Sti > Forside / Hardware, Spørg Læserne / Spørg læserne: Den bedste mininote med 5+ timers batterilevetid

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Spørg læserne: Den bedste mininote med 5+ timers batterilevetid

10. juni 2009 Kategori: Hardware, Spørg Læserne

På mininote.dk – og af venner og bekendt – får vi tit spørgsmål om hvad man skal købe. Men hvad er egentligt det bedste køb lige nu hvis man spørger dig? Hvad ville du købe – eller har allerede købt? Og hvorfor?

Eneste krav er mere end 5 timers batterilevetid og et godt tastatur. Så skyd løs i kommentarfeltet nedenfor.25 svar til “Spørg læserne: Den bedste mininote med 5+ timers batterilevetid”

 1. Jesper Kamstrup Linnet Says:

  Jeg er fortsat stærkt begejstret for min Samsung NC10. Den kører helt fantastisk (også med Windows 7), og jeg kan faktisk ikke komme på noget, jeg har været utilfreds med – herunder batterilevetiden.


 2. Christian Brix fra Eee PC Bloggen Says:

  Jeg mener stadig ikke, der er er nogen maskiner, der lever op til Asus’ 1000HE.. Den er god all-round, men især på batteritiden er der uovertruffen – og det er afgørende..!


 3. trolle Says:

  Hvis jeg er på udkig efter en billig netbook MSI-u100 inkl 2 GB RAM til ca 2500,- den er alligevel en hel del billigere end Samsung NC10.

  Hvis jeg kan overleve med 1 GB RAM havde jeg ventet 1 måned og købt en Asus EEE 1008HA til 3100,- (komplett.dk). Tror den har ca 5 timers batteritid.

  Hvis jeg vil have en større skærm end 10" ligner Samsung NC20 det bedste bud lige nu (ca. 4000)


 4. Casper Says:

  Christian Brix…

  Hvordan er tastaturet på 1000HE? Jeg har selv kraftigt overvejet den… Men der er forskellige mening om tastaturet… hardware test portalen, mener det er den bedste i eee serien, og det mener fx pcworld ikke.. Så hvordan synes du det er ?..


 5. Christian Brix fra Eee PC Bloggen Says:

  Casper, Well.. Det er bedre end på de tidligere Eee-modeller! Jeg må dog indrømme, at ingen lever op til keyboardet på HPs 2133 og 2140 af dem jeg ellers har prøvet. Men det er bestemt ikke dårligt på 1000HE, og altså igen: bedre end keyboardet på alle EEE-pc’erne før denne.. :-)


 6. Casper Says:

  Christian Brix…

  Tak for svaret :-)


 7. Jakob Bindslet Says:

  Efter at have kikket efter en mininote i nogle måneder valgte jeg at købe en lille PC istedet. Lenovo X200s vejer som en mininote, har 12″/1440×900 skærm og dejlig hurtig CPU/RAM. Men den er desværre ikke på niveau med netbooks når det kommer til pris.


 8. Magnus Rösing Says:

  Jeg har lige set Compaq 730, meget flot design med et tastatur som stort som hp 2140. Batterilevetid kender jeg ikke. Prisen ligger nu på ca 2300 dkr. Er der nogne som har erfaring med denne mininote?


 9. Kasper Hyllested Says:

  Jeg venter stadig på HP’s kommende model med høj opløsning og 3G-modem indbygget. Med et stort 6-cellet batteri giver den også ok batteritid.


 10. Chris Says:

  Har lige købt en acer one d250, og er vildt begejstret for den :) ca. 7 timers batteritid, 10" skærm…

  Den vil jeg varmt anbefale andre


 11. PSJ Says:

  Kan også kun anbefale Samsung N10′en. Min første af slagsen hvor netop tastatur og batteri var afgørende – og er bestemt ikke blevet skuffet.


 12. HP Says:

  Jeg kan ikke anbefale at købe HP. Deres produkter går meget ofte i stykker og der er ikke meget brugbar hjælp at få fra dem.


 13. Kasper Hyllested Says:

  Jeg har ikke haft problemer med min HP 2133 Mini-note. HP er en af verdens største PC-producenter, så naturligvis er der mange af deres produkter, der har fejl – men om det er særligt meget oftere end andre ved jeg ikke (altså set som andel af den samlede mængde HP-maskiner). Hvad baserer du dit angreb på?


 14. dbj Says:

  Jeg vil klart anbefale samsung NC10, det er en fremragende netbook. Den har et af de bedre tastaturer i klassen – ikke helt på højde med HP’s, men den vinder alligevel på andre områder. NC10′eren skal have utrolig meget ros for sit 6-cellers batteri – både hvad angår ydelsen, men også implementeringen af dette i maskinens design. Plastiken på NC10′eren synes jeg ligger et niveau over mange andre netbooks, det er lækkert, og meget stabilt. Hardwaren er standard netbook hardware så det kan der ikke siges noget specielt om – udover at det er væsentligt nemmere at skifte ram-blokken på samsungs maskine, end størstedelen af de andre netbooks. NC10 har en simpel sliske som bare åbnes og så skifter man ram-blokken, i mange andre netbooks skal man næsten skille maskinen ad for at få adgang til rammene. Alt i alt en super lækker maskine, med et ekstremt lækkert helhedsindtryk!


 15. Melanie Says:

  Nu har jeg efterhånden haft kigget på mange notebooks, fordi jeg snart skal have købt mig en. Ville gerne have en 10″ eller 12″ fordi det er en jeg skal bruge til skolen. Men ved ikke hvilken en jeg skal have, er der nogle der har et godt forslag?

  Så har jjeg et andet spørgsmål. Er det kun muligt at få Windows XP på notebooks? for har lagt mærke til at ingen af de små har fx Vista.

  - Melanie


 16. Lars Jacobsen Says:

  @ Melanie; HP 2133 kom med Vista lige som min Vaio P kommer med Vista.

  Vista er dog slet ikke egnet til de små maskiner – mens Windows XP og Windows 7 kører fint.

  Jeg har blandt andet selv prøvet at installere Vista på en Acer Aspire One hvilket gjorde den næsten ubrugelig – mens Windows 7 (i beta, kommer til oktober) er fint.

  Med hensyn til maskiner synes jeg du skal kigge på en Eee 1008HA. Jeg bruger sådan en for tiden og den er let (1,1 kilo), flot og med fint tastatur. Koster ca. 3.100 kroner pt. Batteriet holder 4-6 timer. Jeg kårede den til testvinder i BT for nyligt.

  Om em måneds tid kommer der en lidt mindre model kaldet 1005HA, den er lidt tykkere og billigere.

  Du kan se 21 bærbare i dette galleri: http://www.pcworld.dk/galleri/mininotes-juli2009


 17. Melanie Says:

  Okay, tusind tak. Det har jeg efterhånden også fundet ud af :)
  Er Windows Vista Home Premium egentligt dårligt til skole? For har hørt at der er mange programmer der ikke kører særlig godt på systemet nemlig.

  Og også, nu har jeg kigget på Acer Aspire Timeline 5810T og 4810T. Jeg kan ikke finde ud af hvilken en jeg skal vælge. Forskellen er selvfølgelig skærmstørrelse og vægt, men er der andet til forskel? For ellers kan jeg ikke se hvorfor man skulle vælge den ene over den anden. De koster også det samme.


 18. Lars J Says:

  Der er ikke den store forskel på den ene eller anden version af Vista. Men det gode er, at køber du nu burde du få en gratis opdatering til Windows 7 – når den kommer til oktober / november.

  Mht. 15,6 eller 14 tommer – så kommer det an på hvad du skal bruge den til. 15,6″ er fint derhjemme – men jeg ville klart vælge en 14″ hvis den skal me rundt.

  Jeg har selv 8″, 10″, 13″ og 18,4″ bærbare som jeg bruger alt efter situationen – og det er klart de små der bruges mest.


 19. Melanie Says:

  Jamen jeg skal have bærbaren med i skole og sådan. så jeg skal have den transporteret frem og tilbage.
  Men Acer Aspire Timeline serien har jo tre størrelser. 13, 14 og 15,6 tommer.

  13″ er self godt fordi den vejer utrolig lidt (1,6 kg), men der er til gengæld heller ikke noget diskdrev. Den 14″ vejer 1,9 kg. og endelig d. 15,6″ vejer 2,5 kg, begge med diskdrev. Jeg ville helst have den største af dem, men mange har fortalt mig at det er besværligt siden man også skal slæbe på så mange mapper og bøger med i skole.
  Så har lidt besvær med at vælge, og det er det eneste der indtil videre har holdt mig fra at bestille den endnu. Jeg kan heller ikke helt finde ud af hvad forskellen er på den 14″ og 15,6″. Jeg ville tro at den største ville have flere programmer og sådan?

  Jeg bestiller min på nettet, fordi det er billigst, men så tror jeg ikke jeg får en gratis opdatering af Windows 7, selvom bærbaren jeg vil have kører med Vista.


 20. Bo Says:

  HP Mini 730 kan fås til en fantastisk pris hos komplett i denne uge
  http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=439616 – er der nogle der har erfaringer med denne. Den leveres med et 3 celle batteri så man kan være bekymret for batterilevetiden, men hvordan er tasturet?


 21. Lars J Says:

  Har ikke prøvet mini 730, men HPs tastaturer er typisk ret gode (for ikke sige blandt de bedste).

  Umiddelbare minus er harddisken (4.200 rpm) og batteriet. 3-cellet er typisk lig med 2-3 timers batterilevetid som maksimum.

  Af og til kan der købes ekstra batterier på ebay, men det er altid lidt et gamble :-)


 22. fbzz Says:

  har lige købt en packard bell dot m med 11,6 skærm holder ca7 timer….. perfekt for mig 3500 sek


 23. Marek Says:

  Nogen der ved hvor man kan købe en MSI U123T. Gerne med 9 cellet bateri, det må være den mn med længst batteritid.


 24. Nanna Says:

  Hej jeg har en samsung N10 er der et sted jeg kan købe et 10 celle batteri? synes ik den kan holde så lang tid?


 25. Lars Says:

  @ Nanna: Jeg har ofte haft held med at finde store batterier til små maskiner på http://www.ebay.co.uk, bla. til mine Acer netbooks. • RSS PocketFreak.dk