Sti > Forside / Spørg Læserne / Mange nye MID’s: Skal vi tage os af det?

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Mange nye MID’s: Skal vi tage os af det?

11. april 2009 Kategori: Spørg Læserne

samsung_q1_ultra__jpgDen fine hjemmeside Pocketables.net har et overblik over en række nye MID’s. For udeforstående så er en MID en såkaldt Mobile Internet Device. Det er små enheder, ofte med udskydelige tastaturer og en lille skærm – men stadig med Windows XP.

En af de første var Samsung Q1 – og jeg kan huske at jeg prøvede både den og Asus RH1 uden at falde for dem. Især manglen på tastatur var en dræber. Det var et klassisk eksempel på en enhed jeg MÅTTE have – og da jeg havde modtaget den, så vidste jeg efter tre minutter at det ikke var noget for mig.

Så helt ærligt: Er MID’s ikke, efter lanceringen af mininotes, rimeligt døde uden for specielle jobfunktioner hvor størrelsen er altafgørende? Kunne du for eksempel klare dig uden et rigtigt tastatur på en pc?

Læs mere om: , ,


3 svar til “Mange nye MID’s: Skal vi tage os af det?”

 1. olebole Says:

  Jeg troede egenlig en MID var en lille maskine som ikke kørte windows, mens en tilsvarende enhed som kører windows blev kaldt en ultra mobile PC (UMPC). Det er selvfølgelig underordnet hvad vi kalder dem.
  Jeg kunne personligt rigtig godt tænke mig UMPC som f.eks. Viliv S5 eller Aigo; altså en meget lille computer med en 5″ touch skærm som kører windows. Ser ikke en netbook som en direkte konkurrent til disse.
  Pocketables.net er forresten en rigtig fed side, som i et stykke tid været en af mine yndlingssider. Hende som står bag siden er lidt af en gal gadget fan :-D


 2. Lars J Says:

  Jeg tror at Intel og Microsoft er nogenlunde lige så forvirrede som os mht. navne.

  MID er vist primært anvendt af Intel som udtryk for en lille maskine med et begrænset tastatur. UMPC var Microsoft drøm om at få XP / Vista på helt små maskiner – også kendt som projekt Origami.


 3. Allan Bøgild Pedersen Says:

  Jeg tror man skal passe på med at dødsdømme teknologi som ikke lige passer ind i sit eget brugsmønster. Jeg har stortset altid min UMPC med uanset hvor jeg er, en HTC shift og efter min mening slår den samtilige netbooks på markedet pt med mange længder, men jeg sidder så heller ikke og skriver lange tekster på den. MID’s er muligheden for en fuld browser m.m. i lommen, hvilet der heller ikke er nogen netbooks der kan leve op til, jeg har ihvertfald ikke lommer der kan rumme 9-10 tommer store maskiner.

  Netbooks er vældig fine maskiner men jeg venter stadig på at der kommer nogle på det danske marked med integreret 3G (som f.eks. samsung NC10 med 3g) fatter ikke at vi snart skriver medio 2009 og integreret 3g ikke er standard på alle.

  Mvh

  Allan • RSS PocketFreak.dk