Sti > Forside / Archive: juni 2009

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

3 tredobler hastigheden på mobilt bredbånd.

19. juni 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Hardware, Nyhed

3 tager nu et teknologisk kvantespring og øger hastigheden på det mobile bredbånd fra 7,2 Mbit/s til 21 Mbit/s. Med opgraderingen cementerer 3 sin position som Danmarks førende leverandør af mobilt bredbånd. De fleste af 3’s eksisterende kunder opgraderes i den forbindelse kvit og frit til en højere hastighed.

Som et af de første teleselskaber i verden skruer 3 i Danmark nu den nominelle hastighed på det mobile bredbånd op til 21 Mbit/s. Den nye rekordhastighed i 3’s netværk kan opnås i centrum af København og Århus, hvor der er allerflest brugere. 3 har tidligere på året skruet 80 % af sit netværk op til den nominelle hastighed på 14,4 Mbit/s, og i 3. kvartal får kunderne for alvor de nye hastigheder at føle, når der kommer nye USB-modems på markedet.

I 3. kvartal introducerer 3 nye abonnementer baseret på de nye hastigheder. I den forbindelse vil 3 kommunikere nye hastighedsangivelser i sin markedsføring, så man i stedet for at angive de tekniske nominelle hastigheder efter de teknologiske standarder angiver den effektive maksimumhastighed baseret på målinger i 3’s netværk. Det betyder bl.a., at 7,2 Mbit/s i fremtiden angives som 6,0 Mbit/s, og de nye hastigheder på 14,4 Mbit/s og 21 Mbit/s angives som hhv. 10 Mbit/s og 16 Mbit/s.

Når 3 i 3. kvartal lancerer nye abonnementer til både private og business-kunder, har 3 valgt at opgradere eksisterende EazyInternet Premium og EazyInternet Professional kunderhelt gratis. Opgraderingen er allerede implementeret i dag, men for at få fuldt udbytte af de nye hastigheder kræves ny hardware, der kommer på markedet i 3. kvartal.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Galleri: Lenovo S10-2

19. juni 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Lenovo S10-2 er afløseren til S10e, som vi ikke var totalt imponerede af. Det lille batteri og det meget sumpede tastatur trak meget ned – og mens batteriet i vores model forsat er et 3-cellet (der leverer 3 timers drift) så er resten af maskinen bedre kvalitet.

Specs: Atom N280 cpu, 1 gb ram, 160 gb harddisk, 10,1″ skærm med 1.024 x 768 pixels og 3-cellet batteri.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Ny MSI klar i Danmark

15. juni 2009 | 4 kommentarer | Kategori: MSI Wind, Nyhed

MSI X-SlimMSI havde stor succes med deres første mininote, og nu kommer næste version. MSI’s X-slim er måske ikke en rigtig mininote, men den ligner så meget, at vi gerne vil omtale den.

Inspirationen er hentet hos Apples MacBook Air. Det tyndeste sted er en X-Slim 6 mm tyk, mens en Air er nede på 4 mm og den vejer bare 1300 gram. Skærmen er 13,4 tommer og den klarer den lille HD-opløsning med sine 1366 x 768 pixels, der er også et webcam og så er der en stor touchpad. Det fortæller aod.dk.

Der kommer to udgaver af den spinkle maskine herhjemme i første omgang. MSI har annonceret en X-Slim med Core 2 CULV cpu, men den er ikke færdig endnu. I stedet gælder det X320 og X340, hvor den store forskel er cpu’en.

X340 har en 1,2 GHz Intel Celeron CULV 723-processor, mens X320 har en 1,6 GHz Intel Atom Z530-processor. Begge er udstyret med Microsoft Vista Home Premium, begge har 320GB harddisk og 2GB DDR2 ram, og indbygget Intel grafik (GMA 450MDH).

Der er b/g/n wifi indbygget, bluetooth og så er der en HDMI-udgang, så du let kan tilslutte en ekstern skærm.

X320 kommer til at koste 4.999 kroner og x340 står til 5.499 kroner og er i butikkerne nu.

Kilde: aod.dk

Læs artikler om: , | Af: Kasper Hyllested |

Spørg læserne: Den bedste mininote med 5+ timers batterilevetid

10. juni 2009 | 25 kommentarer | Kategori: Hardware, Spørg Læserne

På mininote.dk – og af venner og bekendt – får vi tit spørgsmål om hvad man skal købe. Men hvad er egentligt det bedste køb lige nu hvis man spørger dig? Hvad ville du købe – eller har allerede købt? Og hvorfor?

Eneste krav er mere end 5 timers batterilevetid og et godt tastatur. Så skyd løs i kommentarfeltet nedenfor.

| Af: Lars Jacobsen |

Acer offentliggør Android netbook

8. juni 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Acer, Nyhed

200px-android-logo_svgAcer præsenterer nu deres første Aspire One netbook med Android operativsystem. Android operativsystemet vil ifølge Acer give netbook-brugere hurtigere forbindelse til internettet.

Netbooks er designet til at være kompakte af størrelse og nemme at opkoble til internettet ligegyldigt, hvor du befinder dig,” siger Jim Wong, president IT Products Global Operation, Acer Inc., “Android operativsystemet byder på utrolig hurtig og trådløs internetopkobling; af den grund har Acer besluttet at udvikle Android netbooks for at gøre det endnu mere bekvemt for vores kunder.”

Introduktionen af Android i Acer netbooks stiller kunderne overfor et nyt valg af operativsystem. Udover at tilbyde operativsystemet fra Microsoft vil hovedparten af Acer netbooks fremover også tilbyde Android. Brugere kan derfor vælge deres foretrukne type operativsystem. Acer mener, at Android operativsystemet vil bidrage betydeligt til den verdensomspændende markedsvækst for netbooks.

Android er en gratis, open source og fuldt brugerdefinerbar mobilplatform. Den samlede pakke inkluderer et operativsystem, middleware og nøglemobilapplikationer. Tredjepartudviklere kan brugerdefinere og integrere Android-applikationer, hvilket giver ren ekstraværdi til fordel for slutbrugerne.

Acer planlægger at lancere deres første Aspire One netbooks med Android i 3. kvartal af 2009.

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Sony Vaio P kommer til Danmark

3. juni 2009 | 5 kommentarer | Kategori: Nyhed

p_gallery5.jpgEt tip fra en opmærksom læser tyder på at Sony Vaio P kommer til Danmark – eller i den mindste får en dansk pris. Og den er høj: 7.449 kroner for at være helt præcis. Det er den pris som Sony´s onlinebutik vil have for en Vaio P med 80 gb harddisk, 3G-modem og 1,33 gigahertz processor.

Dermed adskiller den danske model sig lidt fra den engelske som ellers har været med SSD-drev og en hurtigere processor – mens 1,33 gigahertz modellerne har været forbeholdt det amerikanske marked.

Jeg har selv en USA-model med 64 gigabyte SSD-drev og 1,33 gigahertz processor og den kan lige klare Windows Vista – men det blev hurtigt skiftet ud med Windows 7, som kører væsentligt bedre. Den største forskel er at USA-modellem kommer uden SIM-slot, hvorfor 3G-modemmet ikke kan bruges i Europa.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Asus Eee 1008HA: Dansk pris og dato klar

2. juni 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Asus Eee PC, Nyhed

asus_eee_pc_1008haEr du en af dem som drømmer om den slanke Asus Eee 1008HA, så er der godt nyt. For sidst i juni skulle modellen være på markedet. Og det til en fornuftig pris på 3.199 kroner inklusiv moms. Alt sammen ifølge den officielle Asus pressemeddelelse som trillede ind i vores mailboks i dag.

De endelige specifikationer er:

Display: 10″ LED-backlit WSVGA Screen (1024×600 pixels) with Color-Shine (Glare-type)
Operating System: Genuine Windows® XP™ Home
Processor: Intel® Atom™ N280
Default Memory: 1GB DDR2 SO-DIMM

Hybrid Storage: 160GB 2.5” SATA II 5400RPM HDD + 10GB Eee Storage

Wireless Data Network: WLAN 802.11b/g/n @2.4GHz, Bluetooth2.1 + EDR

Battery: Slimmer and eco-friendly Li-polymer Battery, 6 hrs*

Camera: 1.3M Pixel

Interface: 1 x Mini VGA Connector, 2 x USB 2.0, 1 x LAN RJ-45, 2 x Audio Jack (Head Phone / Mic-in), Card Reader: MMC/ SD(SDHC)

Dimensions: 262mm (W) x 178mm (D) x 18~25.7mm (H)

Physical Weight: 1.1 kilo

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

  • RSS PocketFreak.dk