Sti > Forside / Archive: december 2009

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Ny Intel-platform + Asus Eee klar i januar?

18. december 2009 | 2 kommentarer | Kategori: Asus Eee PC

Engadget har historien om at den kommende Asus Eee 1005P er lige på trapperne. Mens batterilevetiden på 12,5 timer er imponerende, så er resten af indmaden også interessant.

Meget tyder nemlig på at Eee 1005P bliver en af de første modeller med Intels nyeste Atom-processor kaldet N450. Dermed bliver de eksisterende N270 og N280 med ét slag knapt så interessante – medmindre prisen kommer endnu længere ned.

Det er i hvert fald teorien, for de meget begrænsede forskelle mellem Atom N270 på 1,6 ghz og Atom N280 på 1,66 ghz har indtil videre gjort at producenter som Samsung fortsat lancerer maskiner med de originale N270 processor.

Dog kan skiftet i grafikmotor betyde nye og reelle forskelle, for mens den lille Atom-processor er ekstremt effektiv lider notebooks under at chipsettet og grafiksystemet er af ældre dato.

| Af: Lars Jacobsen |

Er det en netbook?

6. december 2009 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed

midnightEbøger ser ud skabe overskrifter i USA og jeg er da også selv faldet for en Sony PRS-600 for nyligt under en tur til Los Angeles. Men computere og ebøger er nogenlunde lige så nært beslægtede som muslinger og måger.

Og dog: For enTourage eDGe enheden, som kommer på markedet til februar til omkring 500 USD, er tilsyneladende både en netbook og en ebook. Det sker ved at den ene side er en farveskærm og den anden side er en eInk-baseret gråtoneskærm. Det særlig ved eInk er at skærmtypen næsten ikke bruger noget strøm hvad der gør den ideel til boglæsning. På den anden side er opdateringsfrekvensen meget langsom hvad der gør den uegnet til video eller normalt computerbrug.

enTourage eDGe løser det problem ved at farveskærmen bruges til de computerrelaterede ting (med Android styrestemet) mens eInk er til bøger. Vægten bliver på lidt over 1,2 kilo.

Enheden kommer med touchskærm – men netbook-delen kommer ind ved at Bluetooth-teknologien lader dig tilslutte et tastatur.

Se enheden og specifikationerne her: http://www.entourageedge.com/entourage-edge.html

| Af: Lars Jacobsen |

Intel lancerer app store til mininotes

3. december 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: intel, Software

Intel lancerer en en pendant til Apples populære iPhone App Store, som skal give nyt liv til Atom-baserede netbooks og debutere næste år. Det fortæller IT-avisen ComON.

- Udviklerne flokkes om at skrive apps og have dem klar, så de kan blive blandt de første apps, når vi er klar til næste år, siger Intels Scott Apeland ifølge comon.dk.

Intels App Store vil komme præinstalleret på fremtidige mininotes med Intels Atom-processor. Intel arbejder med partnere som HP, Dell, Acer og Asus.

Den næste generation er klar i denne måned. De bygger på Intels ‘Pine Trail’ Atom teknologi, hvor grafikchippen er integreret i processoren. Det skulle give bedre ydelse og længere batteritid. Intel forveter, at der bliver solgt over 50 millioner mininotes i år.

Intel forventer, at de fleste applikationer vil blive udviklet til Linux, blandt andet til Intels eget Moblin-system, men det er meningen, at der også skal være apps til Windows.

- App Storen favoriserer ikke et styresystem over et andet. Lige nu er der fokus på Windows og Moblin. Det er vores plan også at støtte Adobe Air og Microsoft Silverlight, siger Scott Apeland.

Han regner med, at de mange apps især vil koncentrere sig om sociale netværk, multi-login, video og fildeling.

Kilde: ComON.dk

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk