Sti > Forside / Nyhed / 52 kommuner klar med gratis trådløst internet

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

52 kommuner klar med gratis trådløst internet

16. december 2008 Kategori: Nyhed

HotspotHøje Taastrup Kommune tilbyder det allerede, og inden årets udgang søsætter Københavns Kommune et projekt med gratis, trådløst internet til borgerne 1.000 steder i byen. I alt barsler 52 danske kommuner med det gratis tilbud, fortæller Gratis Danmark, der står bag det trådløse internet, til dr.dk/nyheder.

En afgørelse fredag fra Statsforvaltningen, der holder øje med, at kommunerne overholder loven, blåstempler projektet med trådløst internet.

Alene i København vil der være 1.000 hotspots, hvor turister, borgere og alle andre kan gå gratis på internettet.

Og inden udgangen af næste år vil der efter planen være 6.000 trådløse zoner fordelt over hele landet, fortæller Gratis Danmark, der står bag det trådløse internet.

Hver zone vil nå en radius på 150 meter fra senderen, hvor computere og mobiltelefoner kan komme online uden betaling.

Det betyder, at 5,6 millioner kvadratmeter af Danmark er dækket, og det svarer til knap en procent af det samlede danske areal.

- Desuden forhandler vi med transportsektoren om at tilbyde gratis internet ved alle busstoppesteder og togstationer, fortæller direktør i NoPayNet, der sammen med Butler Networks står bag Gratis Danmark, Camilla Banja.

På Lolland og Falster kører allerede et pilotprojekt, hvor der tilbydes gratis internet til passagererne på Lollandsbanen.

Det gratis internet bliver muligt, fordi startsiden og den øverste del af skærmen vil være reserveret til sponsorer eller servicemeddelelser fra kommunerne.

- Det vil tage 100 pixels af skærmen, som vores samarbejdspartnere kan bruge. Men det skal ikke være som annoncer, det tror vi ikke på. Det skal være et servicetilbud, siger Camilla Banja.

Udover service fra kommunerne, nævner Camilla Banja trafikmeddelelser fra Movia og netindkøbsmuligheder i Coop Danmarks butikker som en mulighed.

Hvert hotspot koster ifølge Gratis Danmark kommunerne 8.000 kroner. For den pris får kommunen sine services og produkter ud på det gratis net.

Derfor vil prisen for Københavns Kommune nærme sig otte millioner kroner.

Bor man i nærheden af en trådløs zonet, vil man kunne bruge det trådløse netværk derhjemme, men kapaciteten er stadig begrænset til en megabit, så man vil ikke kunne udnytte bredbåndets muligheder optimalt.

Kilde: dr.dkComments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk