Sti > Forside / Archive: november 2008

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Anmeldelse: Asus Eee PC 1000HD

30. november 2008 | 2 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, Asus Eee PC

Asus Eee PC 1000HDDer er efterhånden kommet adskillige modeller af Asus Eee PC’er på gaden, også her i Danmark.

Modellen, der har det sexede navn, 1000HD, har intet med HD-fjernsyn at gøre, men er derimod en slags topmodel indenfor Eee PC-serien. Den er baseret på en Intel Celeron M 353-processor på 900MHz, har 2 gigabyte RAM, et Intel i915GM med 8MB RAM Grafikkort, 80 gigabyte harddisk og en 10 tommer skærm med en opløsning på opløsning 1024×600. Batteriet er på 6 celler og der er naturligvis Wi-Fi og Bluetooth. Størrelsen er på 266(B)x191(D)x28~38(H)mm og vægten er 1,47 kg med batteriet.

Vore kolleger på laptopworld.dk har anmeldt maskinen fra Asus og skriver bl.a.:

Tastaturet har nogle dejlige taster, glem alt om fullsize. Men tasterne der behagelige at skrive på og ikke specielt modtagelige for fedtede fingre. Tasterne har en behagelig lyd og selv med mine store fingre, så kunne jeg sagtens vende mig til at skrive på dem.

Eee 1000HD burger op imod 43W ved fuld load, hvilket er små 5W mere end Atom udgaven Eee 1000H og tegner godt for batterilevetiden – som vi tester straks nedenfor.

Boot tider og opstart fra standby, er målt fra tryk på tænd knappen til at latoppen er inde på Windows skrivebordet.

Eee 1000HD er lidt hurtigere ude af starthullerne i boot tider end Eee 1000H, men forskellene er så små at det kan skyldes forskelle i mængden af indlæst software på de to maskiner, endnu mindre er forskellen i start fra standby.

Eee 1000HD kommer med Intel’s Celeron M 353 processor, her er der tale om en low watt processor – bygget over den lidt bedagede Dothan teknologi, men får man også masser af heste kræfter? Vi ser nærmere på hvordan den yder i maskinen nedenfor. Vi kan se at den interne L2 Cache er på 512KB, samt at processoren køre med 400MHz FSB ved 900MHz (433MHz FSB ved 960MHz performance mode).

SuperPi udregner tallet af Pi, her testet som en beregning af tallet med 1 million decimaler. Resultatet er tid i sekunder, derfor er et mindre antal sekunder bedre. Tallet kan bruges til direkte at sammenligne med andre maskiner, der har kørt samme test.

Begge maskiner yder generelt langt under det vi har set i år på Laptop siden, samtidigt kan vi lidt overraskende se at den 900MHz langsomme Celeron i 1000HD matcher 1,6GHz Atom processoren i Eee 1000H. Scoren kan sættes i fht. at en T9600 baseret laptop, scorer omkring 16 og ja mindst er bedst!!! Maskinerne var generelt overraskende ens i ydelse.

SiSoft Sandra’s Whetstone og Drystone benchmark test, tester processorens evner til at udføre ren talknusning, som f.eks. opstår ved gaming eller billedredigering. Der måles i enheden Mflops (Millioner af Floating Point Operationer Per Sekund), jo højere værdi – jo bedre.

Ser vi resultaterne, ja så er forskellen næsten 30% i Atom’s favør. Eee 1000H vinder måske også på et nyere og bedre chipset.

Læs hele anmeldelsen hos laptopworld.dk

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Galleri: LG X110

29. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Galleri, LG

Vi har ikke skrevet så meget om LG’s bud på en mininote, LG X110, på det sidste. Maskinen sælges rundt om i de danske butikker, og som det vil være flere læsere bekendt, så adskiller den sig bl.a. ved at have indbygget 3G-modem, så man blot sætter et SIM-kort i siden af maskinen og surfer løs. Ingen irriterende USB-sticks eller store dongles.

Vi har samlet en række billeder, så man kan studere den lille maskine fra LG nærmere ved at klikke sig frem herunder:

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Dansk anmeldelse af HP 2133 Mininote

29. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Anmeldelser, HP

HP 2133 MininoteVore kolleger på Laptopworld.dk har anmeldt flere mininotes efterhånden, deriblandt HP’s første bud på en minimaskine, HP 2133 Mininote. Den er for nylig kommet til Danmark, og adskiller sig fra konkurrenterne på næsten alle parametre: Den har en VIA-CPU, en skærm med en høj opløsning, kører Windows Vista og har et tastatur, der nok er klassens bedste. Til gengæld er den også ret sløv, hvilket især skyldes den lidt bedagede VIA-processor og Vista.

Laptopworld.dk skriver bl.a. i deres anmeldelse:

HP er med på moden, og præsenterer en netbook der selvfølgelig skal tage kampen op med Asus EEE og Acer One netbooks. HP har satset på at et mere robust design, mod en højere pris. Der er derfor tale om en highend netbook af høj kvalitet. Den udgave jeg har fået til rådighed er topmodellen med Windows Vista Business, og dette gør HP mini 2133 til den første netbook med Windows Vista. En anden ting der skiller HP fra de andre er valget af processor. Her er det ikke Intels successrige Atom platform men VIA´s bud på samme koncept, nemlig VIA C7-M ULV.

Det kan så absolut diskuteres om det er smart at inkludere Windows Vista i en netbook, da disse maskiner netop er kendt for ikke at være de store ydere. Det skal derfor blive spændende at se hvordan HP mini klarer sig. Desuden bliver det spændende at se hvordan VIA´s lille undervægter af en processor kan performe.

Alt i alt byder HP på en masse nye tiltag. Lad os se om disse tiltag er et klogt træk fra HP´s side af.

Klik her for at læse hele anmeldelsen af HP Mininote 2133 på Laptopworld.dk

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

T3 giver Dell Mini 9 gode karakterer

27. november 2008 | 1 kommentar | Kategori: Anmeldelser, Dell

Dell Mini 9Det danske gadgetmagasin, T3, har haft fingrene i Dell Mini 9, som godt nok endnu ikke er til salg i Danmark, men nok snart er på vej.

Dell Mini 9 adskiller sig på specifikationerne ikke meget fra andre mininotes. Den har en Intel Atom processor på 1,6 GHz, en skærm på 8,9 tommer, 512 eller 1GB RAM, fra 4-16 gigabyte SSD-disk og et 4-cellet batteri. Fåes med enten Linux eller Windows XP – og til forskellige priser.

Anmelderen hos T3 er særdeles godt tilfreds med Dell’en, og skriver bl.a.

Vi elsker byggekvaliteten hos Mini 9. Nogle netbooks kan se ret så rædselsfulde ud og det virker som om, at de holdes sammen af tape. Det er ikke tilfældet her. Mini 9 føles lige så robust og velbygget som en hvilken som helst anden maskine fra Dell. Selv finishen er i top.

På en maskine i denne størrelse må der nødvendigvis indgås et par kompromisser. Desværre bliver tastaturet fanget midt i et af dem. De fleste taster er lidt mindre end vi er vant til. Forskellen er ikke stor, men enhver millimeter betyder noget, når vi er nede i denne størrelse.

Caps Lock-tasten sidder lidt for tæt på den venstre Shift-tast, så du kommer let til at trykke på den ved et uheld. Lige pludselig er du forvandlet til ham der den IRRITERENDE GUT PÅ NETTET, DER ALTID SKRIVER MED STORE BOGSTAVER. Det irriterer os også grænseløst, at Delete-tasten er placeret nederst på tastaturet af en eller anden mærkelig grund.

Touchpadden fortjener speciel opmærksomhed for dens gode kvalitet. Den føles helt rigtig og er meget præcis uden at flippe ud i tide og utide som det kan være tilfældet på andre netbooks.

Batterilevetiden er ganske rimelig, hvilket er en herlig overraskelse. Dell har valgt et 4-cellet batteri, der giver omtrent fire timers levetid på en enkelt opladning. Det lidt større batteri har heldigvis ikke påvirket vægten negativt, der holdes på blot lidt over et kilo.

Læs hele anmeldelsen hos T3

Se oversigt over Dell Mini 9-modeller hos dell.com

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Berøringsfølsom skærm på Dell Mini 9

27. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Dell

Folk, der køber mininotes, er åbenbart ofte ikke særligt glade for dem. I hvert fald har det udviklet sig til en veritabel folkesport at ændre så meget som muligt på de små maskiner.

Sporten kaldes “modding” eller “powermodding” alt efter, hvor voldsomt man går til værks, og går i bund og grund ud på at tilføje nye funktionaliteter til maskinerne. Og så naturligvis fortælle hele verden, at man har gjort det.

Vi har set folk, der har installeret GPS, Bluetooth, mere RAM, større harddiske og meget andet i de små maskiner, og nu er der også folk, der har kastet sig over Dells Mini 9. Der er således en fyr, der har installeret intet mindre end en trykfølsom skærm på den lille Dell-maskine, og han har naturligvis lavet en video og lagt den på youtube.com:

I øvrigt, så arbejder vi stadig på at finde ud af, hvornår man kan købe Dell-maskinen i Danmark. Indtil videre ved vi ikke så meget, men hvis nogen af vore læsere har viden desangående, så må man meget gerne sende en e-mail til mininote@live.dk eller smide en kommentar her på siden.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Acer lancerer ny mininote næste år

27. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer

Acer Aspire OneAcer har fået stor succes med deres Aspire One, og nu er de snart klar med afløseren.

Og som rygterne lyder, så skal vi regne med, at Acers næste model vil melde sig i familien af modeller med en skærm på 10 tommer, og den skulle være klar allerede i februar eller marts (nok lidt senere i Danmark).

Ellers ved vi ikke meget, men vi gætter på, at der nok kommer en række forskellige farver at vælge imellem – udover den sædvanlige blå og hvide.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Lenovo S10 med stort batteri på vej

27. november 2008 | 2 kommentarer | Kategori: Lenovo

I går fortalte vi, at Lenovos meget roste mininote, ideaPad S10, er på vej ud i de danske butikker.

Og i dag kan vi så også afsløre, at Lenovo måske er på vej med en model med et 6-cellet batteri. Det fortæller Engadget.com i hvert fald, og som dokumentation har de tilmed et billede af maskinen med det store batteri monteret.

Lenovo S10 med stort batteri

Lenovo S10 bliver solgt i Tyskland med et seks-cellet batteri for €329, hvilket svarer til ca. 2450 danske kroner. Men hvis modellen kommer til Danmarks, skal vi nok forvente, at prisen bliver noget højere.

Mange mininote-producenter har lovet modeller med større batterier end de 3-celler, som er standard, men der har været store problemer med leverancerne af de små batterier, simpelthen fordi batteriproducenterne ikke har været gearet til at matche den store efterspørgsel, og det tager åbenbart lang tid at få produktionen af sådan noget op i gear.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Asus i kovending: Alligevel Linux på danske Eee PC’er

27. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Asus Eee PC

I går fortalte vi, at Asus i Norden havde besluttet at droppe Linux-udgaver af deres populære Eee PC’er. Men i dag kan vi så fortælle, at Asus er vendt 180 grader og nu meddeleler, at de alligevel vil fortsætte med at levere små Linux-maskiner til danske købere.

Til Computerworld siger marketingchef Mikael Koark, at det er en “misforståelse”, og at de “naturligvis ikke [har] droppet Linux”.

Han beklager episoden mange gange og erkender, at den megen kritik af beslutningen har betydning for ændringen (hvilket er lidt besynderligt, hvis der blot var tale om en misforståelse). Men på trods af signalforvirringen, så slår marketingchefen fast:

- Vi har været nogle af de første med Linux som platform, og vi har fået meget pr på den konto. Derfor har jeg fuld forståelse for den massive kritik, siger han.

Asus har nu ændret deres udsendelsesplan for pc’er, og der kommer to nye Linux-baserede maskiner i første kvartal næste år, lyder det fra Asus.

Samtidig vil salget af de maskiner, der allerede er på markedet, det drejer sig om 701, 900 og 901, stadig være tilgængelige med Linux.

Hvilke to modeller, der kommer fra Asus i Q1/2009 fremgår ikke, men det kunne være S101, som dog var forventet allerede i år, og derfor vil det skuffe os lidt, hvis den ikke når ud til julehandlen.

Kilde: Computerworld

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Video: Unboxing af MS Wind U120

26. november 2008 | 1 kommentar | Kategori: MSI Wind

Unboxing videoer – videoklip hvor folk pakker nye dimser ud foran åbent kamera – er vel det nærmeste vi nørder kommer på gadget-soft-porn :-)

Og når der kommer en ny mininote på gaden, så glæder vi os altid til at se de første unboxing-videoer på Youtube.

Således er vi faldet over en af slagsen, hvor det er MSIs nyeste Wind-model, U120, der er i centrum. Her kan man bl.a. se, at den er pakket ind i en flot æske, og at den ellers ligner MS I Wind U100 temmelig meget, bortset fra, at den har et lidt mere kantet design og indbygget 3G-modem.

Se selv mere her:

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

VIA lancerer først dual-core Nano i 2010

26. november 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

Mens Intel allerede er klar med dual-core-versioner af deres Atom-processor, så tager det lidt længere tid for konkurrenten VIA. Ifølge det japanske PC Watch, så er VIA klar med en dual-core-verison af deres Nano-processor i 2010. Til gengæld skulle der komme en opdateret udgave med FSB-hastigheder på op til 1.333 MHZ allerede i midten af 2009.

Men i modsætning til Intel, hvis dual-core Atom-processor er designet til almindelige stationære computere, så er VIA Nano-processoren målrettet mininote-computere og almindelige bærbare computere.

Det vil dog undre, hvis ikke vi ser de første bærbare computere med Intel Atom dual-core allerede næste år, og dermed bliver VIA endnu engang sejlet agter ud af Intel. I hvert fald her i den vestlige verden, men mon ikke VIA satser på at levere chips målrettet såkaldte udviklingsområder i Østasien, fx Kina og Indien?

Road-map’et fra VIA ser således ud:

VIA NANO

Kilde: PC Watch

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk