Sti > Forside / Nyhed / Gigant-succes for mininotes

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Gigant-succes for mininotes

17. oktober 2008 Kategori: Nyhed

Anders Elbak Lige over 80 millioner computere blev solgt i tredje kvartal af 2008. Det svarertil en stigning på godt 15 procent. Og en stor del af stigningen skyldes, at vi elsker mininotes. Det viser tal fra analysefirmaerne IDC og Gartner ifølge Computerworld.

- Det virker til, at de har ramt et utrolig godt tidspunkt, og ser umiddelbart ud til at holde markedet noget oppe, i hvert fald her i Europa, siger Anders Elbak, analytiker hos IDC, til Computerworld.

Globalt set fører HP salget med cirka 19 procent af markedet, hvilket svarer til 14,9 procents årlig vækst, med Dell på en andenplads med en markedsandel på lige over 14 procent. HP har haft lidt problemer med at komme ind på markedet for mini-bærbare, hvor de pt. kun har en enkelt model, HP 2133 mod Asus perlerække af Eee PC’er, men står takket være et bredt produktkatalog solidt i forhold til nedgangen i økonomien.

På markedet for mininotes står særlig Acer og Asus stærkt og begge kunne se solid stigning i salget.

Mens de fleste producenter tilbyder mininotes, har Acer og Asus sat sig tungt på markedet, og andre får svært ved at konkurrere med dem.

- De står mere eller mindre på det hele og er klart de største. Det er også andre på markedet, men det er småting, siger Anders Elbak.

- Lige nu er vi i en hype-bølge, hvor der er ekstra stor efterspørgsel på dem, og interesse for dem, mener analytikeren.

Fortsætter krisen med at trykke folk på pengepungen, vil dette marked formentlig fortsat vokse i et fornuftigt tempo, vurderer Anders Elbak.

- De skal nok få fat i markedet, men jeg tror ikke vi vil se en eksplosiv vækst hen over flere år. Det vil meget hurtigt komme op på et niveau, hvor markedet vil stabilisere sig, siger han.

I øvrigt en ganske interessant konklusion, når man tænker på, at vi tilbage i august citerede selv samme analytiker for følgende:

Men jeg er meget stærkt i tvivl om, hvorvidt der overhovedet er et stort nok hul der i Danmark. Der skal nok være et nichemarked for de små notebooks, men jeg tror, det er relativt få procent af markedet, som de vil gå ind og tage. Det kan være lidt højere i starten, fordi der har været så meget snak om dem, og der sikkert sidder nogle og venter på lanceringerne. Men når den første bølge stilner af, så tror jeg, det er noget, der vil ligge på ganske få procent

Den holdning har han nu ændret, så han i dag mener noget helt andet:

- Jeg tror faktisk godt de her mini-bærbare kan få et rigtig godt julesalg. Det er muligt, at vi allerede kommer at den nuværende økonomiske situation kan få en negativ effekt, på størrelsen af julegaverne, så det ikke bliver en 8.000-kroners pc man får i julegave, siger Anders Elbak til Computerworld og fortsætter:

- Der vil de her computere til et par tusinder kroner nok passe utrolig godt ind i stedet.

Kilde: Computerworld.

Læs mere om:


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk