Sti > Forside / Nyhed / PC World Norge tester ukendt Aspire One 751

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

PC World Norge tester ukendt Aspire One 751

3. april 2009 Kategori: Nyhed

Acer havde fortalt os, at Acer One 10″ blot er en af de mange spændende modeller som dukker op inden sommerferien. Men vi havde alligevel ikke ventet, at det ville gå så stærkt.

PC World Norge kan nemlig allerede nu vise en såkaldt pre-production sample af Acer One 751. Der er tale om en 11,6″ maskine med de sædvanlige netbook-specifikationer:

Aspire One 751 veier bare 1,24 kilo, omtrent det samme som Packard Bell Dot – til tross for at Dot har bare 8,9-tommers skjerm. Etter en kontrollveiing fant vi ut at vekten faktisk ikke er mer enn 100-200 gram mer enn de fleste 8,9-tommers mini-pc-er og likevel er Aspire One 751 en pc med større skjerm og større tastatur. Riktignok ble vårt eksemplar levert med et lite og lett 3-cellers batteri, mens Packard Bell Dot og flere modeller i Asus Eee-serien har batteri med høyere kapasitet. Tykkelsen på maskinen er rundt 2,2 – 2,5 cm.

Nordmændene er desuden glade for designet samt skærmen:

Den 11,6 tommer store LED-bakbelyste skjermen har god lysstyrke og vi opplevde bildekvaliteten som veldig god. Skjermen er av den «glossy» CrystalBrite-typen, noe som ser veldig bra ut – og gir klare og fine farger. Men i likhet med andre skjermer av denne typen får du veldig lett reflekser i skjermen, og er det mye lys i rommet kan den være litt slitsom å jobbe på. Det som er virkelig positivt, er at skjermen har en oppløsning på 1 366 x 768 punkter (16:9 bredformat). Mange av mini-pc-ene har lavere oppløsning (ofte 1024 x 600), noe som gjør at du ser veldig lite av nettsider som du har oppe.

Maskinen er klar i Norge første maj til en pris på omkring 5.000 norske oliedollars, svarende til knapt 4.300 danske kroner. Tilsyneladende skulle en version med 3G-modem være 1. juni.

Vi har selvfølgelig spurgt Acer Danmark, men de har endnu ingen klare udmeldninger om de kommende modeller.Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk