Sti > Forside / Medion, Nyhed / Medion Akoya Mini i ALDI fra på onsdag

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Medion Akoya Mini i ALDI fra på onsdag

2. august 2008 Kategori: Medion, Nyhed

Medion Akoya MiniMedions Akoya-linje får en lillebror, og den kan købes i ALDI-butikkerne her i landet fra på onsdag.

Medion Akoya Mini – som har produktnummeret E1210 – har en 10″ skærm med en opløsning ikke på 1024 x 6000 px, som ALDI skriver, men derimod på 1.024 x 600. Størrelsen er 260 x 180 x19/31,5 mm
og den vejer ca. 1,2 kg inkl. batteri.

Derudover har den 802.11b/g samt draft-N trådløst netværk, som man også ser det på Asus Eee 901, bl.a. Grafikken er Intel Graphics Media Accelerator 950 og processoren er en 1,6 GHz Intel Atom N270 (Diamondville), ganske som Asus Eee 901.

Udover Windows XP får man også Corel WordPerfect (så har vi set det med!) og en række andre programmer.

Harddisken er på 80 gigabyte og af SATA-typen, altså ikke SSD. Der er 1 gigabyte RAM, indbygget SD-kort-læser, USB-porte og webcam.

Prisen i ALDI er kr. 2.999,- og den sælges fra på onsdag den 6. august 2008.

Umiddelbart minder Akoya Mini særdeles meget om MSI Wind, men der er dog minimale forskelle. Den væsentligste er nok, at MSI Wind har Bluetooth, hvlket Akoya Mini ikke har. Man kan se flere forskelle på de to her.

Se mere hos ALDI eller hos Medion.37 svar til “Medion Akoya Mini i ALDI fra på onsdag”

 1. A Says:

  Vild opløsning… 1024 x 6000 ggg
  ej spøg til side, spændende maskine og lækkert med den konkurrence og helt nye marked eee’en har givet.


 2. Rasmus Says:

  Hey

  Er der nogen der vil komme med et bud på om det er et godt køb???

  Mvh

  Rasmus


 3. Kasper Hyllested Says:

  @ Rasmus: Det kommer jo an på dine behov, om det er et godt køb. Men som skrevet i artiklen, så minder den utrolig meget om en MSI Wind, som pt. også sælges hos Wupti.com, jf. http://www.mininote.dk/?p=73 for 3.499,-

  Man får Medion-maskinen for 500 kr. mindre – men må så undvære bl.a. Bluetooth.

  Jeg har før købt elektronik i ALDI, og i modsætning til eksempelvis netbutikker, så har de en glimrende service ift. at man kan returnere varen inden 30 dage – no questions asked. Så man kan jo prøve den af og se, om det er noget værd.


 4. Allan Bøgild Pedersen Says:

  Specs ser gode ud langt bedre end Asus eee 900 der netop er kommet til danmark og den koster omtrent det samme med windows xp


 5. Kasper Hyllested Says:

  @ Allan: Enig ift. specs contra Eee 900. Den minder i højere grad om Eee 901, og her tror jeg faktisk, at Eee 901 vil kunne overgå den på visse punkter. Men det må komme an på en prøve.


 6. Allan Bøgild Pedersen Says:

  ja 901 har en lidt hurtigere cpu 1,6 ghz atom?

  er der fastsat en pris og release dato på 901 i dk?


 7. Kasper Hyllested Says:

  @ Allan: Nej, ikke endnu. Men vore oplysninger siger, at den skulle komme på markedet allerede her i august. Den store succes med Eee 900 kunne dog godt få en til at spekulere i, at Asus/Rosenmeier/Expert m.fl. vil sælge nogle flere 900-modeller, før de lancerer den danske 901-version. Så intet officielt endnu, desværre.


 8. Steen Says:

  Mine erfaringer med at købe elektronik i Aldi er desværre ikke så gode, men jeg bliver alligevel fristet af denne maskine.

  Overvejer ellers at købe en MSI Wind (hvis jeg kan finde et sted der sælger den uden Windows).

  Hvad med en lille sammenligning af Aldis tilbud, og en Wind?


 9. Kasper Hyllested Says:

  @ Steen: Der er et par net-butikker, der sælger MSI Wind, men så vidt jeg kan se, så er det ikke dem alle, der har dem på lager pt. Så det kunne se ud som om, at der er lidt leveringsproblemer. Jeg har ikke set nogen butikker, der sælger den uden Windows XP, men mon ikke det kommer, så snart den er klar hos importøren. Problemet kan her være, at der også skal installeres dansk software. SVJH er det SUSE, som MSI leverer Wind med ellers – og jeg ved ikke, om det kan give oversættelsesproblemer. Det ville være lettest, hvis der blev udviklet en eller anden standard-mininote distribution i stedet for, at alle producenter laver deres eget OS. Ubuntu er eksempelvis lavet i en særlig Eee-version, så måske man kunne tage udgangspunkt i den?


 10. Kasper Hyllested Says:

  @ Steen: Jeg glemte lige dit forslag om en sammenligning mellem Akoya og MSI Wind. Det link, jeg har sat ind i artiklen – http://wind-osx86.wikispaces.com/Akoya – er faktisk netop en sammenligning mellem Wind og Akoya på hardware-siden. Som du kan se, er der ikke megen forskel på de to maskiner. Jeg vil tro, at det er samme OEM, der står bag (måske Quantas Computers, men jeg ved det ikke helt).

  Vi arbejder på en artikel med sammenligning mellem Asus Eee 901 og MSI Wind på ydelses-siden. Men vi har desværre ikke adgang til en Akoya. Det vil vi naturligvis forsøge at få hurtigst muligt, men kan ikke love noget.

  Hvis der er læsere, der har – eller får – en Medion Akoya Mini, så må de endelig smide en kommentar eller sende os en mail på mininote@live.dk og fortælle om den.


 11. Benny Says:

  Så vidt jeg har kunnet læse mig frem til på div. MSI forums, er Linux versionen forsinket til slutningen af august/begyndelsen af september.

  En måde at komme ud over det på, er dog ved at returnere den medfølgende XP licens og få pengene herfor retur. Det er normalt muligt i følge Microsofts EULA, og er en del brugt på f.eks. Dell maskiner.

  Forudsætnignen er dog, at du ikke har taget softwaren i brug, returnerer alle cd’ere, licensnægle mv. og naturligvis selv installerer et nyt OS med de udfordringer som det medfører.

  Hvor meget det økonomiskt beløber sig til er svært at sige, men jeg vil tro omkring 250 kr. for XP plus evt. anden software.


 12. Kasper Hyllested Says:

  @ Benny: Du kom mig i forkøbet. Jeg har også lige checket lidt ud på MSI og Linux.

  Jeg har kunnet finde frem til følgende: MSI påtænker at starte salget af MSI Wind med Linux til september (ultimo) samtidig med, at de lancerer en XP-version med et 6-cellet batteri.

  Løsningen med ikke at acceptere EULA’en på Windows XP kan tænkes at fungere, men den kan tænkes at betyde, at du mister muligheden for support (jf. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=851528).

  Så vidt jeg har forstået, så betaler producenter som MSI ca. $40 for en XP-licens, og det er altså nok det beløb, man skal regne med at få retur, hvis MSI/forhandleren accepterer det.

  Ud over problemer med selv at installere et nyt styresystem kan man rende ind i problemer med drivere, fx. til Wi-Fi. MSI bør dog lægge drivere ud til download, men nok først, når de selv lancerer en Linux-version.

  Summa summarum: Linux på MSI Wind er nok først 100% sikker, når du ser dem til salg i butikker med Linux.


 13. Benny Says:

  Ja, 40 dolar er ikke det store, men alligevel værd at tage med. Det er trods alt en 7-8 pct. besparelse.

  I forhold til drivere mv., så kan det være et problem. Jeg tror dog ikke det er i realiteten. Det hardware der ligger i mininotes er hovedsageligt af lidt ældre dato og er derfor fint understøttet af linux. Driverproblemerne med linux er oftest ved ny hardware.

  Endelig så er fordelen ved at tilbagelevere XP og selv installere linux, at den maskine du ender op med, er bedre end den færdige linux maskine du kan købe. MSI Wind linux versionen er f.eks. kun udstyret med 512MB hvorimod XP versionen har 1GB. Så alt i alt er forretningen ved tilbagelevering måske bedre en de 7-8 procent.

  Nå, jeg har skrevet til Microsoft Danmark for at forhøre mig om reglerne for tilbagelevering af XP licensen.


 14. Kasper Hyllested Says:

  @ Benny: Husk at skrive, hvad MS svarer. Det kan jo være særdeles interessant – ikke bare for Linux-folk, men også for os, der har adskillige licenser til XP liggende ubrugt hen.


 15. Voyager-DK Says:

  Hvis nogen er intresseret i at læse manualen til den nye Medion Akoya E1210, så kan den hentes ned som PDF-fil på Medion.dk

  Klik ind på Service og Support, og derefter på Drivere og opdateringer…

  Midt på siden står der…. MD/LT nummer – her indtaster man 96910, og klikker søg.

  Vupti, og man kan downloade de seneste driveropdateringer, og den Danske manual.

  God fornøjelse

  Voyager-DK


 16. Steen Says:

  Har hørt nogle kloge hoveder nævne at Medions mini er præcis det samme som MSI Wind, blot uden MSI-navnet.
  Den manglende bluetooth udfordrer dog denne teori


 17. Kasper Hyllested Says:

  @ Steen: Ja, MSI Wind bliver vist brugt som platform for rigtig mange maskiner. Det er ganske givet heller ikke MSI selv, der producerer den, men en af de store kinesiske/taiwanesiske producenter, der står bag. De kan så sætte et hvilket som helst logo på. Denne metode kaldes også “white box”, dvs. de leverer en maskine i en hel hvid kasse, som man så kan trykke sit eget navn og logo på.
  Det giver en masse producenter muligheden for hurtigt at få en mininote i sortimentet, så deres kunder ikke bliver tvunget til at gå til konkurrenter, bare fordi de pludselig vil have en mininote også.
  Mon ikke Asus har fået foden indenfor hos bare et par virksomheder da de var de eneste, der leverede mininotes?


 18. Rasmus Says:

  Hej igen

  Godt med lidt hjælp, men er stadig ikke sikker på om jeg skal vælge medion eller msi. Bluetooth betyder meget lidt, det er mere i forhold til kvalitet og hvor god en service der er fra aldi og wuptis side der interessere mig. Er msi de 500 kr mere værd i forhold til kvalitet og service(bluetooth er underordnet)??
  Det kunne jeg godt tænke mig at høre nogle bud på :)

  Rasmus


 19. Kasper Hyllested Says:

  @ Rasmus: Umiddelbart har jeg svært ved at se argumenter i den retning til fordel for MSI-modellen. Det eneste, jeg umiddelbart kan se, er, at mange har haft problemer med service/support fra ALDI, hvis der er problemer. Det kan man læse mange steder på nettet. Til gengæld ved jeg ikke meget om MSI / Wupti.com – og hvordan det forholder sig hos dem.


 20. Steen Says:

  Og så kan man “måske” lægge Mac OS X ind på den
  http://wind-osx86.wikispaces.com/10.5+Install


 21. Larsen Says:

  Nogen der ved noget omkring batteritiden? :)


 22. Jakob R Says:

  Jeg gik lige ind på medions side og tjekkede driverne ud som en sagde man kunne. Og hvad skuer mit øje – Bluetooth-drivere til både XP og Vista. En forglemmelse i salgsmaterialet?
  Læste lige manualen igennem der er BT ikke nævnt.
  Men vil håbe på der er BT når driverne er der. Vil også være underligt når den er magen til Wind at den så ikke skulle ha´ BT.


 23. ftw414 Says:

  den står her til 2900,-
  http://sospc.dk/product_info.php?products_id=129&osCsid=dae9ef8893b9231fff448d57f0345a78
  og skulle efter info være på lager omkring D. 1


 24. ftw414 Says:

  btw batteritiden skulle være omkring 2.5 timer


 25. Mininote.dk » Blog Archive » Anmeldelse: Medion Akoya Mini Says:

  [...] Læs mere om Medion Akoya Mini her. [...]


 26. Jonas Says:

  XP, hvordan fungere det, med hensyn til at indstalere det, der er jo ikke cd’rom drev?

  Og lad nu være med at skriv det er et dumt spørgsmål :) Jeg ved det jo ikke..


 27. Kasper Hyllested Says:

  @ Jonas: Der er slet ikke noget, der hedder dumme spørgsmål her.

  Installation af Windows XP og andre styresystemer kan være lidt tricky på maskiner, der ikke har indbygget CD/DVD-drev. Den lette løsning er at anskaffe sig et eksternt CD-ROM-drev, der kan sættes i USB-porten. Den mere besværlige løsning er at gå efter nogle af de såkaldte nlite’d udgaver af XP, som kan installeres fra eksempelvis et SD-kort eller en USB-stick. Det kræver dog en del mere arbejde end CD-løsningen.
  CD-ROM-drev til USB-porten kan købes relativt billigt, og måske kan man låne af en kammerat eller IT-afdelingen på jobbet.


 28. Steen Says:

  Aldi får sikkert ikke flere Mdion mini’er hjem (de blev udsolgt den første dag) men Wind kan købes til 3148,-
  http://www.compumail.dk/vare-oversigt.php?varenummer=34994&type=0


 29. Jonas Says:

  @ Kasper Hyllested

  Tak for responsen og for venligheden :)

  Okay, for det er nu meget fedt med sådan en lille maskine når man skal på skole som elev, så gider man ikke slæbe på mere end nødvendigt, så vil da helt sikkert overveje denne maskine..

  De skriver at – Udover Windows XP, får man system med eller er det en ting man selv skal have? Hvis det følger med hvordan regner de med man lægger det ind så?


 30. Kasper Hyllested Says:

  @ Jonas: Windows XP er installeret på MSI Wind, når du modtager den. Jeg vil tro, at der medfølger en CD-ROM, som du så kan benytte, hvis du skal re-installere. Sekundært kan det være, at der er en partition, hvor install-filerne ligger, og man kan så aktivere installation fra BIOS el. lign. Det ved jeg dog ikke noget om.


 31. Erling T Says:

  Jeg har nu haft en Akoya Mini i 2 uger, og må sige, at det er en kanon maskine.

  Junior, som ikke var så hurtig onsdag morgen :-) har set sig nødsaget til at købe en MSI Wind til +500 kr.

  Vi har opgraderet begge maskiner til de maximale 2GB, og har i den forbindelse, haft mulighed for at kigge maskinerne efter i det indre.

  Det er præcist samme HW indhold, dog med 3 forskelle:

  1) Akoya Mini har ikke ram kredse loddet på bundkortet, soklerne er tomme. Så de 2GM sidder i udvidelsessoklen.

  2) Akoya Mini har ikke Bluetooth kortet monteret. Stkket er tomt, og hvis man har lys må det være simpelt at eftermontere. Kortet sidder i MSI maskinen under harddisken med en kabel forbindelese op på bundkortet.

  3) Akoya Mini har et andet Wifi kort monteret (det understøtter også n-draft). Wifi kortet sidder samme sted, så det vil ikke være et problem at opgardere MSI med et bedre.

  Det er ikke umiddelbart muligt, at se et leverandør navn på budkortet, så hvem der producerer dette ka ikke umiddelbart fastslåes.

  Derudover, er der lidt forskel i BIOS, anvendelsen af fn-tasterne og lysdioderne på fronten (dette sidste relateret til Bluetooth).

  Ellers er de to maskiner ens på alle områder: Samme performnce – som faktisk er rigtig god – samme skærm, tastatur og samme batterilevetid (ca. 2,5t).


 32. Steen Says:

  Hvad er n-draft?


 33. Kasper Hyllested Says:

  @ Steen: n-draft eller draft-N eller pre-N, som det også kaldes, er IEEE 802.11n-standarden. Den næste generation af trådløst netværk.

  IEEE er en organisation, der fastsætter standarder for bl.a. trådløst netværk (Wi-Fi). I dag er de mest udbredte standarder b og g. Den næste version hedder altså N, men den er ikke godkendt endnu, derfor kaldes den draft-N eller pre-N osv.

  N-standarden lover hastigheder op til 300 Mbit/s (SVJH) og er altså meget hurtigere end G, som lover hastigheder op til 54 Mbit/s.


 34. Steen Says:

  Tak for info Kasper


 35. Søren’s Blog | Bærbar død, ØV! Says:

  [...] overvejer jeg om jeg skal anskaffe en Medion Akoya Mini (MSI Wind) som jeg har set i Metro til 2500 kr. Som jeg kan bruge indtil min anden kommer tilbage, [...]


 36. Jens Wedel Says:

  Er det ligegyldigt hvilken producent af DDR2 SODIMM-DDR2-667-2048MB der benyttes.


 37. Annelise B. Says:

  Vi har købt flere brugsting i Aldi, Cykler, TV, kikkerter, kameraer, og andet. Der har aldrig været problemer. f.eks. havde vi en cykel til rep. der gik under 14 dage,fra vi afleverede den i vors Aldi butik til de ringede og sagde, at den kunne hentes. Der har heller ikke være problemer, de få gange, vi skulle bytte. • RSS PocketFreak.dk