Sti > Forside / Hardware, Nyhed / Pine Trail afløser din Atom-procssor

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Pine Trail afløser din Atom-procssor

24. maj 2009 Kategori: Hardware, Nyhed

intel-logoDen lille billige Atom hersker på de fleste mininotes. Men Intel er tilsyneladende på vej med ikke alene en afløser, men en hel platform. Det vil sige motherboard, processor og diverse controllere – og det er netop muligheden for at tilbyde en komplet og nem pakke, der har gjort intel til den største leverandør inden for bærbare. Alt producenterne så at sige skal gøre er, at designe kassen rundt om hardwaren.

Ifølge Computerworld.dk vil den ny Atom-platform med kodenavnet Pine Trail placerer chipsættet, som inkluderer grafik og memory controller, sammen med selve processoren i en enkelt chip, fortæller Intel i et telefonmøde. Færre chip vil føre til smallere design, bedre batterilevetid og lavere priser for netbooks.

Den ny platform vil også forbedre systemydelsen ved at fjerne flaskehalse, som Intel har kæmpet med i tidligere Atom-arkitekturer. Ved at integrere memory controlleren fjernes den hukommelses-latency, der påvirker de eksisterende Atom-arkitekturer, hvilket i sidste ende bør give hurtigere netbooks.

At integrere grafikken med processoren bør også give hurtigere adgang til grafikberegningerne. Intel holdt dog igen med kommentarerne om, præcis hvilken slags grafisk kapacitet den ny Atom-platform vil få. Yderligere detaljer vil blive afsløret ved handelsmessen Computex, der afholdes senere på måneden i Taiwan.

Læs mere om:


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk