Sti > Forside / Nyhed / Ingen Dual Core Atom i mininotes

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Ingen Dual Core Atom i mininotes

23. september 2008 Kategori: Nyhed

Du har måske set, at Intel er begyndt at sende deres første dual core-varianter af deres Atom-processor på gaden. Men selvom Atom er populær i mininotes, så skal man ikke regne med at se dual core-processorer i de små maskiner lige foreløbig.

Dual Core Atom er nemlig ikke målrettet netbooks – eller mininotes – men derimod nettops eller prisbillige stationære.

I begyndelsen var der to typer Atom-chips: Een målrettet lavt strømforbrug, lav varmeudvikling og lille størrelse, og een målrettet lavt strømforbrug, lav varmeudvikling og lav pris. Den sidste har vi set i mininotes.

Dual Core-chips tilføjer et helt tredje fokus, der primært handler om at skære prisen ned og få ydelsen relativt. Men der er ikke fokus på lavt strømforbrug og lav varmeudvikling. Det gør, at de nye CPU’er ikke er særligt velegnede til mininotes, som har minimal afkøling og begrænset strøm fra små batterier.

Atom CPU’er i mininotes har en TDP på 2,5 watt, mens dual core-versionen er helt oppe på 8 Watt TDP. Det betyder altså ikke bare, at de bruger mere strøm, men også at de bliver meget varme og da der ikke er plads til store kølere i mininotes, så vil der være stor risiko for overophedning.

Derudover, så skulle Intel faktisk advare producenterne mod at bruge Dual Core Atom i mininotes.

Konklusionen er altså, at vi ikke skal regne med at se den samme forbedring i ydelse, som vi har oplevet på de større maskiner ved overgangen til dual core-processorer lige foreløbig på mininote-området.

Læs mere om:


4 svar til “Ingen Dual Core Atom i mininotes”

 1. pligg.com Says:

  Ingen Dual Core Atom i mininotes…

  Dual Core Atom er nemlig ikke målrettet netbooks – eller mininotes – men derimod nettops eller prisbillige stationære.

  I begyndelsen var der to typer Atom-chips: Een målrettet lavt strømforbrug, lav varmeudvikling og lille størrelse, og een målr…


 2. Ken Says:

  Det er nu heller ikke særlig vigtigt.
  Hvad de derimod bør fokusere på er hurtigere og større ssd diske, samt 3g modemmer.


 3. Jesper Says:

  Det er selvfølgelig trist vi ikke får dualcore med det samme, men sandt at sige så ville jeg hellere ha’ mere fokus på endnu lavere strømforbrug og dermed en fuldstændigt passivt kølet mininote :) ingen bevægelige dele fjerner ikke bare støjen, men giver også længere levetid.


 4. Lars Says:

  Jeg ved at mininotes er til at forbruge, ikke skabe – men jeg så helst, at de laver nogen med gode tastaturer. HP 2133 er der, men så skal man leve med Via C7 og en (meget) høj pris.

  Jeg regner med at få en dualcore Atom her inden for et par dage, så skal jeg give en melding om dens ydelse… • RSS PocketFreak.dk