Sti > Forside / Archive: januar 2009

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Intels eget system til mininotes ude i alpha-version

31. januar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

imagesEr du træt af Windows på en mininote – eller den indbyggede Linux. Så er Intels Moblin måske en mulighed.

Moblin er en variant af Linux, som Intel har udviklet til at køre på Intel Atom eller Intel Core Duo processorer.

Systemet er nu ude i en såkaldte alpha-version, det vil sige en meget meget tidlig version til de mest eventyrlystne brugere.

Der er ingen info om hvornår vi kan forvente en endelig version, men det bliver interessant at følge – for vi gætter på at medmindre Moblin bliver meget billig (læs: gratis) kan man nok forvente, at der er stærk konkurrence fra Windows 7.

Er du en af de eventyrlystne, så husk at sende os et par linier eller en kommentar om dine oplevelser.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Sony Vaio P pakket ud og krammet

31. januar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed, Sony

vaio-logoSonys lille Vaio P er svær at få fat på. Ikke alene har den en absurd høj pris, men den sælges heller ikke i Danmark. I resten af verden begynder de første udgaver dog at finde vej til deres nye ejere.

En af dem bor i USA og middelmådige reviews har ikke skræmt ham. Så er du tændt af den ny lille Vaio P kan du følge med i udpakningen af hans Vaio P her. Der er endda et par sammenlignende billeder med en Acer One – som man kan købe 2-3 af for samme pris som Vaioen.

Læs artikler om: , , | Af: Lars Jacobsen |

Mininotes er oplagte for… revisorer

29. januar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Man tænker måske ikke lige over det, men måske er der adskillige revisorer blandt mininote.dk’s læsere.

I hvert fald mener det amerikanske revisor-website, accountingweb.com, at mininotes er oplagte for det tal-glade folkefærd.

I en større artikel om hvilke bærbare computere, der er gode følgesvende til de ofte meget omrejsende revisorer, anbefaler skribenten i hvert fald, at revisorer overvejer at investere i enten en Asus Eee PC S101 eller en Samsung NC10.

Begge de nævnte modeller har en 10″ skærm, men ganske som alle andre mininotes så savner de jo revisorens foretrukne del af en PC – det nummeriske tastatur.

Det kan man heldigvis råde bod på ved at købe et af de mange små løse USB-udgaver.

Her på redaktionen indrømmer vi gerne, at vi ikke havde tænkt på de åbenlyse fordele ved en mininote for revisorer, men det understreger jo blot, at mininotes gemmer på et kæmpe potentiale for rigtig mange faggrupper. Kommentarfeltet står naturligvis åbent for forslag og idéer til andre grupper, for hvem mininotes kunne være mere brugbare end almindelige notebooks.

Læs selv artiklen hos accountingweb.com her.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Ingen nye Asus Eee-modeller før til sommer

27. januar 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Asus Eee PC, Nyhed

Eee PC T91Asus lancerede en hel række af nye Eee PC-modeller på CES-messen i begyndelsen af måneden, bl.a. Eee PC T91 og Eee PC 1004DN med den nye Intel Atom N280 og mulighed for DVD-drev. Men det ser ud til, at der ikke kommer flere nye Eee-modeller fra taiwaneserne før til sommer.

Ifølge Taipei Times, så har ASus en række problemer (ligesom alle andre globale virksomheder pt.), og de har været nødt til at sænke deres økonomiske forventninger. Derfor har Asus behov for at få styr på deres nuværende forretning, før de begynder at udvikle nye modeller.

Det kan bl.a. betyde, at de “konsoliderer” en række produktlinjer, hvilket i bund og grund betyder, at de vil droppe de mindst lukrative modeller.

Asus har lanceret adskillige Eee PC-modeller, hvoraf nogle er mere succesfulde end andre og det kan meget vel tænkes, at der ryger et par modeller. Så hvis man drømmer om en bestemt model, så kan det måske være en god idé at købe den, før det er for sent.

Kilde: Taipei Times

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Samsung NC10 vinder stortest

27. januar 2009 | 6 kommentarer | Kategori: Anmeldelser

TechRadar-testTechRadar.com har haft en temmelig omfattende samling mininotes på testbænken og har begået en stortest af nogle af tidens mest udbredte mininotes.

Det drejer sig om følgende modeller:

Dell Inspiron Mini 9
Dell Inspiron Mini 12
Asus Eee PC S101
Samsung NC10
Asus Eee PC 1000H
Acer Aspire One
HP Mini-Note
Asus Eee PC 901
MSI Wind U100

Testen udpeger Samsung NC10 som vinder på point, og den får især ros for et godt design, god batteritid og et godt tastatur.

Man kan læse hele testen hos TechRadar.com

Læs artikler om: , , , , , , , , | Af: Kasper Hyllested |

Acer klar med nye model

27. januar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Nyhed

Acer AspireAcer er klar med en afløser til den succesfulde Acer Aspire One. Den nye mininote har de sædvandlige specifikationer med Intel Atom-processor, Wi-Fi og Bluetooth. Men den har fået opgraderet skærmen til en 10,1″ model.

Dermed er der også plads til et større tastatur. Den kommer med 6 celle-batteri med syv timers levetid på en opladning.

Man kan købe den i hvid, blå, sort eller rød og med op til 2 GB ram. Man kan også opgradere den med 3G-modem.

Den dyreste model, D150-2BG, kommer på gaden i marts og koster lige under 600 dollars. Der er ikke dansk dato og pris klar endnu, men vi følger naturligvis udviklingen her på mininote.dk.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

3 skruer helt op til 14,4 Mbit/s

27. januar 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

3 mobilt bredbåndsSom den første operatør i Danmark har 3 nu skruet op for hastigheden på det mobile bredbånd til 14,4 Mbit/s i 80 procent af netværket. De er dog endnu ikke klar med hardware til den høje hastighed. Det fortæller ComON.dk.

3 øger nu kapaciteten i sit netværk ved at skrue den teoretiske maksimumhastighed op til 14,4 Mbit/s i 80 procent af netværket. Den højere hastighed betyder, at mange mobile bredbåndskunder vil opleve, at hastigheden på deres eksisterende abonnement bliver højere, men ingen vil endnu kunne nå op på de høje hastigheder.

Når den højere hastighed i første omgang udelukkende vil komme kunderne til gode i form af en forbedret kapacitet i netværket, skyldes det, at der endnu ikke findes hardware på markedet, der understøtter de høje hastigheder. Den nye hardware kommer formentlig på markedet i løbet af foråret, lyder det i en skrivelse fra 3.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til, hvorvidt det er muligt at opgradere ens nuværende modem, der kan klare 7,2 Mbit/s, til den nye hastighedsgrænse, eller om det så koster noget for nuværende kunder at opgradere til den nye hardware, hvis det ikke er muligt.

Kilde: ComON

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Jolicloud: Nyt operativsystem til mininotes

25. januar 2009 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed, Software

JolicloudDer findes efterhånden en del forskellige Linux-distributioner, der mere eller mindre er optimeret til mininotes, men de fleste er bygget på systemer, der egentlig er lavet til almindelige PC’er.

Men en fyr ved navn Tariq Krim har nu udviklet Jolicloud, som er en operativsystem, der er designet specielt til de små skærme og begrænsede processor-kræfter. I bund og grund er er Jolicloud en neddroslet Linux, som lover hurtigere boot-tid og er baseret på ikon-navigation.

Læs mere på jolicloud.com

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Sæt mininoten i forruden

22. januar 2009 | 4 kommentarer | Kategori: Nyhed

HP 2133 holder til bilMange danskere kører i dag rundt med en GPS-navigator i bilen. Langt de fleste er monteret på en lille plastic-holder, der placeres på en sugekop på forruden.

Men det er ikke kun GPS’er, der kan være nyttige at have indenfor rækkevidden, når man kører i bil. Hvis man ofte bruger sin mininote på farten, så kan det være besværligt at bruge passager-sædet og lign.

Der findes heldigvis løsninger, og vi er faldet over en af de mere prisbillige, som er målrettet HP 2133, på ebay.co.uk og som vises på billedet ovenfor.

Holderen passer til HP 2133, men vil givet også passe til den kommende HP 2140, der skulle have samme formfaktor som 2133.

Vi vil dog herfra mininote.dk gerne komme med en lille advarsel. Hvor en GPS blot vejer et par hundrede gram, så vejer HP 2133 over et kilogram. Skulle det forfærdelige ske og man eksempelvis bliver påkørt ved stor hastighed, risikerer man, at computeren river sig løs og i realiteten bliver et gigantisk projektil, som kan ramme passagerer på bagsædet. Derfor bør man sikre sig grundigt, når man placerer holderen, ligesom man ikke bør bruge den, hvis der er andre passagerer i bilen.

Se selv annoncen på ebay.co.uk.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Sony Vaio P får smæk i første anmeldelse

19. januar 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Anmeldelser, Sony

Selvom Sony først frigiver deres mininote, Sony Vaio P, i næste måned, så har de alligevel været så flinke, at de har sendt et eksemplar til Akihabara News, der har testet den.

Anmelderen er imponeret over designet og roser tastaturet højt, men så stopper roserne også. For maskinen er sløv, hvilket især tilskrives den Windows Vista, der er installeret på maskinen:

Han skriver bl.a.:

Imagine from the moment you turned ON the P to the moment you will see Vista’s desktop you will need around 1.01 to 1.02 minutes… But hold a second here, being capable to see Vista’s desktop doesn’t mean that you will be capable to use your Netbook… Oh no far from it! Actually you will have to wait at least 1 more minutes to be capable to surf the web or even to start using correctly your device (This will depends of how you installed Vista)… And to make things worst I extrapolate that once you installed Office, as well as any other soft and start to use Vista’s Widget bar you will have to add at least 15 to 20 second more before being capable to get the full potential of your P and stopping seeing the HDD Led flashing like crazy… Basically I reckon that you will need around 3.20 minutes once you turned up your P to be able to get its full potential or at least being capable to surf the Internet and have everything from McAfee, Bluetooth and Sony’s mouse software fully loaded.

Konklusionen er mindst lige så hård:

To summarize, the Vaio P is indeed a real design wonder with a great screen and wonderful keyboard… But if you really want to get the most of your P you’d better be ready to spend a lot of money for the SSD and 1.86GHz CPU version. I am sad, no, in fact frustrated here, Sony had really a very promising device here with the P, they could have sell a lot of this P even with a 1.3GHz if at least they opted for Windows XP, the Intel 945G chipset and 5400 rpm HDD, like you may find on nowadays average Netbook.

Læs hele anmeldelsen og se videoer her.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk