Sti > Forside / Nyhed / Mininote koster Microsoft penge

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Mininote koster Microsoft penge

12. november 2008 Kategori: Nyhed

Mininotes overvældende succes koster Microsoft indtjening. Det fortæller ComON.dk i dag.

De små mini-bærbare stormer frem og er den hurtigst voksende del af pc-salget overhovedet. Men selvom stigende PC-salg normalt er sød musik i Microsofts ører, så er det faktisk dårlige nyheder for Redmond-giganten. Dels bruger 30 procent af maskinerne Linux og de resterende 70 procent kører med XP i stedet for det dyrere Vista.

Ved det seneste kvartalsregnskab kunne Microsoft således rapportere en indtjening, der lå under forventning. Microsofts Chief Financial Officer Chris Lidell peger selv på mini-bærbare som den direkte årsag til at blandt andet OEM-afdelingens indtjening er faldet med en procent, og Windows-divisionen kun har vækst på to procent.

Nu er de nyeste tal klar, og mininotes fortsætter med at sælge. I den grad endda.

I en rapport af Citigroup hedder det, at mininotes brager i gennem forventninger. De sælger langt bedre end analytikerne har forudsagt. Faktisk vil den årlige vækst være helt oppe på 60 procent i de kommende år. Alene i år bliver der solgt 11 millioner af de små bærbare, 29 millioner i 2010 og i 2012 vil 41 millioner mennesker for første gang sidde med en mini-laptop på skødet. Det er en svimlende acceleration i betragtning af, at der kun blev solgt en halv million sidste år.

Microsoft har forlænget XP’s levetid på grund af mininotes, og har allerede demonstreret, at det kommende Windows 7 kører hurtigt og stabilt på de små Intel Atom-baserede maskiner. Flere analytikere peger dog på, at mininote-succesen skyldes den lave pris, så hvis Microsoft vil have 1.000 kroner for en Windows 7-licens, så vælger kunderne nok stadig den billigere XP-model.

Men senioranalytiker hos firmaet Canalys, Adrian Drozd forudser, at mininotes kan blive folks primære computer. Canalys’ rapport over salget af pc’er til private i Europa, viser at salget er steget med 46 procent i forhold til sidste år. Netbooks står med 24 procent for over halvdelen af væksten.

»Indtil videre kanabaliserer netbooks ikke salget af almindelige bærbare, men det vil ændre sig, når market når videre fra teknik-interesserede forbrugere til mainstream-kunder,« siger han.

Mininotes sælger otte gange bedre i Europa end i USA, fordi flere europæiske teleselskaber forærer dem væk med bindende abonnementer på 3G.

Kilde: ComONComments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk