Sti > Forside / Asus Eee PC / Eee 901 får dansk pris men ingen Linux

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Eee 901 får dansk pris men ingen Linux

26. august 2008 Kategori: Asus Eee PC

Asus Eee PC 901, som er udstyret med Intels Atom-processor i stedet for forgængernes Celeron-modeller, kommer til Danmark i løbet af september. Men nu er prisen løbet i forvejen – og den bliver lavere end ventet og på 2999 kroner. Til den pris rummer Eee 901 desuden en 12 gigabyte SSD-disk. 

Samtidig ser det ud til, ifølge Asus, at Eee 901 kun kommer med Windows XP på det danske marked.

Læs mere om:


63 svar til “Eee 901 får dansk pris men ingen Linux”

 1. Trimarco Says:

  Hva? Vil det sige at det kun er 12 gb modellen der kommer til DK? Der er vel kun linux modellen der indeholder en 20 gb diskplads, eller er det mig der er helt galt på den? Hvornår kommer “den rigtige” 901′er så til Danmark? Nogen der ved det?


 2. Torben Says:

  Hvad?

  Nu har jeg ventet i flere måneder på den. Suk, men
  så må det bliver Acer Aspire One i Fona (desværre med mindre RAM og batterilevetid).

  /Torben.


 3. Lars J Says:

  Det er informationer fra Asus selv her til eftermiddag. Godt nok på svensk, men der er vist ikke misforstået noget :-)

  Men ja, det ser ud til, at det er 12 GB versionen da kun Linux har 20 GB.

  Til gengæld er prisen røget noget ned fra de forventede 3400 til 2999 kroner. Jeg er ikke helt sikker på om prisen ender på helt det samme i butikkerne, men Asus var ret sikre på prisen.


 4. Trimarco Says:

  Jeg kan altså ikke undgå at blive en smule harm på det danske marked. Enhver ved jo at SSD er vejen frem. Ikke desto mindre lader det til at alle ordenlige SSD-modeller bliver blokeret ved den danske grænse. Jeg har personligt ventet med spænding på eeePC 901 (med 20 gb SSD) eller eeePC 1000 (med 40 gb SSD). Og hvad får vi så? En snolled Aspire One, en fesen udgave af eeePC 901 og en sølle erstatning ved navn eeePC 1000H med HDD. Det er trist at se. Nu er eeePC 1000 (med 40 gb SSD) blevet lanceret i UK til noget der svarer til 3200 kr. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor disse geniale mininotes ikke kommer til Danmark.

  Er der nogen som helst derude der kan give mig et fornuftigt svar på det? Og er der nogen der tilfældigvis ved hvornår får nogle af de førnævnte modeller til Danmark?

  Man kan selvfølgelig være en skarn og købe sin mininote i udlandet, men personligt synes jeg nu at det er dejligt at komme ind under den danske købelov.


 5. Lars J Says:

  Asus Eee PC 1000 kommer til Danmark – jeg kan desværre ikke sige noget om tidspunkt eller pris endnu. Men regn med lidt over en måned.


 6. Anders Says:

  Det undrer mig lidt at vi ikke får Asus Eee 901 med 20gb Linux når det ser ud til at svenskerne og nordmændene får den: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=314829
  http://www.komplett.no/k/search.aspx?q=asus+eee+901

  Plejer det danske og svenske marked ikke at følges ad?


 7. Jesper Says:

  Den 901 der nu kommer til DK er ikke en skrabet model, det er den samme som den der i UK – det er jo et bevidst valg fra ASUS’ side at holde prisen nede på XP-versionen ved at reducere harddiskens størrelse…

  Det var vist mere den danske model af 900 der var undtagelsen, idet denne jo var anderledes end UK-modellen.


 8. Trimarco Says:

  eeePC 1000 til DK? Altså 40 gb SSD modellen? Er du sikker? Det lyder jo fantastisk. Hvor har du det fra Lars J? Hvor får du din ca tidshorisont fra?


 9. Lars J Says:

  @ Trimarco: Det er beskeden jeg fik fra producenten selv.

  September kommer i det hele taget til at være en god mininote-måned: HP 2133, Eee 901, Acer One…og gad vide om Dell får nosset sig sammen til at fortælle om deres?


 10. Henrik Ræder Clausen Says:

  Aspire One er ude i DK, og det ser ud til at der kommer en udgave med 1 GB ram, 120 GB harddisk og Linux til 2600,- i løbet af få dage.

  XP-udgaven er landet, men til formålet (surf, skriv, e-mail) vil jeg hellere have Linux, så jeg slipper for antivirusprogrammer og det andet sikkerhedsragelse. Firefox og OpenOffice er de to vigtigste programmer, og de fungerer ens, uanset om det er Windows- eller Linux-udgaven, de kører på


 11. Johannes Says:

  Hey

  Jeg synes faktisk det lyder rigtig godt.

  Jeg har ventet på en ordentlig eee i flere måneder og faktisk først igår droppede jeg ideen om touch screen til fordel om 901. 1000 skulle blive større(fx skærm også) og dyrere.

  Jeg vil personligt selv foretrække windows xp. Jeg kan ikke lide vista men er fuldt ud tilfreds med windows(pånær enkelte bugs i ny og næ) og så er 3000 kroner jo en dejlig pris for en 901 som er bedre en forige modeller. Og så til den pris. Og så endda med windows. I kan nok høre jeg er begejstret. Asus har lige lavet modellen der passer til mig. For jeg kan godt lide små computere, og den er lgie præcis ikke for lille. Desuden har jeg alligevel en WD ekstern liggende i hvid. Så det taler også til fordel for at 901 i dansk version kun har 12gb.

  Ellers koster usb stik efterhånden ingenting. Jeg så en 16gb i metro til et par hundrede.

  Jeg glæder mig i hvert fald


 12. ErikJ Says:

  Hej alle, tak for Jeres gode informative diskussion.
  Min kæreste har forelsket sig i en acer aspire one i FONA i dag og vil vildt gerne have en i blå på mandag.
  Men skal jeg forstå Jer således, at der venter en asus 901 lige om hjørnet til små 3000?
  Hvad vil I foreslå mig at foreslå hende; snup acer’en – den kan hun bedst lide designet på eller vent på 901′eren – den er med BT og kan stort set det samme.
  Håber I kan hjælpe:)
  Erik


 13. Henrik Ræder Clausen Says:

  Lad hendes glæde over designet få første prioritet. Det vil du ikke fortryde :)

  Jeg skal også have en blå, når den rammer markedet.


 14. Lars J Says:

  Hmmm svært at sige. Jeg har haft en 901 i et stykke tid men har endnu ikke prøvet Aceren (noget jeg håber at rette op på snart). Den hvide farve kan man dog godt blive lidt træt af, men ellers så synes jeg, at man skal gå efter det tastatur og den skærm man synes bedst om – det er to områder, som folk har en tendens til at ignorere men det er samtidig de to steder man bruger mest :-)


 15. Brightshadow Says:

  Er der en der med sikkerhed kan sige om “901 20Gb-SDD/Linux” ikke bliver lanceret i DK eller den simpelt hen bliver udbudt til salg senere end XP-modelen.. ?

  Det bliver (fanme´) rart med en “rigtig” bærbar pc der kan være in en stor jakkelomme.. ;)


 16. Kfrost Says:

  Lars J. Hvad er din overordnede mening om 901′eren? Endvidere er der nogen som kender den præcise dato på hvornår den udkommer?


 17. Johannes Says:

  Altså det lyder sig at det er i uge 36. Jeg mener Asus har lovet at den senest er på markedet i 37. Jeg tvivler på der direkte kan findes en dato. Men den kan i hvert fald bestilles nu, mener jeg.


 18. Kfrost Says:

  Ok mange tak for svaret. Ja, jeg har fundet noget på linuxshoppen.dk – underligt de sælger bærbare med XP :) Nogen som kender til linuxshoppen.dk?


 19. Lars J Says:

  Min mening om 901′eren er, at den er lidt lille til at skrive på (for mænd ihvertfald) – men til at have på skødet er den fin.

  Der er en fin dansk anmeldelse her: http://www.pcworld.dk/art/10081

  …og nu vil jeg lege med min Eee Box :-)


 20. kfrost Says:

  Okay. Ja, jeg har læst anmeldelsen rigtig mange gange :) Glæder mig til den kommer med dansk keyboard og 3k er jo ikke alverden :)


 21. kfrost Says:

  Lige et par hurtige spørgsmål. Jeg har læst et sted at blæseren larmer lidt. Nogen som kan af/bekræfte det? Ang. batteritiden, kan den virkelig komme op på over 8 timer? Hvordan kører XP på maskinen? Det er nogle svar jeg ikke har kunne finde nogen steder. På forhånd tak.


 22. Jesper Says:

  Blæseren skulle ikke larme mere end på de andre maskiner (nok tværtigmod) – det du har læst er formodentlig de historier der var fremme om en tidlig model, hvor et stykke klisterbånd var uheldigt placeret tæt ved blæseren (det kunne nemt fjernes).

  Batteritiden skulle kunne kommer over 8 timer på mest energibesparende indstillinger – det er netop derfor det er tosset at købe andet end Eee 901. Dårligste tests jeg har set var den på denne site – hvor Eee 901 stadig har over 3 timer og msi wind fx kun har lidt over 1 time.

  XP kører fint – og igen bedre end eller lige så godt som på de andre mininotes. Køb evt. 2 GB ram til 200 kr. – det hjælper altid på XP – og foretag evt. de mange optimeringer man kan læse om på diverse sites.


 23. Johannes Says:

  Amen kære yemen. Det lyder bare så godt ;D

  Jeg glæder mig helt vildt.

  Hvis vi er heldige så kommen den i denne uge.

  Lige så snart i ser den udbudt til salg må i meget gerne skrive herinde.


 24. Henrik S N Says:

  Er der nogen der ved om asus eee 901 kommer med 4 cellet batteri i danmark eller 6 cellet?


 25. Kfrost Says:

  Tak for svaret Jesper. Ja. Jeg glæder mig helt vildt til den kommer. :)


 26. Jesper Says:

  Det ser bestemt ud til det bliver med 6-cell batteri, men man kan jo aldrig vide…

  Se fx her:
  http://www.linuxshoppen.dk/products.php?showvariant_id=6659


 27. Johannes Says:

  6 cellet.

  Er næsten helt sikker
  Hvor meget bedre er det egentlig?


 28. Jesper Says:

  Umiddelbart – uden at være uddannet indenfor det felt – så vil jeg tro der er en 1-til-1 sammenhæng, dvs. at hvis 3-cell giver batteritid til 1½ time så giver 6-cell 3 timer.

  Dette kan jo også ca. ses af de tests der er lavet – fx som refereret på denne side: msi wind har 3 cell (1½ time) og 901 har 6-cell (3½ time).

  Men der er selvfølgelig en række andre faktorer der spiller ind – effektivitet, clockfrekvens osv. 901 har jo også en række indbyggede muligheder for at øge batteritiden – og med disse på max skulle man altså kunne nå 8 timer. Jeg ved ikke om de andre mininotes har samme funktion.


 29. Henrik S N Says:


 30. Jesper Says:

  Nogen der pba. modelnummeret (EEEPC901-BK043X) kan gennemskue hvad farve det er?


 31. Lars J Says:

  BK plejer at være black, men jeg vil ikke garantere for noget :-)

  …en google søgning returnerer også mest sorte.


 32. Dr. Phuzzichtkeit Says:

  Nogen der har oplysninger om hvordan tastaturet er at skrive på?

  Jeg havde egentlig besluttet mig for en Acer Aspire One, men venter stadig på Linux-udgaven. Den kommer dog kun med 3-cellers batteri, og hvis man skal købe et 6-cellers batteri i tillæg, bliver prisen højere end det EEE 901 vil komme til at koste (inkl. 6-cellers batteri?). Tastaturet på Aspire One har jeg læst skal være 98% af fuld størrelse, hvorimod det på EEE 901 er meget mindre, og derfor giver store problemer (man skriver vidst MEGET forkert). Nogen der har erfaring med dette?

  Som jeg forstår det kommer EEE 901 (Linux) først i oktober. Kan det betale sig at vente? For der vil altid være en bedre pc lige om hjørnet…


 33. Jesper Says:

  ahh typisk – så må man vel vente og håbe på den hvide kommer snart…

  I forhold til tastaturet, så tror jeg ‘man’-udtalelser skal udskiftes med ens egne erfaringer, idet det jo er meget afhængigt af ens skrive stil og fysik.

  Personligt har jeg ingen problemer med at skrive ti-fingersystem på 900 (kort test), men om det bliver for småt i længden eller ej ved jeg ikke. Min kæreste skriver med to fingre – og hun har derfor slet ingen problemer med størrelsen.

  Ang. pris så er Aspire One vel allerede næsten lige så dyr som eee 901 – hvert fald bliver den noget dyrere med 6-cell batteri (alt efter hvor du køber det – til eee 900 kan sådan et vist fås for 350 kr. i UK).


 34. Kasper Hyllested Says:

  @ tastaturer på mininotes: Tastaturet er afgørende, uanset hvem man er. Det samme gælder skærmen. Går man på kompromis på disse to områder (hvilket mange har en tendens til at gøre), så er det min erfaring, at man fortryder senere.
  Jeg har efterhånden testet en del mininotes, og min erfaring siger mig, at det kræver en del tid at vænne sig til Asus Eee 701′s taster. Det er en del bedre på 901-modellen, men stadig meget småt. Den eneste, jeg har oplevet med et ordentligt tastatur, er HP 2133. Det er til gengæld også rigtig godt. Faktisk bedre end mange store laptops pga. en ordentlig vandring og god skrive stilling, selv med det store 6-cellede batteri.
  Et godt råd er derfor at prøve maskinen af. Simpelthen at skrive en længere tekst på tasterne, enten i en butik eller hos en ven. Det er den eneste måde, man kan få afklaret, om ens hænder kan håndtere de små taster.
  Generelt vil jeg dog sige, at man ikke skal købe en mininote, hvis man har tænkt sig at skrive den næste store danske roman eller en Ph.D.-afhandling. Længere tekster skal skrives på et ordentligt tastatur. Ellers skal man vist indgå en fast aftale med en kiropraktor.


 35. Casper Says:

  Den EEE-901 der er til salg på Midtdata.dk, er med 20 GB og ikke 12, selvom det er XP versionen.

  Det er let at blive forvirret, når man nu lige har læst, at XP versionen kun kommer med 12 GB

  Tror i der er tale om en fejl, eller er den god nok?


 36. Kasper Hyllested Says:

  Det kan 1) være en fejl 2) være parallel-import 3) rigtig nok. Spørg evt. midtdata.dk.


 37. Johannes Says:

  Kære Alle

  Jeg har nu info direkte fra kilden. 901 er tidligst på hylderne den 12.

  Midtdata kan bekræfte at der var fejl på hjemmesiden.
  Det er 12 Gb og ikke de opgivne 20. De retter nu fejlen.
  Udover der hørte jeg lige om Eee kommer med fuld dansk opsætning, tastetur osv. Og det gjorde den skam.

  Jeg spurgte også til den hvide version, men de mente der kunne gå lang tid før vi ville få den hvide at se. Han sagde at der var en lille mulighed for at der ville gå nogle måneder, hvilket jeg synes er ret lang tid.

  Håber i kunne bruge det til lidt.


 38. Jesper Says:

  meh det kan bare ikke passe der går måneder inden den hvide version er i dk?!


 39. Johannes Says:

  De vidste intet…
  Jeg skal hente min på fredag hvis det bliver den sorte.
  Hvis de stadig ved ikke noget om den hvide der tager jeg den sorte.

  Han sagde at Asus havde sagt den ville blive forsinket. De kendte ej grunden.


 40. Nicolas Says:

  Her gik man og håbede på en hvid linux model.. dansk sort 12gb model vs UK keyboard, adapter, hvid, 20gb og ingen garanti..


 41. Johannes Says:

  Dansk hvid xp ever!

  Desværre lyder det fra Asusspecialisten at den hvide måske slet ikke kommer til DK.
  Pga. At det simpelthen er for dyrt for kineserne at producere to farver med et dansk tastetur – lyder det fra Asusspecialisten.

  Derfor:

  Har jeg bestilt en 901 i sort hos dem :)

  HAvde først bestilt hos midtdata, men asus specialisten havde bedre pris og service(i hvert fald hvad det lyder stærtk til) og så tog ejg sku 2 gb ram versionen.
  Jeg kommer af med lige og 3300 ialt. Nå ja så har jeg også bestilt 16 gb SDCH kort til ekstre lagring.
  Jeg skulle gerne have Eee’en på mandag/tirsdag. Så hvis det ønskes vil jeg gerne fortælle om mine oplevelser til den tid.

  Jeg har nørdet lidt og fundet data og spicifikationer på eee 901.

  Sådan her lyder det(generelt):
  ASUS Eee PC 901 – Easy to Learn, Easy to Work, Easy to Play
  Specifikationer:

  226 × 175.3 × 22.9 mm 1140 g

  Model:
  EEEPC901-BK043X notebook med dansk opsætning.
  Processor:
  1.6 GHz Intel Atom, 45nm Diamondville N270, Socket 437 FCBG8A533Mhz
  Grafik og chipset:
  Integrated GMA 950 – Intel 945GSE
  Skærm:
  8.9” TFT (1024 x 600)
  Ram:
  2048 MB DDR II ( Normalt 1024MB)
  Harddisk:
  12GB SolidState Storage-Flash
  Webcam:
  1.3Mpix webcam i skærmen
  Drev:
  Intet optisk drev
  Lyd:
  Intel® High Definition Dolby Sound Room Certified
  Stereo speaker
  Digital Array Mic
  Lan:
  10/100 Mbit 802.11 a/g/n Wireless LAN med hastigheder på over 5,5 megabyte pr. sekund
  Bluetooth:
  Ja
  USB:
  3 Stk (USB 2.0)
  I/O Porte:
  1 x VGA & 1 x Mic. & 1 x Headphone(Jack)
  Batteri:
  Li-Ion 6 celler 6600mAh 7,4V – Med batteritid på helt op til små 8 timer.
  Vægt:
  Ca. 1.1 kg
  Styresystem:
  Windows XP Home på dansk
  Maunual:
  Manualen til dette produkt forefindes muligvis kun på engelsk.

  Det skulle vidst være hvad der er værd at vide om 901′eteren. Jeg har været kildekritisk.

  Håber i kan bruge det.


 42. Johannes Says:

  Hold da op. Nogle stavefejl.

  Håber i bærer over.


 43. MJ Says:

  Hej jeg blander mig lige..
  Nu har jeg bestilt en hvid linux model fra Clove. Jeg mailede dem for at høre hvilken lovvalgs aftale deres produkter hører ind under. Hvis man som dansker køber over nettet hører man under UKs Sales of goods act. Dvs. bl.a. at man har 7 dage til at returnere (mod DKs 14), at hvis en fejl viser sig inden for de første 6 måneder ligger bevisbyrden for at der ikke er en fejl hos sælgeren (ligesom i DK).
  Læse mere her: http://www.tradingstandards.gov.uk/cgi-bin/calitem.cgi?file=ADV0043-1011.txt
  Derudover har EU regulativer gjort at alle lande skal have minimum 2 års reklamationsret siden 1. januar 2002, inkl. UK.

  Derfor har man faktisk kun det at man rent fysisk skal sende sit produkt til UK for at få det repareret hvis det er.. Og så kan jeg godt undvære æ, ø og å :)
  Håber det kunne hjælpe nogen – har ihvertfald gjort udslaget for mig..


 44. Jesper Says:

  det er simpelthen utroligt at de ikke sender den hvide model på markedet… lur mig om den ikke kommer om et par måneder alligevel :p


 45. kfrost Says:

  Så jeg har bestilt 901′eren hos asusspecialisten. Glæder mig til at se hvornår den kommer ind af døren :) – jeg tog også 2gb ram :)weee..


 46. Johannes Says:

  Efteraber!

  Haha nej det er fedt at den er her. Jeg er faktisk ikke den første i min gymnasie klasse der har en. Utroligt nok en pige, der ikke ved noget om computere.

  Skal du også have ekstra flash hukommelse?


 47. kfrost Says:

  Min kæreste er pt i østen, så får hende til at tage et med hjem :)


 48. Jesper Says:

  nu ser det ud til at 901 med sikkerhed først kommer i uge 39…


 49. Johannes Says:

  Hvor finder du det?

  Jeg er enig i en data udsættelse. Men kun en uge i følge mine kilder.


 50. kfrost Says:

  Det skriver asusspecialisten i hvert fald. Det er ærgerligt. Træls at det hele tiden bliver forsinket.


 51. Jesper Says:


 52. Johannes Says:

  Okay Erik!

  :D

  Vi vil dig ellers kun det bedste.

  Nede i bunden står der “You are subscribed to this entry. Manage your subscriptions” Mon ikke det er der ;)?


 53. Henrik S N Says:

  Hvilke af dise ramblokke vil passe i asus eee 901:

  http://midtdata.dk/asp/index.asp?varernr=KVR667D2S5/2G&goto=productinfo&mainfunc=link

  eller

  http://midtdata.dk/asp/index.asp?varernr=STT200SO0825-800&goto=productinfo&mainfunc=link

  jeg ville jo helst have den hurtigste ram blok, men er ikke sikker på hvilken en der passer.


 54. Kenneth Says:

  Nu er jeg kommet meget i tvivl om hvilke version som kommer til Danmark efter jeg har læst Comon’s artikle

  http://www.comon.dk/news/danskerne.faar.kun.linux-versionen.af.eee.901_37640.html

  Hvorfor en får vi her til Danmark?


 55. Mininote.dk » Blog Archive » Asus Eee PC 901 først klar til oktober Says:

  [...] i næste uge, men den er først klar i de danske butikker i uge 40, dvs. til oktober. Vi skrev ellers her for nylig, at den ville komme i denne måned, men ifølge ComON er der lavet om på det [...]


 56. Johannes Says:

  Hold da op….!

  Jeg håber virkelig ComON lukker **** ud. For det bliver da værrer og værrer. Først udsætter de leverings datoen. Og nu kommer versionen slet ikke?

  Det tror jeg simpelthen ikke på. Man kan da ikke lancere et produkt på den måde.


 57. Kfrost Says:

  Jeg har snakket med asusspecialisten. De siger at de får XP udgaven, mens Expert får linux. Basta.


 58. Johannes Says:

  Ja jeg snakkede også lige med dem.

  De siger at de får windows i sort som planlagt, og regner med at alle har dem tilsendt senest i uge 40.

  Tilgengæld mener de at rygterne om en Linux version ikke er bekræftet men at der kunne være tale om noget parallel import.
  De nævnte ikke expert.


 59. Jens Says:

  En bekendt af mig, tester laptops, muse, tastature.. osv. Bla. for asus. Hans kontakt hos Asus i sverie har fortalt ham at Eee 1000 forventes i nordiske butikker fra starten af oktober.
  Jeg glæder mig meget til dette. Jeg Foretrækker stærkt 1000 frem for 901, da jeg ikke mener 12gb hdd er noget at råbe hurra for.. Har desuden læst ekspert skulle få Linux modellen sådan rimeligt hurtigt, også derhend omkring starten af oktober.


 60. Lars Says:

  Hej så en 1000-model i Budapest (Media Markt) her forleden – men var lidt overrasket over at den ikke havde Atom-mærkaten. I stedet stod der bare Intel Inside…som med den oprindelige Eee (med Celeron)


 61. Jens Says:

  Det lydder underligt. Alle det stæder jeg har læst om 1000′eren har der stået Atom. Men det er jo en Intel Atom processer. Der stod ikke direkte “Intel Celeron” ?


 62. Lars J Says:

  @ Jens: Ja, lidt sært. Jeg kunne desværre ikke starte den i butikken – men måske var de løbet tør at for Atom-klistermærker :-)


 63. Bo Says:

  Den du så, var nok 1000HD-modellen, som er den eneste 1000′er der er født med celeron-processoren.

  Mht. 901′eren, så er det Elbodan-kæden, der i første omgang, har fået tildelt salget af linux-udgaven (20gb) – Dog arbejder linuxshoppen.dk på også at få det.
  De fleste øvrige forhandlere har pt. windows-udgaven på lager. • RSS PocketFreak.dk