Sti > Forside / Linux, Tips & Tricks / Lidt godt til weekenden: Ubuntu 9.0.4 til netbooks

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Lidt godt til weekenden: Ubuntu 9.0.4 til netbooks

24. april 2009 Kategori: Linux, Tips & Tricks

ubuntu_logoHvis du har lyst til at prøve noget andet, og det er der stor chance for når nu du har taget springet til en mininote, så er det lige til at test-køre den nyeste Ubuntu.

Ubuntu er en Linux-variant som kan installeres på din mininote via en almindelig USB-stick. Og du har desuden muligheden for at prøve at køre systemet uden at der ændres noget på din lille pc.

Du kan hente en særlig netbook-version af Ubuntu 9.0.4 her. Og derefter henter du et lille program og følger guiden her.

Det kan være en fordel at teste systemet inden du smider Windows XP ud, for det er ikke alle funktioner der virker i Ubuntu. Du kan se en liste over populære modeller og om Ubuntu virker eller ej her.

Husk at efterlade en kommentar med dine erfaringer…

Læs mere om: ,


12 svar til “Lidt godt til weekenden: Ubuntu 9.0.4 til netbooks”

 1. Jesper Kamstrup Linnet Says:

  Jeg har installeret UNR på min Samsung NC10. Grundlæggende virker det fint, med undtagelse af den kendte fejl (suspend/resume).


 2. Søren Hassel Says:

  Har lige installeret denne distro på min Acer Aspire One 110, og jeg må sige at det er rent visuelt er langt bedre end Linpus der er præ-installeret. Alt det basale virker, men jeg kan dog godt mærke at mine kun 512MB RAM er lige i underkanten her med Ubuntu.

  Det kan kun været installeret i ca. 1 time, så det er ikke alt jeg har afprøvet endnu. Hvis jeg oplever noget der ikke virker, vil jeg poste det her.

  Tror dog at jeg bliver rigtig glad for det i længden og jeg kan anbefale at andre AAO brugere prøver Ubuntu Remix for Netbooks.


 3. Lars Jacobsen Says:

  Jeg har faktisk fået det op og køre – tilsyneladende uden problemer – på en Asus Eee 900 med 16 gb disk.

  Det installerede på en halv times tid (laaaangsomt SSD-drev) og jeg synes, som Søren, at det er meget pænere end det indbyggede system.


 4. Anders Pedersen Says:

  Efter at have brugt Ubuntu i et års tid og konstant været ivrig efter at få en netbook, købte jeg en Mybook M11 til 2000,- en uge før Mybook gik konkurs.
  Jeg fik hurtigt smidt det preinstallerede Windows ud og lagt Ubuntu ind på den. Har forsøgt mig med “Netbook Remix”, men synes ikke den er særligt tiltalende, selvom den er langt mere brugervenlig end Acer’s Linpus og Asus’ Xandros.
  Jeg p.t. installeret det helt almindelige ubuntu desktop og min Mybook her aldrig kørt bedre. Når jeg ikke laver noget på den ligger ramforbruget mellem 160 og 170 mb – tvivler på Windows kan slå den :-)

  Jeg vil stærkt opfordre til, at man benytter sig af det danske Ubuntu-forum, hvor der altid er hurtig hjælp at hente :-)


 5. Hans Says:

  Har installeret Ubuntu Netbook remix på vores Acer One, og det spiller maks.

  Det tidligere Linpus Lite var helt igennem elendigt, hvor ubuntu bare fremstår lækkert, let og gå til, og ikke mindst virker alt bare med det samme.

  Ubuntudanmark.dk har været en god hjælper undervejs når man som ikke Linux kyndig har haft nogen spørgsmål.

  Jeg kan klart anbefale Ubuntu til disse netbooks, og jeg kommer nok aldrig til at forstå folk glædeligt betaler for at få en præinstallation af verdens største virus ( Windows ) Når et styresystem som dette ligger gratis til fri afbenyttelse.


 6. Søren Hassel Says:

  Har et lille spørgsmål til jer andre der allerede har installeret UNR:

  Hver gang Ubuntu er loadet og inden man får startmenuen, så kommer der en dialogboks op:

  Unlock Keyring

  “Enter password for default keyring to unlock…
  /usr/bin/nm-applet wants access to the default keyring, but it is locked”

  Er det ikke muligt at slå dette fra? Har med vilje at logge direkte ind for at skippe indtastning af password, og så kommer dette!

  Nogen der kan hjælpe?

  //Søren


 7. Hans Says:

  Hmm Min tidligere glæde over Ubuntu Netbook Remix til Netbooks er vendt til frustration.

  Der lader til at være en “bug” i Remix udgaven, således at ved genstart eller skift af bruger forsvinder alle paneler og du sidder tilbage med et skrivebord hvor du ikke kan bruge din pc til noget. Jeg har nu geninstalleret 3 gange med samme resultat.

  Så vent med at installere indtil de har fået fikset denne bug


 8. Søren Hassel Says:

  Jeg har selv fundet forklaringen på min keyring problem her:

  https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-devel/2009-March/027839.html

  Løsningen er åbenbart at aktivere brugerlogin i stedet for auto-login.

  @Hans

  Jeg har ikke oplevet dit problem. Har du kørt et check af installationsfilerne inden du installerede? Efter boot får du menuen frem hvor du bl.a. kan vælge Live-CD kørsel, installation og MEM-check. En af punkterne giver dig mulighed for at køre et check af dine installationsfiler. Måske er der fejl i din download. Måske skal du downloade *.img filen igen. Jeg downloadede fra KLID.

  Jeg forstår ikke helt hvorfor du ikke kan bruge din maskine fra Skrivebordet? Er det ikke bare default indstillingen som hvis du installerede std versionen af 9.04? Under system indstillinger kan man vælge om Ubuntu skal bruge Remix menuen eller desktop’en.

  Håber det hjælper.

  //Søren


 9. Hans Storm Says:

  @Søren

  Søren, problemet med de manglende paneler er desværre ganske kendt i netbook remix udgaven.

  Der arbejdes på det og mon ikke der snart kommer en update..

  Du kan ikke foretage dig noget på skrivebordet, idet alle muligheder for at tilgå programmer og genveje ganske simpelt ikke er der længere:-)


 10. Hans Says:

  Det skal retfærdigvis siges, at så længe man ikke prøver at lave om på skrivebords visningen, således man får et “classic” skrivebord, så virker Netbook remix indtil videre 100%.

  Det har nu kørt hele weekenden uden probs, og har virkeligt forsøgt at fremprovokere fejl, og det kører bare derud af.

  Nu mangler jeg bare at få mod nok til at opgradere ram i den lille Acer One. Jeg er bare ikke specielt ferm med værktøj i hånden:-)


 11. Lars Jacobsen Says:

  Jeg fik en ekstra ramklods i min Acer One med 512 mb – og endte på 1½ mb. Det gik ok, bare man er systematisk og forsigtig – specielt med ribbon-kablerne til tastatur og touchpad.

  …det var først da jeg prøvede at skifte den bovlamme SSD ud med en hdd det gik galt :-)


 12. Hans Says:

  Nogen der er stærke i BIOS opdateringer til sådan en Acer one?

  Jeg fatter hat af de engelske guides, og den guide der ligger på acers hjemmeside giver endnu mindre mening.

  Kan man gøre det igennem ubuntu eller hu?

  Vh

  Hans • RSS PocketFreak.dk