Sti > Forside / HP / HP prøver at stoppe konkurrenter

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

HP prøver at stoppe konkurrenter

15. oktober 2008 Kategori: HP

HPHP er verdens største PC-producent, og derfor er de naturligvis også i stand til at lægge pres på deres leverandører.

Og det er netop, hvad HP gør ifølge DigiTimes. Ifølge deres kilder kræver HP, at deres underleverandører nægter at tage imod ordrer fra Asus. HP har ifølge samme kilder sendt et brev til sine partnere, hvor de truer med at reducere deres ordre-volumen hos alle, der forbryder sig mod kravet.

Historien bestyrkes ifølge Engadget af, at en ny Gartner-undersøgelse viser, at HP er ved at ryge ned på 2. pladsen her i Europa – umiddelbart efter Acer, der har stor succes med salg af deres mininote, Aspire One.

Salget af PC’er steg med 15 pct. siden sidste år, især på grund af Asus og Acers’ store succes med at sælge mininotes, men HP’s andel er forblevet på 18,4 pct. af det totale verdensmarked.

HPs mininote, HP 2133, har godt nok fået ros, men den højere pris end de to taiwanesiske producenters Eee og Aspire One har ikke givet HP det samme tag i markedet, som de plejer at have.

Derfra og så til at beskylde dem for ufine tricks, der er lidt langt.

Kilde: EngadgetEt svar til “HP prøver at stoppe konkurrenter”

  1. Mininote.dk » Blog Archive » HP afviser at bruge ufine metoder Says:

    [...] Forleden fortalte vi her på mininote.dk, at verdens største PC-producent blev beskyldt for at presse sine underleverandører til ikke at levere til Asus. Angiveligt skulle det skyldes, at Asus har så stor succes med at producere sine mininotes, Eee PC. [...]  • RSS PocketFreak.dk