Sti > Forside / Asus Eee PC / Asus i kovending: Alligevel Linux på danske Eee PC’er

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Asus i kovending: Alligevel Linux på danske Eee PC’er

27. november 2008 Kategori: Asus Eee PC

I går fortalte vi, at Asus i Norden havde besluttet at droppe Linux-udgaver af deres populære Eee PC’er. Men i dag kan vi så fortælle, at Asus er vendt 180 grader og nu meddeleler, at de alligevel vil fortsætte med at levere små Linux-maskiner til danske købere.

Til Computerworld siger marketingchef Mikael Koark, at det er en “misforståelse”, og at de “naturligvis ikke [har] droppet Linux”.

Han beklager episoden mange gange og erkender, at den megen kritik af beslutningen har betydning for ændringen (hvilket er lidt besynderligt, hvis der blot var tale om en misforståelse). Men på trods af signalforvirringen, så slår marketingchefen fast:

- Vi har været nogle af de første med Linux som platform, og vi har fået meget pr på den konto. Derfor har jeg fuld forståelse for den massive kritik, siger han.

Asus har nu ændret deres udsendelsesplan for pc’er, og der kommer to nye Linux-baserede maskiner i første kvartal næste år, lyder det fra Asus.

Samtidig vil salget af de maskiner, der allerede er på markedet, det drejer sig om 701, 900 og 901, stadig være tilgængelige med Linux.

Hvilke to modeller, der kommer fra Asus i Q1/2009 fremgår ikke, men det kunne være S101, som dog var forventet allerede i år, og derfor vil det skuffe os lidt, hvis den ikke når ud til julehandlen.

Kilde: Computerworld

Læs mere om: ,


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk