Sti > Forside / MSI Wind, Nyhed / MSI Wind får ekstra garanti og mulighed for overclocking

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

MSI Wind får ekstra garanti og mulighed for overclocking

7. november 2008 Kategori: MSI Wind, Nyhed

wind6.jpgMSI er klar over at markedet for minibærbare er presset af giganter som Asus og Acer, der begge sælger millioner af deres små bærbare. MSI, som blandt andet gør sig en del i grafikkort, bundkort og andre hardware-dele, har derfor lidt specielle tilbud parat.

Den seneste BIOS til MSI Wind har derfor muligheden for at overclocke processoren. Normalt kører de fleste mininotes (af MSI kaldet netbook) 1,6 gigahertz men med MSI’s nyeste BIOS kan du overclocke den helt op til 2 gigahertz. Det påvirker selvfølgelig batteriet (strømforbrug stiger drastisk under overclocking) men giver også en bedre ydelse.

Umiddelbart virker det som en lidt underlig ide for styrken ved de små bærbare er deres batterilevetid, men der findes sikkert en del ejere derude der godt kunne bruge 8-16-24% mere hastighed i deres små maskiner.

Samtidig har MSI sat garantien op til to år kombineret med en pick-up-tjeneste – og det er i vores øjne er rigtig god service. HP havde (har?) i sin tid samme service på deres Ipaq-modellen og det var fedt, at hvis noget gik galt tog det bare et enkelt opkald – hvorefter UPS stod parat med en kasse dagen efter.

Læs mere om MSI Wind U100 her hos MSI.

Du kan hente BIOS 1.09 på dette link.

Hele beskeden fra MSI om garanti og overclocking er indsat nedenfor:

MSI has released a new BIOS for the MSI Wind netbook which enables overclocking. By simply pushing a button combination you can increase the netbook’s performance, just like with the Turbo sensor on MSI Gaming notebooks. It is possible to overclock the CPU speed with 8%, 16% or 24%. The Atom CPU in the MSI Wind netbook which run standard at 1.6Ghz and will run at almost 2GHz if you overclock at 24%. BIOS version 1.09 for MSI WIND netbook you will find here.

Buying an MSI Wind is now even more attractive, since MSI has extended its warranty for MSI Wind U90 and U100 netbooks from 1 year to 2 years Pick-up & Return at end-user level. This means MSI Wind’s warranty is now equal to the warranty of the company’s full sized notebooks. No extra cost is involved and no registration is needed to benefit from this extended warranty. It applies to all MSI Wind netbooks, which have been purchased already and are to be purchased in the future via the official MSI retail and reseller channels throughout Europe. The warranty on the battery remains 1 year.

Læs mere om: ,


8 svar til “MSI Wind får ekstra garanti og mulighed for overclocking”

 1. simon v Says:

  det med at bateritiden bliver dårligere passer ikke, fordi den kan slet ikke køre i “turbo” som det hedder, uden strøm derfor er man nødt til at have den sat til strøm før man kan sætte turbo til, og jeg har en msi wind og jeg har opdateret den med den nye BIOS og synes det er en genial idé og det virker rigtig godt.


 2. Lars J Says:

  Ah så er der tænkt over det fra MSI. Lad os høre erfaringerne: Er maskinen hurtigere med turbo slået til? Kan det mærkes?


 3. Tim P Says:

  Er der nogen der har efaringer med at installere den på Aldi’s udgave? Jeg har selv prøvet det, men maskinen går ned lige så snart at XP logoet kommet frem. Så indtil videre må jeg bruge Medion’s version af 1.09 bios’en. Men den har så ikke mulighed for OC.

  En tilføjelse: Man skal trykke Esc for at komme ind i bios’en første gang efter man har flashet med MSI bios på Akoya’en (ellers kan den ikke starte op). Herinde skal man disable on-board ram.
  Jeg har også oplevet at det program man flasher med går i koma inden den begynder på at flashe bios’en. Så er det bare at hive batteriet ud/220 Volt trafo’en fra og prøve igen.


 4. Nicolai Says:

  Der er en mærkbar forskel og det kører bare der ud af.

  Er egentlig lidt træt af journalister, der ikke sætter sig ind i tingene inden de skriver. Her tænker jeg på, at det ikke er muligt at kører Turbo-mode uden strømmen er sat til. Istedet giver samme knap (FN + F10 ) mulighed for at kører strømbesparende når den kører på batterier, hvilket er super smart.

  Alt i alt en rigtig god opdatering af bios, der forøvrigt frigiver mere ram til videoafspilning.


 5. Lars J Says:

  “Er egentlig lidt træt af journalister, der ikke sætter sig ind i tingene inden de skriver” <- jeg tror du er på et forkert websted. Dette er en entusiast-side for mininote-entusiaster. Og vi er glade for at du kan gøre os andre klogere – måske bare på en lidt mindre nedladende måde, tak.


 6. Thomas Says:

  Hej.
  Syns det lyder fint, man kan få den hurtigere og så kun når der er strøm koblet på. Har lige bestilt en U100 så glæder mig til at få den.
  Nu erjeg ingen nørd, men kan alle opgradere den bio’s eller skal man være super nørd?

  Hilsen Thomas


 7. Allan K Says:

  Jeps, alle kan i princippet flashe den bios – men…
  Den vejledning man får med at boote maskinen på et USB flash drev, er ikke den mest succesfulde metode.
  Jeg havde gevaldige problemer, indtil jeg fandt et Wind-forum på nettet, hvor rigtig mange nørder boltrer sig.
  Løsningen er relativ enkel; Man skal have et særligt Winflash util. Altså, et util hvor man kan flashe bios fra Windows, i en kommandoprompt.

  Vigtigt er det, under alle omstændigheder, at tage batteriet af efter endt opdatering, sætte det på igen, og under opstart gå i bios og loade default settings.
  Faktisk er det en rigtig god idé at tage batteriet af FØR opdateringen.
  For det første skal det alligevel af bagefter.
  For det andet, så SKAL net forsyningen være tilsluttet under flash af bios.
  HVIS du flasher kun på batteri, og den løber tør for strøm, har du en 1,3 kg. mursten – og ingen Netbook..!
  Genstart, og håb! at alt er som det skal være.

  Mange har haft problemer med manglende USB, kortlæser, wifi, bluetooth osv. efter genstart.. der er kun én ting at gøre hvis det sker; Fjern disse enheder i enhedshåndteringen, og genstart – så finder Windows selv enhederne igen, og installerer dem korrekt.

  …altså hvis det er en Windows Netbook :o)


 8. Simon Jensen Says:

  Hej er der nogen der har fundet en BIOS som giver mulighed for at køre OC mode uden Net-Strøm. Har fundet en der bytter om på Fn og Ctrl knappen hvilket er meget pragtisk…. men vil gerne have det sidste ud af maskinen på batteri-mode. Og til alle dem der er i tvivl om den bliver hurtigere, DET GØR DEN. Køb den for vild lille maskine. Kan også Køre Windows 7, Glæder mig til at jeg får mit 30GB Solid State Disk hjem, så kører det. De der SSD diske er bilige hos PixMaaia, men eller kan man max instalere 320GB diske i maskineren fås til samme pris for de interresserede.

  God fornøjelse S.Jensen • RSS PocketFreak.dk