Sti > Forside / Nyhed / Stor succes for mininotes i Danmark

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Stor succes for mininotes i Danmark

18. august 2008 Kategori: Nyhed

mininotes er populære i DanmarkDanskerne er vilde med mininotes. Det er kun ganske kort tid, at vi har kunnet købe Asus Eee PC, Medion Akoya Mini, MSI Wind osv. i de danske butikker, men vi har stået i kø for at fingre i dem.

Alene i år vil der på verdensplan blive solgt 5,2 millioner mini-PCer, næste år otte millioner og i 2012 hele 50 millioner, er meldingen fra det internationale analysefirma Gartners krystalkugle, og verdens største producent af computerchips, Intel, forventer, at mini-PCernes udbredelse vil skabe ekstra ordrer på helt op til 10 milliarder dollars. Det fortæller Business.dk.

- Efterspørgselen på mini-PCer drives frem af forskellige faktorer: den lille størrelse og lille skærm, den lette vægt, prisen, letheden ved at bruge dem og den grundlæggende, men tilstrækkelige, PC-funktionalitet, siger George Shiffler, analysedirektør hos Gartner til business.dk.

En række netbutikker og varehuskæder har solgt Asus Eee PC siden slutningen af juli for blot 2.500 kroner. Og der er tale om et gennembrud, bekræfter salgstallene.

- Det er gået over al forventning, selv om vi havde et forholdsvis ambitiøst mål, og vi har været nødt til at bestille ekstra. Det er den PC-model, vi har solgt mest af på så kort tid. Vi har solgt lige så mange, som vi sælger iPod-modeller på en måned, siger kædechef Christian Rau fra Expert til Business.dk. Expert sælger Asus Eee 900.

Expert bakkes op af Linuxshoppen:

- Vi har solgt adskillige hundrede, selv om vi er en lille forretning. Det er gået over al forbentning, siger Kevin Hansen, indehaver af Linuxshoppen, som ser frem til de kommende Eee-modeller, der også vil dukke op i Expert.

70 procent af mini-PCerne vil blive købt af private forbrugere, mener Gartner – erhvervslivet vil først komme til senere. Det passer godt med salget i Expert-kæden.

- Det er ikke kun folk, der går efter prisen, som har købt Asus Eee. Studerende vil bruge den til at tage notater på i skolen, andre vil tage den med på ferie, og også det grå guld kan bruge den. Men vi er meget bevidste om, at de små PCer ikke kan afløse de bærbare computere. De er nummer to eller tre, som man tager med på farten – men det er der også et kæmpe behov for, siger kædechef Christian Rau, Expert.

Den taiwanesiske PC-producent Acer, som de seneste år har sikret sig nu at stå for 27 procent af alle solgte bærbare PCer i Danmark, rykker i slutningen af august ud med sin mini-PC, Acer Aspire One.

- Vi vil tage en stor markedsandel. Det er svært at sætte konkrete tal på, men det bliver stort. Der er færre operatører på dette marked, derfor satser vi på at nå væsentligt højere markedsandele end på de bærbare, siger markedschef hos Acer, Poul Bisgaard.

Også Hewlett-Packard – verdens største PC-fabrikant – står klar i kulisssen. Midt i september er HP 2133 ude i butikkerne, dog til lidt højere priser, nemlig fra 3.000 kroner plus moms for Linux-udgaven og lidt mere for Windows Vista-udgaven.

- Ja, den er lidt dyrere, fordi vi leverer den i børstet aluminium, så den er mere robust – den vil jo være udsat for at få bank på farten. MP3-afspillere koster også fra et par hundrede kroner til et par tusinde, og de kan alle sammen spille musik, men indpakningen er forskellig. Jeg tror, at folk bliver overbevist, når de rører ved den i butikkerne. Den skal nok blive en sællert, men det er for tidligt at sige, hvor stor succesen bliver, siger produktchef Henrik Johansson, Hewlett-Packard.

Også han tror, at PC-markedet vil blive udvidet, måske på bekostning af de håndholdte PCer (såkaldte PDAer).

- Men den er ikke en erstatning for den bærbare. Den er en rejsefælle – en uhyggeligt mobil af slagsen – men når man er tilbage på sin pind eller derhjemme, har den altså begrænsninger, siger Henrik Johansson.

Kilde: business.dk

Læs mere om: , , ,


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk