vil ikke lave en mininote

29. september 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Det sker oftere, at vi modtager pressemeddelelser om, at en ny producent lancerer en mininote, end det modsatte.

I sidste uge deltog vi på Panasonics lancering af deres nye serie bærbare computere, Panasonic Toughbook, i Japan, og her undrede vi os over, at der ikke også var blevet plads til en mininote i det store arsenal af modeller.

Men da Panasonic-ledelsen blev konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt de havde planer om at lave en miniudgave af deres Toughbook, så blev det afvist. Firmaet har ingen planer i den retning.

Den primære årsag var ifølge firmaet, at der ikke er en efterspørgsel blandt business-kunder, og det er primært dem, de henvender sig til.

Ydermere angav talsmanden, at Intel Atom-platformen ikke leverer nok kraft til at arbejde med Office-dokumenter eller andre business-programmer.

Samtidig angav Panasonic-talsmanden at key pitch (altså afstanden mellem tasterne på tastaturet) kun er på 15,5 mm, hvilket er mindre end de normale 17 mm på en ordinær bærbar computer. Og den lille afstand gjorde det besværligt at skrive på maskinerne.

I den nye Toughbook-serie er der faktisk en R-model, som er en sub-notebook med en 10″ skærm, som umiddelbart godt kunne ligne en mininote, men specifikationerne og prisen ligger i en helt anden ramme. Samtidig bliver R-serien kun lanceret i Japan, og ikke i resten af verden.

Panasonic var dog ikke helt afvisende overfor idéen om senere at lancere en mininote, men det kræver, at der kommer et markant krav blandt business-brugere.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Galleri: Acer Aspire One

29. september 2008 | 1 kommentar | Kategori: Acer, Galleri

Vi har fået fingrene i et eksemplar af Acers Aspire One, og i første omgang skudt en række billeder af vidunderet.

Senere kommer anmeldelsen, men i første omgang kan man studere den nærmere på billederne herunder:

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Ny mininote fra Asus: N10

29. september 2008 | 7 kommentarer | Kategori: Asus Eee PC

Asus er en meget stor virksomhed. Faktisk så stor, at den konkurrerer ikke bare med andre selskaber, men også sig selv.

Således har deres laptop-division udviklet en direkte konkurrent til deres egen Eee PC – som laves af en helt anden division i firmaet.

Den nye mininote hedder Asus N10, der benytter en Intel AtomN270-processor ganske som i andre mininotes. Men til gengæld minder designet om andre af Asus mere dyre laptops.

Det er dog ikke kun designet, der adskiller N10 fra andre mininotes. Det gør specifikationerne også. Hvor mange mininotes benytter Intels 945-chipset til grafik, så har N10 et nVidia GeForce 9300M-grafik chipset.

Det betyder bl.a., at N10 er den eneste mininote, der er i stand til at afvikle 3D-spil i fornuftig opløsning og med rimelige FPS, hvilket man kan forvisse sig om på nedenstående video:

Som man kan se, så er N10 større end både Eee 901 og Eee 1000, men den er stadig lille. Tastaturet er til gengæld dejlig stort. Se forskellen på størrelsen af de forskellige Asus-modeller på billedet herunder:

Asus størrelser

Der er den sædvanlige besætning af porte, dog med den undtagelse, at der både er HDMI og ExpressCard/34 på N10′eren. ExpressCard kendes også fra HP 2133. De første test viser, at den ingen problemer har med 480p HD-video, men lidt problemer med 720p. Så man skal altså ikke regne med en fuld HD-oplevelse på den lille skærm.

De øvrige specifikationer peger også på en rigtig topmodel: 320Gb SATA harddisk, 802.11a/b/g/n trådløst netværk samt 2 gigabyte RAM (DDR2).

Den endelige pris afventes stadig, men forventes at lande på ca. $600 US, hvilket svarer til Eee PC 1000.

Kilde: mobilecomputermag.com

Læs artikler om: , , , , | Af: Kasper Hyllested |

Eee PC i nye farver

29. september 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Asus Eee PC

Asus Eee 901AAcer sælger deres Aspire One i en række fancy farver, mens Asus har satset på de mere traditionelle sorte og hvide kulører til deres populære Eee PC-modeller.

Men nu lancerer Asus nye udgaver af såvel Eee 901 og Eee 900, som får efternavnet A, dvs. 901A og 900A.

Den eneste forskel til de oprindelige modeller er dog umiddelbart farven. A-modellerne kan fås i både blå og guld (!).

Om der er prisforskel fremgår ikke umiddelbart, men det må man næsten formode.

Læs artikler om: , , , , | Af: Kasper Hyllested |

Oversigt: 12 mininotes

29. september 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

PC World har skrevet meget om mininotes og netbooks, og nu har de også samlet en oversigt, der giver et godt indblik i, hvor mange forskellige modeller, der er på markedet og snart kommer.

Oversigten finder man her – og der er også masser af gode billeder af de enkelte modeller.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Ti tips til Acer Aspire One

29. september 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Tips & Tricks

Har du købt Acers Aspire One i Linux-varianten, så læg straks browserens adresselinje forbi reghardware.co.uk

Her er nemlig samlet ti små tips og tricks til, hvordan du får mest muligt ud af din Acer Aspire One, lige fra hvordan man installerer Firefox 3 og Skype eller hvordan man laver en USB-nøgle, der kan bruges til at genskabe standard-indstillingerne.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Tip: Konvertér Office 2007-filer på nettet

28. september 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Tips & Tricks

Måske kører du allerede Office 2007 på din store maskine, men på mininotes er det nok lidt overkill og mange foretrækker at køre Open Office eller måske en ældre version af Microsofts Office-pakke, som kører bedre på de lidt mindre maskiner.

Men modtager man så en Office 2007-fil, så vil man hurtigt opdage, at de ikke kan åbnes i de ældre versioner eller fx af Google Docs. Her accepteres kun de gamle .doc og ikke de nye .docx.

Microsoft har udviklet et lille program, som kan installeres og som gør det muligt at åbne .docx i ældre Word-versioner, men hvorfor ikke benytte zamzar.com, der konverterer Office 2007-filer til ældre formater online.

Zamzar.com er gratis at benytte, og det fungerer glimrende. Er også oplagt for folk, der er underlagt en striks IT-politik på jobbet og ikke må/kan installere nye programmer på deres computer.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Ingen Dual Core Atom i mininotes

23. september 2008 | 4 kommentarer | Kategori: Nyhed

Du har måske set, at Intel er begyndt at sende deres første dual core-varianter af deres Atom-processor på gaden. Men selvom Atom er populær i mininotes, så skal man ikke regne med at se dual core-processorer i de små maskiner lige foreløbig.

Dual Core Atom er nemlig ikke målrettet netbooks – eller mininotes – men derimod nettops eller prisbillige stationære.

I begyndelsen var der to typer Atom-chips: Een målrettet lavt strømforbrug, lav varmeudvikling og lille størrelse, og een målrettet lavt strømforbrug, lav varmeudvikling og lav pris. Den sidste har vi set i mininotes.

Dual Core-chips tilføjer et helt tredje fokus, der primært handler om at skære prisen ned og få ydelsen relativt. Men der er ikke fokus på lavt strømforbrug og lav varmeudvikling. Det gør, at de nye CPU’er ikke er særligt velegnede til mininotes, som har minimal afkøling og begrænset strøm fra små batterier.

Atom CPU’er i mininotes har en TDP på 2,5 watt, mens dual core-versionen er helt oppe på 8 Watt TDP. Det betyder altså ikke bare, at de bruger mere strøm, men også at de bliver meget varme og da der ikke er plads til store kølere i mininotes, så vil der være stor risiko for overophedning.

Derudover, så skulle Intel faktisk advare producenterne mod at bruge Dual Core Atom i mininotes.

Konklusionen er altså, at vi ikke skal regne med at se den samme forbedring i ydelse, som vi har oplevet på de større maskiner ved overgangen til dual core-processorer lige foreløbig på mininote-området.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Ny mininote fra Samsung

22. september 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Samsung


Så kom Samsung også med på mininote-bølgen og lancerer en 10 tommer model kaldet NC10.

Umiddelbart minder den om andre modeller på banen, dog med en lidt større skærm på hele 10,2″ og med en opløsning på 1024×600 pixels, Intel Atom 1,6 GHz CPU, 80 eller 160 GB harddisk, WiFi, Bluetooth, 1,3 Mpix webkamera og Windows XP Home.

Men der er også lidt interessant på tastaturfronten. Her benytter Samsung nemlig den nye nano-teknologi til overfladebehandling. Hos Samsung kaldes det “Silver Nano Technology”, og det gør det sværere for bakterier at leve på tasterne, og det bliver derfor mere hygiejnisk. Tastaturer er kendt for at være rene bakterie-bunker.

Samsung forventer at have computeren klar til oktober på det europæiske marked. Prisen er endnu ukendt.

Kilde: akihabaranews.com

Læs artikler om: , , , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk