Sti > Forside / Acer, Nyhed, Tips & Tricks / Ubuntu med grafisk brugerflade

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Ubuntu med grafisk brugerflade

13. april 2009 Kategori: Acer, Nyhed, Tips & Tricks

En af fordelene ved Linpus Lite Linux-distribution som følger med Acer Aspire One er  den grafiske brugerflade. Folkene bag Ubuntu-distributionen har i et stykke tid arbejdet med en udgave med en lignende grafisk brugerflade. Distributionen hedder Ubuntu UNR, og er nu kommet så langt i udviklingen, at den stort set kører problemløst på langt de fleste mininotes inkl. Acer Aspire One.

En af fordelene ved Ubuntu i forhold til f.eks. Linpus er, at distributionen er meget mere udbredt, og der derfor findes langt mere software som med det samme er klar til brug. Desuden er der en stor brugerbase, også herhjemme, som man kan spørge, hvis man støder på problemer.

Installation
Installation af Ubuntu UNR er nem og kræver bare, at du har internetadgang og en USB-nøgle med 2GB. Du kan på denne side læse om, hvordan du konkret installerer UNR.

Det er vigtigt, at du vælger den udgave, der er baseret på ”Jaunty Daily live-image”. UNR er stadig under udvikling, og der sker løbende forbedringer.

Hvis du har behov for hjælp
Jeg havde efter min installation lidt problemer med at få mit trådløse netværk til at fungere. Dette blev dog klaret ved at tilføje ”blacklist acer_wmi” (uden citations tegnene) til filen /etc/modprobe.d/blacklist.

Du kan læse flere tips og en mere udførlig beskrivelse om hvordan du læser ovenstående problem her.

Screenshot

Held og lykke. Det kan kræve lidt tilvænning at arbejde med den grafiske brugerflade, men det er investeringen værd. Ubuntu UNR er efter min mening klart den Linux-distribution som p.t. bedst udnytter mininotens relativt begrænsede hardware.Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk