Sti > Forside / Hardware, Nyhed / Dualcore Atom lanceret

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Dualcore Atom lanceret

21. august 2008 Kategori: Hardware, Nyhed

Intels lille Atom-processor, som er mindre end en lillefingernegl og kan køles passivt, er pt. favoritten blandt producenter af mininotes. Det skyldes et strømforbrug på under 4 Watt og en rimelig evne til at afvikle selv Windows Vista.

Nogen hurtigløber er den dog ikke. Det vil Intel gerne råde bod på med en dualcore-udgave af Atom, noget som der længe har været rygter om. Men nu muligheden, ifølge Xbit labs, her.

I første omgang er der tale om Atom 330 (1,6 ghz), som kombineret med et Intel 945GSE-chipset er oppe og bruge 16 Watt. Det gør nok processoren knap så velegnet til mininotes, men det er stadig fornuftigt i forhold til de moderne desktopprocessorer.

Hvad er dualcore egentlig?
Dualcore er resultatet af processorgiganternes kamp hvor de stadigt mere opskruede gigahertz-hastigheder brugte uforholdsmæssig meget strøm og udviklede meget varme. Men ved, at kombinere to langsommere processorkerner opnåede producenterne en ydelse, som slog en enkeltkerneprocessor og som samtidig brugte mindre strøm.

Læs mere om:


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk