Sti > Forside / Nyhed / Via Nano slår Intel Atom

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Via Nano slår Intel Atom

30. juli 2008 Kategori: Nyhed

Intel AtomAsus satser stort på Intels nye Atom-processor-serie, mens bl.a. HP har kastet sin kærlighed på konkurrenten Vias processor-linje, hvor den nyeste går under navnet Via Nano.

Atom har været på markedet i et stykke tid, og nu er Nano også klar. Og ifølge de første test, så er Nano bedre end Atom.

Via’s Nano-processor og Intels Atom-processor er begge beregnet til mininotes.

De første sammenlignelige tests af processorerne bekræfter tilsyneladende hvad brancheiagttagere længe har haft på fornemmelsen: Taiwanesiske VIA har produceret en chip som er bedre end Intels tilsvarende chip. Det fortæller Computerworld.

- Der er både fordele og ulemper ved VIA Nano og Intel Atom processorerne og platforme, men det var virkelig Via Nano L2100 processor som imponerede mig mest, skriver Ryan Shrout, chefredaktør på PC Perspective, i en test af de to processorer.

- Isaiah-arkitekturen [Nano-processorens, red.], som kommer fra et meget lille CPU design team her i USA, er i stand til at overgå Intel’s tilsvarende Atom processor, og samtidigt tilbyde et mere åbent platformdesign, skriver Ryan Shrout, der får opbakning fra testere hos HardOCP og HotHardware. De fandt, at Via’s Nano havde flere processormuskler end Intel’s Atom.

- Jeg må indrømme, at jeg forventede, at Via Nano ville være den bedste grundet dens superskalare arkitektur, men jeg havde ikke forventet at Intel Atom ville blive slået så stort, skriver Kyle Bennet, redaktør på HardOCP’s motherboard og CPU site.

Kyle Bennet skriver dog også, at sammenligningen mellem Nano og Atom måske er lidt unfair.

Atom er beregnet til hvad Intel betegner som Mobile Internet Devices og ikke processorintensive applikationer.

Ikke desto mindre bliver Atom-processoren også anvendt i almindelige notebooks, hvilket for Kyle Bennet godtgør sammenligningen.

Alle testerne anvendte ens systemer til at sammenligne processorerne. Det Nano-baserede system var en prototype Mini-ITX motherboard med en 1.8GHz Nano L2100 processor. Det Atom-baserede system var baseret på et Intel D945GCLF Mini-ITX motherboard med en 1.6GHz Atom 230 processor.

Nano-processoren har en lidt højere clock-frekvens end Atom-processoren, men det er ikke nok til at forklare performance-forskellen på de to chip.

- Mens VIA Nano L2100 processoren havde 12.5 procent højere clockfrekvens end 1.6GHz Atom 230, så overgik den Atom med mere end 15 til 20 procent bedre ydelse i de applikationer vi testede, skriver HotHardware’s Marco Chiapetta.

Kilde: Computerworld.

Læs mere om: ,


Et svar til “Via Nano slår Intel Atom”

  1. Michael Says:

    Hvad er så pris forskellen mellem de 2 bords? Det syntes jeg mindst lige så vigtig.

    Men jeg glæder mig til at se om det Intel bord, jeg har bestilt, kan trække mig hjemmeserver. Den kører noget mail, web og ftp.  • RSS PocketFreak.dk