Sti > Forside / Spørg Læserne / Spørg Læserne: Hvilken mininote skal jeg vælge?

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Spørg Læserne: Hvilken mininote skal jeg vælge?

14. oktober 2008 Kategori: Spørg Læserne

Spørg LæserneVi har fået en mail fra en af vore læsere, René, som stiller det efterhånden klassiske spørgsmål: Hvad skal jeg vælge? Nu får I, kære læsere, mulighed for at hjælpe René – og andre, der er i samme situation. Smid en kommentar med dine anbefalinger og advarsler.

Her er et uddrag af Renés mail:

Jeg har kigget en del på den helt nye msi wind 100 med den 160 gb store harddisk.. er der et bedre eller stærkere alternativ på det danske marked lige nu eller kommer der noget snarest, så det ville være dumt at købe den?..

er sgu lidt usikker på hvad man skal vælge, når der hele tiden kommer nye modeller på markedet..
Hvis jeg vælger den nye msi, ville det så være de ekstra 500 kr. værd at få fat 1 gb ram mere i?..

Kom med dit bud? Smid en kommentar her.

Læs mere om: ,


25 svar til “Spørg Læserne: Hvilken mininote skal jeg vælge?”

 1. henry Says:

  Aldi har lige opgraderet deres MSI-Wind, og sælger den nu med 160 gb, 1gb ram, og bluetooth. Den ligger i 400 euro (det bliver nok til en 3000dkr ligesom den sidste).

  Så med lidt held burde den snart komme på salg i danmark igen, ligesom første gang de havde den.

  Så hvis man kan leve med Medion logo’et, så tror jeg at akoya’en nok bliver den billigste wind til prisen – når den altså kommer…


 2. Dr. Phuzzichtkeit Says:

  Afhænger af brugen…
  Hvad skal den bruges til?


 3. Stranger Says:

  Umiddelbart har jeg været i samme situation i et par måneder nu. Jeg har haft sammenlignet alverdens små mininotes eller netbooks som de vist nok officielt bliver kaldt. Min konklusion var helt bestemt at MSI’en var den jeg (læs: JEG = min personlig mening) fik mest for pengene i, dels pga. 10″ skærm og større tastatur m.m.

  Jeg havde sågar bestilt en, men pga den lange ventetid på lervering annullerede jeg købet (på trods af at jeg havde bestilt den, da den var 500 billigere end den er nu).
  Jeg droppede ud af det dels pga ventetiden, men også fordi jeg fik øje på en ny maskine…

  Nu kommer MSI jo så snart i deres såkaldte business udgave MSI Wind U120, som dels har fået lidt ny indmad (større HD, bedre netkort m.m.)

  Men min nuværrende favorit (på papiret) er pt Samsung’s NC10. Den ser ligeså fin ud som MSI’en (hvis ikke en anelse mere lirret) og så har den tilsyneladende et “helt tastatur” uden at punktum og komma-tasterne bliver små samt større hd, nanopartikler på keyboardet m.m.
  Den virker umiddelbart ret lækker efter min mening.

  Problemet:
  Samsung sælger ikke bærbare maskiner i Danmark eller i hele norden for den sags skyld. Jeg har netop talt med en fra Samsung i Danmark og han sagde at de fortsat ikke gør dette, men han ville lige klappe hesten idet, at der rent faktisk snart var en chance for at de kære små ville komme til norden.

  Så det korte af det lange:
  MSI’en er efter min mening forsat det bedste mulige køb i DK. Hvis du venter kan du så få en “udviddet” og mere business agtig MSI og hvis du både venter og er heldig på en og samme tid, (og så i øvrigt synes om den), så kan du måske få fingre i en Samsung NC10.


 4. René Says:

  Hey..

  Hvis man nu valgte den nye msi 100 ville det så være det værd at købe 1 gb ekstra ram for 500 kr ekstra?..

  Kan man evt. selv montere den 1 gb ram ligesom man gør i stationære.. eller skal man splitte hele maskinen ad for at gøre det?..


 5. Timmy Says:

  Hey René.

  Det er altid 500kr værd at få flere ram i. Hvis du går i detaljer er det måske en anelse dyrt og kan gøres billigere ved nemt selv at sætte nye ram i.
  I de nye små har man nemlig let adgang til både harddisk og ramblok via en lille klap under maskinen.

  Nu til min anbefaling:
  Asus N10, hedder vidunderet. Den betegnes ikke som en netbook fra asus’ side. Dog er den kun få milimeter større end eee 1000H, som betegnes som en netbook.
  Grunden til at det så er en “laptop”, findes i dens evne til at skifte fra det alm. intel grafikkort, til et mere kraftfuldt nVidia GeForce. Det vil sige der også skiftes i batterilevetiden, da den holder omkring 6,5 timer på det almindelige set grafikkort, hvor den kun holder godt 4 timer på det lidt bedre grafikkort.

  Den har ramt det amerikanske marked med en pris på omkring $700. Skal ikke gøre mig klog på hvad den så ender op i inden den kommer til Danmark. Deri også ulempen ved denne sag pt. Den er ikke kommet til DK endnu :(…

  Det man skal tage højde for inden man køber denne, er om man også vil spille på den. Det er primært derfor man overvejer at vælge den, nemlig hvis gerne vil have muligheden for et par lidt nyere spil, eller spille de gamle lidt bedre end andre netbooks, eller lave noget billedredigering og lign.

  For de (mit skøn) mellem 4000 og 5000 kr, får man 10,2″ skærm, 2GB ram, 160-320GB harddisk, Intel Atom 1.6Ghz, to grafikkort(et strømslugende og et strømbesparende), evnen til at vælge selv mellem netbook og laptop ved et enkelt klik.
  Så herfra: vent og køb en Asus N10J-A1. (igen, alt efter behov)

  Timmay


 6. René Says:

  Okay.. den lyder faktisk rigtig fed den Asus..

  er der nogen der har en idé om eller ved om hvornår den kommer til dk?.. hvis den gør..

  Står bare og mangler en bærbar mere og mere i hverdagen.. så skal snart have investeret..


 7. Lars J Says:

  Jeg snakker tit med Asus og har ikke hørt noget om N10 i Danmark – men det kan komme.

  Jeg er personligt mest hooked på en S101 pga. den lave vægt og fordi jeg har en lille Core Duo maskine i forvejen til det “tunge” arbejde.

  Skulle jeg vælge i dag ville jeg nok tage en Acer One med XP. Den er pænere og har bedre tastatur end MSI og Eee.

  Bagsiden er at den er noget mindre med 8,9″ mod 10″. Så SKAL det være 10″ ville det være Eee 1000H eller MSI Wind – men jeg ville helt sikkert købe et 6-cellet batteri til den.


 8. jesper Says:

  det kommer jo helt an på ens budget :)

  der er da masser af bærbare jeg gerne ville ha’ hvis budgettet var ubegrænset… men i prisklassen maks 3000, som jeg mener bør være maks (igen det afhænger jo af hvad man skal bruge den til), så er jeg ikke i tvivl om at det stadig skal være en 901.

  hvorfor: batterilevetid. Tastaturets størrelse generer mig ikke, men det er jo igen individuelt.

  Men nogle af de nye modeller med 10″, SSD, bedre keyboard, vægt på maks 1 kg osv. ser da spændende ud – men er for dyre til man kan afskrive dem over så kort tid, at man kan tillade sig at købe en ny om et til to år, hvor det her mininote marked helt sikkert ser meget anderledes ud :)


 9. Kim Schulz Says:

  Jeg ville vælge en Gigabyte M912 (X eller M alt efter om man vil have højere skærm opløsning eller ej). Her på siden fik den godt nok elendig anmeldelse, men det skal man ikke regne med. Det var vist bare fordi det er en afskrivning af Joanna fra laptopmag’s anmeldelse som hun tydeligvis har skrevet i en kæmpe brændert. Alle andre steder for den top anmeldelser for at være noget af det hurtigste på markedet.
  Den er lille og fiks, har gode specs og så har den en touchscreen der kan drejes så maskinen kan bruges i tablet mode.
  Negative sider er
  – samme lille tastatur som EeePC (det er faktisk nøjagtigt det samme)
  – vægt er 1.3kg hvilket er ca 250g mere end MSI Wind.
  – batterilevetid er kun omkring 3.5timer (der kommer 6cell batteri i næste måned som skulle give ca 5 timer).

  på plus siden er:
  – super hurtig maskine
  – let at opgradere både harddisk og ram
  – mulighed for tilføjelse af f.eks. internt tv-kort eller 3G kort.
  – pivot touch screen

  Forøvrigt kan det nævnes at en 2gb stang ram til under 200kr så det kan ikke betale sig at købe de udvidede udgaver og betale 4-500kr for de “store” modeller.


 10. Tobias Thaastrup-Leth Says:

  Ang mere RAM, så har jeg monteret 1 GB ekstra RAM i min U100, og XP kører super med de 2GB.
  Jeg gav kun ca 280kr for den ekstra RAM klods.
  Det er desuden meget meget simpelt at montere det, der er et ledigt slot klar når du afmonterer kabinettet på bagsiden af din U100.


 11. Kim Schulz Says:

  1gb ram fra Kingston (Value serien) koster ca 100kr inkl forsendelse så hvorfor har du dog givet næsten 3 gange så meget for din ram? er den af guld?


 12. René Says:

  hvor køber man de kingston ram?.. Evt. link?..


 13. Kim Schulz Says:

  http://www.edbpriser.dk/Products/Listprices.asp?ID=138802&searchArea=&Soegeord=

  Tjek dog lige om jeg har remt de rette specs inden du bestiller :-) (det gik lidt hurtigt da jeg søgte dem frem).


 14. René Says:

  Kan man sætte flere ram i uden at bryde garantien på msi’en?.. eller bare sådan så dem man har købt ikke kan se at man har gjort det, hvis man engang skal sende den ind..

  inden man sender den har man selvfølgelig pillet de ekstra ud igen..


 15. Workalot Says:

  Jeg er i samme situation, og mine favoritter er lige p.t. Fujitsu-Siements Lifebooks P1610, P7230 eller P8010 eller HP’s 2133.
  Kendetegnende for alle er vægt < 1,25 kg, 9″ eller 10″, ok batteri og mindst 1024 x 768 og 2 Gb RAM.

  Især Lifebooks’ene ser rigtigt lækre ud, og har modsat andre mininotes indbygget DVD-drev og 6-cellede batterier (7,5 arbejdstimer) og stadig lav vægt – og indbygget 3G!! Men ok, de er lidt pebrede i pris fra 8.000-12.000 ekskl. moms. Sjovt nok kan jeg ikke finde nogen der har testet disse high-spec maskiner.
  1610′eren er særligt tiltalende, da det samtidig er en tablet PC.

  Jeg er selv i 7 sind, og afventer et par måneder før jeg investerer. Min fokus er på indbygget 3G, mindst 1024×768 og lav vægt … og XP/Vista. Jeg er i den heldige situation, at jeg kan tillade mig at vælge funktionalitet fremfor pris.


 16. Kim Schulz Says:

  Det er en almindelig ram sokkel så hvis du ikke smadrer skruerne helt når du piller maskinen fra hinanden, så burde de ikke kunne se det (du skal selvfølgelig huske at sætte den originale ram tilbage i maskinen eller fjerne den du har sat i)


 17. René Says:

  okay.. men der er ikke noget specielt tape man skal pille af eller noget som ikke kan sidde ordentlig igen efter man har haft skilt den ad?..


 18. Kim Schulz Says:

  Jeg erindrer faktisk ikke om der sad noget sådanne.


 19. Kim Schulz Says:

  tjekkede lige MSI wind forummet og der sidder ganske rigtigt et lille klistermærke der skal brydes. Dog anser MSI ikke dette for brud på garantien da de godt kan forstå at folk vil opgradere med mere ram. Det er verificeret af flere:
  http://forums.msiwind.net/internal-hardware/new-policy-adding-ram-will-not-void-your-warranty-t1763.html


 20. Kim Schulz Says:

  @workalot:
  Du kan finde link til anmeldelser af de fleste lifebooks her:
  http://www.notebookreview.com/reviews/Default.asp?brandID=6&productFamilyID=1146&reviewSiteID=0&lastBrandID=6&currentPage=0&callingPage=&cmd=

  Bemærk at flere af dem har en Core 2 SOLO processor i. det er en ULP processor der slet ikke performer efter nuværende standarder.

  HP’en ville jeg ligeledes holde mig fra. Jeg har arbejdet en smule på sådan en og dens VIA processor er altså enormt meget langsommere end f.eks. Intel Atom. Design, kvalitet og især keyboard er dog virkeligt lækkert på den.


 21. Kasper Hyllested Says:

  @ Kim: Enig i, at man ikke skal vælge HP’en for sin processor. Og slet ikke med Windows Vista, som HP af en eller anden grund leverer med (eller Linux). Til gengæld er den det oplagte valg, hvis man vil have ordentligt keybord og design. Her slår ingen HP 2133.


 22. Workalot Says:

  @Kim Schultz

  Nu er jeg ikke særlig teknisk, men forstår at en Atom 1,6 performer dårligere end en Intel Core 2 Solo … Lifebooks er dog også klar med Intel Core 2 Duo, hvordan performer den?


 23. Lars J Says:

  Core 2 Duo er Intels kraftigste processor (lidt endnu). den findes i forskellige varianter men den nyeste er den kombination som hedder Centrino 2.


 24. Jonas bm Says:

  Hej

  Jeg overvejer at investere i en Acer aspire one. Det er en rigtig god maskine synes jeg, og tastaturet er virkelig godt (efter min mening). Pt. kører Fona også et tilbud med den hvor man kan få 3G internet med, og får så noget rabat. Min eneste hage ved købet er Batteritiden. Synes ikke det 3-cells batteri er nok efter mit behov. Er der nogle der ved hvornår Acer smider 6-cell i stedet for 3-cell i maskinen? Synes personligt det er vildt at give 800 kr. for at købe et 6-cell batteri ved siden af.

  Jonas


 25. Lars Jacobsen Says:

  @ Jonas. Acer One er nok en af de mest interessante modeller pt. – indtil den noget dyrere Asus S101 kommer. Med 3-celler får jeg ikke mere end 2-2½ time med Wifi (LInux-udgaven) og det er ikke helt nok.

  Jeg ved ikke hvornår 6-celler kommer – og ikke engang ebay.co.uk har dem til salg – hvilket er lidt mærkeligt. • RSS PocketFreak.dk