Sti > Forside / Software, Tips & Tricks / Tip: Online backup – også til mobilen

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Tip: Online backup – også til mobilen

16. juli 2008 Kategori: Software, Tips & Tricks

Vi har flere og flere dokumenter liggende på PC’en. Vi har også flere og flere PC’er. Og mange har oplevet, at et dokument ikke er på den PC, de sidder ved. Eller også er det en forkert version.

Den mest oplagte løsning hedder synkronisering, og der findes efterhånden et utal af løsninger. Microsofts løsning hedder FolderShare, og den fungerer glimrende, så længe begge computere er online – og så længe, man kun arbejder ved Windows PC’er.

Men en ny tjeneste kaldet SugerSync har en rigtig smart løsning.

I bund og grund installerer man et lille program, angiver hvilke mapper, man vil synkronisere (fx Dokumenter, Billeder og Skrivebord) og så glemmer man alt om det. Programmet installeres på alle de computere, man vil dele sine filer med (arbejde, privat, laptop, mininote etc.). Når man tænder en PC, går den på nettet og henter automatisk de nye filer, som er tilføjet fra andre PC’er siden sidst.

Det kan den gøre, fordi synkroniseringen går over et online-lager hos SugarSync. Alt efter hvor mange data, man har, betaler man nemlig for lagerplads. Den mindste version har 10 gigabyte, men man kan få helt op til 250 gigabyte plads.

At filerne ligger online betyder også, at man altid kan få adgang til dem, hvis blot man har adgang til nettet.

Og som noget ekstra smart, så har SugerSync også tænkt på, at man ofte slet ikke har adgang til en PC, men derimod altid har adgang til sin mobiltelefon. Man kan således styre sine dokumenter fra mobilen, og fx downloade et Excel-ark eller et Word-dokument og lige læse det igennem på smartphonen, ligesom man også kan bruge mobil-interfacet til at sende filerne videre via e-mail.

Man kan prøve SugarSync gratis i op til 45 dage.

Vil man gerne have en grundigere præsentation, så har SugerSync en glimrende videopræsentation på deres hjemmeside, hvor man også kan læse mere og prøve programmet. Adressen er http://www.sugarsync.com/

Læs mere om:


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk