Sti > Forside / Asus Eee PC, Nyhed / Asus dropper Linux

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Asus dropper Linux

26. november 2008 Kategori: Asus Eee PC, Nyhed

Asus Eee PC XandrosDa Asus for lidt over et år siden lancerede den første Eee PC – og dermed indledte hele mininote-æraen – var det også en stor trussel mod Microsofts dominans på styresystem-markedet. For Eee PC blev solgt med Xandros, der en en Linux-distribution. Asus’ idé var faktisk at bruge Eee PC til at få Linux ud til folket.

Men den strategi holdt ikke, og nu påtænker Asus helt at skrotte Linux på sine maskiner og i stedet kun bruge Microsofts Windows XP. Det fortæller Computerworld.

Årsagen er den simple, at kunderne har fravalgt Linux-løsningen og købt maskinener med Microsofts styresystem i stedet.

- Gruppen af Linux-fans er desværre ikke så stor. Vi har erfaret, at det er XP, som sælger, siger Anders Haby, der er Asus markedskoordinator i Norden, til Computerworld i Sverige.

Asus vil derfor ikke længere sælge Linux-versionerne i Norden. Alle firmaets maskiner bliver i fremtiden solgt med Windows XP.

- Vi har betydelig flere modeller end vores konkurrenter, og det er et stort arbejde at have alle maskinerne på lager. Hvis vi samtidig skal have to forskellige styresystemer, bliver det endnu vanskeligere, siger Anders Haby og understreger, at der ikke er god økonomi i andet.

Anders Haby erkender, at mange vil rive sig i håret over beslutningen.

Løsningen må være, at man køber en Windows-maskine og selv erstatter styresystemet fra Microsoft med Linux, siger han.

Asus er klart den største operatør på mininote-markedet, og deres Eee PC’er er solgt i mange hundredetusinde eksemplarer.

Om andre producenter som eksempelvis Acer vil følge trop og helt droppe Linux vides endnu ikke. Hidtil har de fleste producenter lanceret modeller med både Windows og Linux som optioner, for dermed at have en meget lav start-pris (normalt koster XP-versioner ca. 4-500 kr. mere end Linux-udgaverne).

Det skal dog tilføjes, at Asus’ succes med at sælge Eee PC med Linux fik Microsoft til ikke blot at sætte prisen ned på Windows XP, men også at forlænge systemets levetid, ligesom Microsoft satser kraftigt på, at den kommende Windows 7 vil kunne køre på de små maskiner (noget som Vista har endog meget svært ved).

Man kunne håbe, at Asus i stedet for at påtvinge en XP-licens også ville sælge modeller helt uden styresystem.

Kilde: Computerworld

Læs mere om: , ,


3 svar til “Asus dropper Linux”

  1. Martin Says:


  2. Mininote.dk » Blog Archive » Asus i kovending: Alligevel Linux på danske Eee PC’er Says:

    [...] går fortalte vi, at Asus i Norden havde besluttet at droppe Linux-udgaver af deres populære Eee PC’er. Men i dag kan vi så fortælle, at Asus er vendt 180 grader og [...]


  3. Les Netbook Eee PC Asus enterrent Linux….en Europe du Nord LaptopSpirit.fr - PC portable, Ultraportables, UMPC et mobilité Says:

    [...] [Source : Minote] [...]  • RSS PocketFreak.dk