Sti > Forside / Nyhed / Asus har solgt Eee-maskiner med virus

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Asus har solgt Eee-maskiner med virus

16. oktober 2008 Kategori: Nyhed

Asus Eee 701Asus indrømmer nu, at de har solgt omkring 210 harddiske, som er inficieret med en virus på det danske marked. Der er tale om eksterne USB-harddiske med en kapacitet på 30 GB, der leveres sammen med udvalgte modeller af Eee PC’er. Det fortæller ComON.

Asus har også solgt omkring 300 Eee Box-maskiner, som er inficeret med virus allerede fra fabrikken, men de er kun solgt i Japan. Det menes at op mod 3.900 eksterne USB-harddiske er inficeret med trojaneren, og af disse er omkring 210 landet i Danmark, 120 er solgt i Sverige og 50 i Norge.

Eee-computeren sælges både med Windows og Linux, og trojaneren påvirker kun dem, der har Windows på maskinen. Men det anbefales alligevel, at alle Eee-købere bør scanne harddisken med et antivirusværktøj.

En uddybende vejledning kan hentes på nettet. Asus’ danske kunder kan desuden henvende sig til selskabets servicecenter på tlf. 38 32 29 43 for at få hjælp til at rense harddisken.

Så vidt mininote.dk er orienteret, så er det kun Eee PC 701, der sælges sammen med en ekstern harddisk her i landet. Men uanset hvilken maskine og hvilket operativ-system, man benytter, så bør man altid – altid – installere et godt antivirus-program og sørge for, at det altid er opdateret.

Kilde: ComON.

Læs mere om: ,


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk