Sti > Forside / Anmeldelser, Software / Windows 7 release candiate: Første indtryk

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Windows 7 release candiate: Første indtryk

2. maj 2009 Kategori: Anmeldelser, Software

unofficial-windows7-logoTak til Microsoft har vi lidt før den officielle lancering 5. maj fået mulighed for at installere Windows 7 release candidate, eller blot Win7 RC. Og det er indtil videre et positivt bekendtskab.

Vi har installeret det på en Vaio P VGN-P588E, Sonys meget lille og meget dyre mininote. Den kom oprindeligt med Windows Vista, men var udstyret med Windows 7 beta.

Betaen kørte rimeligt, men havde et par problemer. Lavede vi adgang til et netværksdrev, så ville maskinen før eller siden crashe. Det blev lavet i en manuel opdatering undervejs, men gav et lidt ustabilt indtryk. Vi havde desuden problemer med hele den grafiske side af Windows 7 på Intels GMA500 grafikkort, som sidder i Vaio P. Og sidst men ikke mindst ville Vaio P starter meget langsomt op.

Grafikkortdelen var dog begrænset til Vaio P, for de øvrige mininotes vi har kørt Windows 7 på (Eee 1002HA, Eee 1000HE, HP 2133) har ikke haft samme problemer.

Med Windows 7 RC er alle problemerne imidlertid løst. Samtidig er den version af Internet Explorer 8, som der følger med Windows 7 RC meget mere stabil end udgaven, der fulgte med betaen.

Regn med en lidt grundigere test af hastighed og lignende snarest.

På PC World kan du læse to historier om Windows 7 RC.
- Det er Microsoft mest begejstret for i Windows 7
- Microsoft: Det har vi lært af Windows Vista

PS: En release candidate er i Microsofts verden den næsten-færdige udgave af et program. Windowsudgaverne starter typisk i en offentlig beta, så en release candidate og derefter i en såkaldt RTM-udgave, som er den der leveres til computerproducenterne forud for en egentlig lancering.

Læs mere om: ,


6 svar til “Windows 7 release candiate: Første indtryk”

 1. Jakob Bindslet Says:

  Jeg har selv installeret Win7 RC på min Thinkpad. Installationen er endnu bedre og hurtigere end Beta’en af Win7. Jeg har dog ikke prøvet Win7 på en netbook endnu. Under alle omstændighder er Win7, efter min mening, klart at foretrække fremfor vista …


 2. Jakob Pless Says:

  Er der en nem måde at installere Win7 på en netbook hvis man ikke har adgang til et ekstern DVD-drev?


 3. Jakob Stensig Says:


 4. MiB Says:

  Hej med jer,

  Har selv en Vaio P – pt med vista men overvejer at downgrade til XP.

  Hvordan med GPS’en og 3G delen på jeres vaio virker det fint efter upgraden til Win7 eller har i hentet nye drivere o.lign?

  Hvad med boot tiden hvordan er den i forhold til den standard vista i havde på i starten?


 5. Lars J Says:

  @ MiB: Jeg har kørt med Vaio P med Win7 RC siden sidste uge. Generelt er det hurtigere end Vista – bare man huske at slå et par af det mest lirede fra. F.eks. hvor man åbner og lukker vinduer.

  Boot-tiden er forbedret, men det er mest nedlukningstiden som er meget hurtigere.

  Jeg har en USA-version uden SIM-slot, så jeg har ikke gidet rode med 3G-modem og GPS.

  På Pocketables.net forummet er der dog en god hjælp at hente: http://forum.pocketables.net/forumdisplay.php?f=88

  Og en venlig mand har i denne tråd uploadet samtlige drivere som er nødvendige: http://forum.pocketables.net/showthread.php?t=1721&page=12

  …så det er bare at gå igang. Mit største problem er at den ikke vil vise film i Mediaplayer. Men så hentede jeg seneste version af VLC – og det kører. Jeg savner dog HW-acceleration som lod mig afspille 720p h264 film – men kan leve uden pga. de andre fordele ved Win7.


 6. Kasper Hyllested Says:

  Jeg har installeret Win7 på min almindelige laptop (Zepto Znote WD6625), og det kører helt fantastisk godt. Vista som det burde være. Glæder mig til at prøve det på en HP 2140, men skal lige have fundet mit eksterne DVD-drev frem fra kælderen. • RSS PocketFreak.dk