Sti > Forside / Anmeldelser, Dell / T3 giver Dell Mini 9 gode karakterer

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

T3 giver Dell Mini 9 gode karakterer

27. november 2008 Kategori: Anmeldelser, Dell

Dell Mini 9Det danske gadgetmagasin, T3, har haft fingrene i Dell Mini 9, som godt nok endnu ikke er til salg i Danmark, men nok snart er på vej.

Dell Mini 9 adskiller sig på specifikationerne ikke meget fra andre mininotes. Den har en Intel Atom processor på 1,6 GHz, en skærm på 8,9 tommer, 512 eller 1GB RAM, fra 4-16 gigabyte SSD-disk og et 4-cellet batteri. Fåes med enten Linux eller Windows XP – og til forskellige priser.

Anmelderen hos T3 er særdeles godt tilfreds med Dell’en, og skriver bl.a.

Vi elsker byggekvaliteten hos Mini 9. Nogle netbooks kan se ret så rædselsfulde ud og det virker som om, at de holdes sammen af tape. Det er ikke tilfældet her. Mini 9 føles lige så robust og velbygget som en hvilken som helst anden maskine fra Dell. Selv finishen er i top.

På en maskine i denne størrelse må der nødvendigvis indgås et par kompromisser. Desværre bliver tastaturet fanget midt i et af dem. De fleste taster er lidt mindre end vi er vant til. Forskellen er ikke stor, men enhver millimeter betyder noget, når vi er nede i denne størrelse.

Caps Lock-tasten sidder lidt for tæt på den venstre Shift-tast, så du kommer let til at trykke på den ved et uheld. Lige pludselig er du forvandlet til ham der den IRRITERENDE GUT PÅ NETTET, DER ALTID SKRIVER MED STORE BOGSTAVER. Det irriterer os også grænseløst, at Delete-tasten er placeret nederst på tastaturet af en eller anden mærkelig grund.

Touchpadden fortjener speciel opmærksomhed for dens gode kvalitet. Den føles helt rigtig og er meget præcis uden at flippe ud i tide og utide som det kan være tilfældet på andre netbooks.

Batterilevetiden er ganske rimelig, hvilket er en herlig overraskelse. Dell har valgt et 4-cellet batteri, der giver omtrent fire timers levetid på en enkelt opladning. Det lidt større batteri har heldigvis ikke påvirket vægten negativt, der holdes på blot lidt over et kilo.

Læs hele anmeldelsen hos T3

Se oversigt over Dell Mini 9-modeller hos dell.com

Læs mere om:


Et svar til “T3 giver Dell Mini 9 gode karakterer”

  1. Wally Says:

    Jeg ved ikke hvilken touchpad der var på testmodellen, men på den endelige model´, der kom i handlen er en såkaldt flydende touchpad med musetaster indbygget i berøringsfladen, hvilket giver store problemer.
    Man kan ikke holde en finger på en knap og bevæge musepilen samtidigt, da bare en millimeter for meget udover det utroligt lille og usynlige felt, der udgør musetasten for musepilen til at fryse.
    Dette betyder at man reelt ikke kan trække objekter med touchpadden og man kan reelt ikke holde en finger fra en hånd på musetasten, mens en finger på den anden hånd sørger for bevægelse af musepilen, som det ofte vil være tilfældet, hvis man skal markerer mange objekter med musen.  • RSS PocketFreak.dk