Sti > Forside / Nyhed / Atom fylder 1 år

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Atom fylder 1 år

8. april 2009 Kategori: Nyhed

intel_atom__jpgOk, tilgiv os for at have misset Intel Atoms fødselsdag – selvom undertegnede endda selv var til stede da den lille processor blev lanceret på Intel IDF i Shanghai i april 2008. Men som tiden dog flyver. For ét år siden var processorerne i mininotes ældre Celeron processorer (Eee 700/900) eller Via’s varme og ikke specielt effektive C7 (HP2133), skærmene lige nået op på 8,9″ og en SSD på 8 gigabyte noget naturligt.

Men hvis der er noget Intel er gode til, så er det at standardisere et marked. Med Intel Atom fulgte også chipsets, integreret grafikkort og hele den pakkeløsning, som lod Acer, Asus, HP, Lenovo og alle de andre til at sprøjte modeller ud i højt tempo.

Intel har tilsyneladende fejret (næsten-)årsdagen med at præsentere en Intel Atom processor på hele 2 gigahertz, kaldet Z550. Det mest interessante er dog, at strømforbruget fortsat er på under 3 Watt. Der er ingen melding om hvornår vi ser processorerne i nye produkter.

Opdatering: Intel har udsendt en pressemedelelse omkring de nye processorer og lidt ekstra info omkring de såkaldte MID-platforme, som står for Mobile Internet Device (som bla. er dukket op som UMPC’ere men aldrig blevet så populære som mininotes).

Anand Chandrasekhar, Senior Vice President og General Manager for Intels Ultra Mobility Group, lancerede ved dette års Intel Developer Forum (IDF) i Beijing to nye processorer i Intel ® Atom TM -familien designet til mobile internetenheder (MID). Chandrasekhers udførte ved sin keynote også verdens første live-demonstration af næste generation af Intels MID-platform med kodenavnet Moorestown.

Under demonstrationen af Moorestown viste Chandrasekhar bl.a., at Moorestown-platformen i dvaletilstand bruger mindre end en tiendedel så meget strøm som den nuværende MID-platform. Moorestown, som er planlagt til at blive lanceret i 2010, omfatter et Systems-on-a-chip (SOC) med kodenavnet Lincroft, der kombinerer en 45nm Atom-processorkerne med controllere, grafik, video og hukommelse, og en I/O-hub med kodenavnet Langwell. Samtidig med lanceringen af Moorestown lanceres en ny version af operativsystemet Moblin. Den nye MID-platform vil være optimeret til at give en fuld internetoplevelse og vil samtidig få nye funktioner fra mobiltelefoniens verden.

Læs mere om:


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk