Sti > Forside / Nyhed / Er netbooks tid forbi?

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Er netbooks tid forbi?

27. november 2010 Kategori: Nyhed

Jeg anmeldte forleden to ellers rimelige Asus netbooks. Den ene havde en af de nye processorer fra Intel med to kerner, som i princippet skulle gøre den hurtigere.

Og den nye processor gjorde også Asus 1015PEM hurtigere. Men det var hurtigere end en normal netbook – og det siger desværre ikke meget i disse dage. Samtidig savnede jeg ting som HDMI ud, højere opløsning på skærmene. Kort sagt alt det som en Atom-baseret maskine med 1024 x 600 pixels på 10,2″ skærmen, 250 gigabyte harddisk og 1 gigabyte hukommelse ikke kan levere.

Jeg ved det er uretfærdigt over for netbooks, for de levere stadig en imponerende computeroplevelse for en pris der ligger på omkring 3.000 kroner.

Men samtidig er ordinære bærbare kravlet ned i pris – og for nogle få tusinde kroner mere kan man få en subnote på 12, 13 eller 14″, som ikke har samme begrænsninger. Eller hvis du bare skal surfe: En iPad til ca. 4.000 kroner der giver en langt bedre surf-oplevelse.

Men i måske er netbooks bare blevet mainstream – og det er knapt så sjovt. Men måske kan Intel revitalisere platformen med et nyt og kraftigt chipse. Men ikke meget tyder på det det næste 6 mdr.Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk