Sti > Forside / Archive: maj 2009

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Acer 751 anmeldt

30. maj 2009 | 1 kommentar | Kategori: Acer, Anmeldelser

acer-751Hvis du synes at 9″ og 10″ modeller er lige lovligt små, så er der hjælp på vej. For Acer 751 er på markedet med en 11,6″ skærm. Og så er opløsningen også oppe på 1.366 x 768 pixels.

PC World Norge testede maskinen allerede i marts men der var der tale om preproduction model. Og nu har GadgetMix et engelsk review af den færdige model parat.

Deres dom er, at 5,5 timers batterilevetid er flot i en 11,6″ model. Men også at Atom Z-serie processoren (som i Vaio P) er langsommere end N270 og N280.

Vi ser frem til selv at efterprøve påstandene – for vi har en Acer 751 model LU.S780B.047 på vej.

Læs artikler om: , , | Af: Lars Jacobsen |

Sådan installerer du Microsoft Office uden CD-drev

29. maj 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Software, Tips & Tricks

Mininotes er betegnet ved ikke at have et CD/DVD-drev. Det giver næppe de store problemer i dagligdagen for de fleste, men når man står og skal installere eksempelvis Microsoft Office, så kan man godt løbe ind i problemer. For har man ikke et eksternt CD-ROM-drev er det mere end besværligt.

Det har Microsoft heldigvis selv opdaget, og mange mininotes leveres derfor i dag med en prøveversion af Office 2007, hvortil man så kan købe en licens og aktivere den på nettet.

Men er man ikke så heldig, så har Microsoft heldigvis også en løsning. De tilbyder nemlig, at man kan downloade, installere og aktivere Office 2007 på sin netbook. Hele vejledningen ligger på Microsofts danske website. Her er både hjælp at hente, hvis man har en licens i forvejen, eller hvis man ønsker at købe en direkte på nettet.

Desværre er der ikke meget hjælp at hente, hvis man ønsker at installere sin ældre Office 2003, XP eller 2000. Her er vores bedste råd at finde et eksternt CD-ROM-drev, der kan tilsluttes computeren ved hjælp af et USB-kabel. Har man ikke mulighed for det, så kan man prøve at koble mininoten på samme netværk som en almindelig computer og dele denne computers CD-ROM-drev over netværket og installere derfra.

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Antivirus på USB-nøgle

28. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed, Software

nis-netbooks-editionEn af de få gange jeg savner et DVD-drev er når der skal installeres nye programmer. For de fleste programmer kommer nu engang på CD/DVD.

Så det siger lidt om udbredelsen af mininotes at Symantec nu lancerer Norton Internet Security 2009 Netbooks Edition i USB-format.

Lidt fra pressemedelelsen:
Norton Internet Security 2009 Netbooks Edition er baseret på de seneste Norton 2009-produkter, som er udviklet med målsætningen om at have en minimal indvirkning på computeren. Den nye version indeholder derfor cirka 300 forbedringer for både ydelse, funktioner og brugergrænseflade:
Ressource-let sikkerhed

 • Norton Insight-teknik – ny innovativ teknik, der reducerer behovet for at skanne filer. Data fra millioner af Norton-brugere indsamles, hvilket betyder, at programmet ikke behøver skanne almindelige filer, der er sikret.
 • Pulse Updates – programmet udsender opdateringer hver 5.-15. minut til alle brugere. Derved bliver sikkerhedsopdateringerne distribueret hurtigere end hos nogen anden konkurrent, viser en ny rapport fra AV-Test.
 • Webbrowserbeskyttelse til både Internet Explorer og Mozilla Firefox beskytter mod angreb, som sker via hjemmesider.
 • Forbedret beskyttelse mod fjendtlig indtrængen (IPS) fra multimediehackere.
 • SONAR – realtidsbeskyttelse med adfærdsdrevet teknik, som beskytter mod ukendte trusler
 • Antibot – Symantecs teknik beskytter computeren mod at blive inficeret af koder, som betyder, at de kan bruges i et såkaldte botnetværk.
 • Systemgenoprettelse ved alvorlige infektioner.
 • Pris og tilgængelighed:
  Dansk version af Norton Internet Security 2009 Netbooks Edition er tilgængelig via forhandlere fra midten af juni. Produktet sælges sammen med netbooks til 299 DKK, inklusiv et års sikkerhedsopdateringer.

  Tip: PC World har en fin lille guide til at installere uden DVD-drev.

  Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

  HP lancerer nye mininotes

  27. maj 2009 | 1 kommentar | Kategori: HP, Nyhed

  HP Mini 110 XPHP har nu annonceret tre nye modeller i deres Mininote-serie. Det drejer sig om modellerne 1101, 110 XP og 110 Mi. De er alle baseret på en 10,1 tommer LED-skærm og kører enten Intel Atom N270 eller N280. De har GMA 950-grafik, og Mini 110 XP har et Broadcom Crystal HD Enhanced Video Accelerator-kort indbygget, som ifølge HP giver mulighed for at afspille video i 1080p HD-kvalitet.

  Derudover er specifikationerne ret almindelige. 110 XP får (surprise, surprise!) Windows XP, 1 gigabyte RAM og enten 160 GB harddisk eller 32 GB SSD. Der er mulighed for at få indbygget 3G-modem.

  *110 Mi bruger HP’s eget linux-baserede operativsystem og har op til 250 gigabyte harddisk og 2 gigabyte RAM. Begge modeller kommer med “Syncables Desktop”, som er et særligt program, der gør det muligt at synkronisere filer mellem mininoten og en almindelig PC.

  Endelig er der HP Mini 1101, som er en business-udgave af 110 XP. Den har ikke Broadcom-grafik, men til gengæld kan man vælge mellem Windows XP eller Vista.

  Den lanceres den 1. juni 2009 i USA til en pris på $329 og fås i sort. De to andre modeller kommer lidt senere og koster henholdsvis $329.99 og $279.99. Mini 110 XP fås i to nye farver kaldet pink chic og white swirl – men prisen er endnu ukendt.

  Vi har fundet en video med præsentation – og man kan læse mere hos HP

  | Af: Kasper Hyllested |

  Lenovo S12: HD, 3D og alt andet

  25. maj 2009 | 18 kommentarer | Kategori: Lenovo, Nyhed

  nvidia-ion-lenovo-s12_3Lenovo S12, som lige er blevet officielt annonceret, ser ud til at være en af de hop i teknologien som Eee 901 og Sony Vaio var.

  S12, hvis lanceringsdato og pris vi desværre endnu ikke kender, bliver tilsyneladende den første mininote der er udstyret med nvidias Ion-platform.

  Fordelen ved Ion er, at chipsettet der understøtter Atom-processoren ikke bare er Intels aflagte teknologi – men faktisk er skræddersyet til moderne opgaver.

  Ifølge Engadget kan Lenovo S12 med Ion-teknologien således levere HD-film i 1080p og spille lidt 3D spil. Alt sammen i en maskine der kommer med en 12″ skærm (1.280 x 800), 1 gb hukommelse, fuldt tastatur og Windows XP.

  Batteriet er efter sigende 6-celler (selvom erfaringen viser at det kan ændre sig) og der er Wifi, Bluetooth, VGA/HDMI, 3 x USB og udvidelse til ExpressCards.

  Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

  Pine Trail afløser din Atom-procssor

  24. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

  intel-logoDen lille billige Atom hersker på de fleste mininotes. Men Intel er tilsyneladende på vej med ikke alene en afløser, men en hel platform. Det vil sige motherboard, processor og diverse controllere – og det er netop muligheden for at tilbyde en komplet og nem pakke, der har gjort intel til den største leverandør inden for bærbare. Alt producenterne så at sige skal gøre er, at designe kassen rundt om hardwaren.

  Ifølge Computerworld.dk vil den ny Atom-platform med kodenavnet Pine Trail placerer chipsættet, som inkluderer grafik og memory controller, sammen med selve processoren i en enkelt chip, fortæller Intel i et telefonmøde. Færre chip vil føre til smallere design, bedre batterilevetid og lavere priser for netbooks.

  Den ny platform vil også forbedre systemydelsen ved at fjerne flaskehalse, som Intel har kæmpet med i tidligere Atom-arkitekturer. Ved at integrere memory controlleren fjernes den hukommelses-latency, der påvirker de eksisterende Atom-arkitekturer, hvilket i sidste ende bør give hurtigere netbooks.

  At integrere grafikken med processoren bør også give hurtigere adgang til grafikberegningerne. Intel holdt dog igen med kommentarerne om, præcis hvilken slags grafisk kapacitet den ny Atom-platform vil få. Yderligere detaljer vil blive afsløret ved handelsmessen Computex, der afholdes senere på måneden i Taiwan.

  Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

  Maksimumkrav til Windows 7 netbook

  24. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

  Mininotes er et tveægget sværd for hardware- og softwareproducenterne. På den ene side ser det godt ud i markedsandele når de billige små flyver over disken. På den anden side tjener man ikke så meget på en 3.000 bærbar, som på en 8.000 kroners model.

  Samtidig er en del firmaet bekymret for om de billige bærbare kannibaliserer markedet for bærbare generelt. Altså om for mange forbrugere finder ud af, at de snildt kan klare sig med Windows XP og 10″ eller 12″ og en Atom processor – i stedet for 18,4″, dualcore og Windows Vista.

  Derfor har både Intel og Microsoft lagt begrænsninger på hvilke maskiner, der kan bygges med Intel Atom eller Windows XP. Og det samme gør sig gældende med den kommende “lette” udgave af Windows 7.

  5-22-09win7startDe aktuelle begrænsninger for Windows 7 i den lette udgave er nu tilsyneladende ude – og du kan se dem her (klik på billledet). Bemærk begrænsningen i skærmstørrelsen på 10,2″. Skal du have en 12″ netbook skal den fulde version af Windows 7 hentes ind. Det er ikke et problem rent ydelsesmæssigt, men vil nok hæve prisen…og det kan jo være at retningslinierne ændres.

  Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  Intel åbner for beta af netbook-styresystem

  22. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: intel, Software

  Er du ikke helt tilfreds med Windows XP på din mininote / netbook? I så fald deler du opfattelse med Intel, som gerne vil modvirke Microsofts dominans på netbook-området.

  Intels svar hedder Moblin. Og det har været længe undervejs. Men ifølge Computerworld er der nu åbnet op for en beta-version af Moblin.

  Det virker dog som om at Intel ikke helt selv tror på det, for ifølge Computerworld bruger Intel også tid på at rose Windows 7.

  Uanset hvad historien ender med så kan du hente en beta-version af Moblin lige her – hvor der også er ydeligere forklaringer.

  Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  Historien om netbooks

  18. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Asus Eee PC, Hardware

  asus_eee_701Hvis du nogensinde har undret dig over hvor netbooks – eller mininotes – egentligt kommer fra? For i store træk var det et fænomen der opstod ud af næsten ingenting – i hvert fald når man se på tidshorisonten.

  Det er ikke engang to år siden at Kasper her fra Mininote købte sin første Eee 700 fra Taiwan via Ebay. Og i dag er markedet stort og du kan vælge imellem 10+ modeller alene i Danmark.

  PC World har i dag historien om hvordan det skete – og hvorfor mininotes vendte pc-markedet en lille smule på hovedet.

  Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  Samsung N120 og N310 anmeldt

  17. maj 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Anmeldelser, Samsung

  Samsung havde oprindeligt annonceret Samsung NC20, N120 og N310 til starten af maj. Men der er fortsat ingen modeller hos hverken os eller i butikkerne. Men imens kan du trøste dig med et par udenlandske anmeldelse:

  n120Først har Liliputing anmeldt Samsung N120. De sammenligner den meget passende med Asus 1000HE da begge er modeller som ikke er små, men til gengæld kører langt på batteriet. Med liliputings brugsmønster når Samsung N120 en batteritid på seks timer, mens Asus 1000HE nåede syv timer i samme test. Alt i alt er indtrykket fra anmeldelsen, at der ikke er noget særligt ved Samsung N120 udover et pænt batteri og en lidt lettere model end Asus Eee 1000HE.

  n310Næste test er Samsung N310 fra Laptopmag. N310 skiller sig ud ved at være beklædt med en gummiagtig overflade, hvad vi testede i april i Wien. Samtidig er designet ret unikt og præget af runde hjørner, et kæmpe Samsung-logo og et tastatur af ø-typen, hvor tasterne ligger hver for sig (kendt fra Mac / Sony Vaio). Laptopmag synes generelt at Samsung N310 er en fin maskine, men synes ikke at prisen på $479 matcher det lille 4-cellede batteri i en tid hvor 6-cellet er en standard. Karakteren ender på 3½ stjerne ud af 5.

  Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk