Sti > Forside / Samsung / Samsung NC10 i Danmark til januar

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Samsung NC10 i Danmark til januar

18. december 2008 Kategori: Samsung

Samsung NC10Der har været tvivl om, hvorvidt Samsungs bud på en mininote, NC10, overhovedet kom til Danmark, men nu slår Samsung selv fast, at det kommer den. Og tilmed snart. Samsung lancerer sin mininote, NC10, på det danske marked i januar 2009. NC10 er især blevet rost for sit store batteri.

Netop batterilevetiden er en af de små bærbare computeres væsentligste akilleshæle. De fleste maskiner leveres med et batteri på blot tre celler, men Samsung NC10 har den dobbelte kapacitet og derfor er der ifølge Samsung op til 8 timers arbejdstid i den lille maskine.

Den høje driftstid kan også henføres til, at NC10 har en LED-baseret skærm på 10,2 tommer. LED-teknologien giver mulighed for lysstærke skærme med et begrænset strømforbrug. NC10 kører Intel Atom, har Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth og indbygget 3G-modem.

Maskinen leveres med en harddisk på 160 gigabyte og 1 GB RAM. Der er Windows XP Home præinstalleret, og vægten slår ud på 1,33 kg, hvilket betyder, at den hører til i den tunge ende. Den højere vægt skyldes især det større batteri, og derfor kan vægten ikke helt sammenlignes med andre modeller.

Samsung NC10
Specifikationer på Samsung NC10 :

• 10.2” LED display med en opløsning på 1024 x 600 pixel.
• Harddisken er 160 GB
• 1GB RAM
• 3-1 hukommelseskortlæser (SD, SDHC, MMC)
• VGA-udgang
• 3 USB-porte
• Bluetooth 2.0 + EDR
• Indbygget 1,3 megapixel digitalt webcam
• Vægt: 1,33 kg.
• Udvendige mål: 261 x 186 x 30,3 mm.
• 10/100 Ethernet LAN, 802.11.b/g trådløst netværk
• 3G-modem.

Samsung NC10 sættes til salg i januar 2009. Her bliver prisen 4.199 kroner, men man kan også købe NC10 uden 3G modem, og her vil prisen være 3.699 kroner.

Der er ingen forlydender om, at NC10 vil blive solgt med mobilt bredbånd, men vi gætter på, at der kommer nogle gode tilbud, hvis man køber den med et 3G-abonnement.

Læs mere om: ,


121 svar til “Samsung NC10 i Danmark til januar”

 1. js Says:

  Super, men jeg synes prisen er lidt høj i forhold til hvad man ser den til i UK. Lækkert med en 3G model. Hvor vil den blive solgt i DK..?


 2. Jakob Says:

  Jeg har kigget længe efter denne netbook i DK. Jeg er enig i at prisen er for høj. I Tyskland koster den under 3000kr. Jeg er helt sikker på at jeg skal have den men kan ikke helt beslutte mig om jeg vil købe den i DK.


 3. Andreas Says:

  pixmania har en model billigt. Ved dog ikke om man kan antage at den har dansk tastatur – og jeg kan ikke se om det er versionen med 3g… fanebladet med tekniske oplysninger er således meget kortfattet.
  Link er her: http://www.pixmania.com/dk/dk/2041574/art/samsung/nc10-sort.html#tech-specs

  og prisen er ca 2700


 4. Jakob Says:

  Jeg har set at pixmania sælger den men det er med Engelsk tastatur.

  Den der sælges i Tyskland er uden 3g.

  Når der står at den danske version kan vælges med 3g modem er det mon så på samme måde som LG x110 hvor det er muligt at sætte sit 3g simkort i computeren og derved gå på nettet?

  Men jeg synes stadig den er mere atraktiv at købe i udlandet. Med mindre 3g funktionen er super vigtig for én.


 5. Andreas Says:

  @Jakob – jeg er nysgerrig; hvordan ved du at pixmania’s version er med UK tastatur? Jeg kunne ikke se det under specifikationer, og da siden er dansk er det vel – om ikke andet så forbrugerlovsmæssigt – rimeligt at antage at der er tale om DK produkt?

  Jeg tror selvfølgelig du har ret – men jeg tror også at pixmania principielt kan komme til at skuffe en eller anden mor der ikke er vant til at handle på nettet. Bruger man dansk google, kommer man ind på en dansksproget side, som sæger en computer til en dansk pris, uden at nævner der ikke er tale om et produkt til det danske markede…

  Selv uden 3g vil jeg vil kunne bruge mit bibob tlf. plus bluetooth og gå på nettet den vej. Det er oldschool – men det virker… (og er pisse dyrt hvis man skal hente grafik)


 6. Jakob Says:

  @Andreas

  Øverst på siden står der “netbook engelsk” og i overskriften står der XP engelsk.

  Jeg er naturligvis ikke sikker men antager at den er med engelsk tastatur.

  Hvis ikke køber jeg den 100% hos Pixmania og ikke ved det tyske Mediamarkt.

  Jeg har før handlet hos Pixmania uden problemer så jeg prøver lige at ringe til deres hotline. Jeg vender lige tilbage med svar…

  Jakob


 7. Jakob Says:

  @Andreas

  Jeg ringede lige til Pixmania og deres Samsung NC10 er med Engelsk tastatur.

  Jeg håbede ellers lige…


 8. Andreas Says:

  Ja -ØV! Engelsk styresystem ser jeg normalt som en fordel – og i øvrigt ville jeg nok installere ubuntu…. Men tak for forsøget. Havde den 3g kunne jeg til prisen leve med et UK tastatur – men for mig er det faktisk ret vigtigt med Dk tastaturet.


 9. Thomas Says:

  Til Andrea,

  Hvid det betyder meget for dig med dansk tastatur kan du på flere sites købe danske klister mærker til at sætte på tastaturet. Google keyboard language danish stickers el. lign og du vil finde ud af du for omkring 3-5 dollar kan få tilsendt et ark. Sort baggrund hvide typer eller omvendt….

  god fornøjelse


 10. Ulrik Says:

  Jeg skriver denne mail på en NC10 fra Pixmania.

  Der stod engelsk version ved den blå NC10 og intet ved den sorte model, og der var en mindre prisforskel, så jeg gik ud fra at den var dansk, men øv øv – den er med engelsk tastatur osv. og det værste er at den fremsendes med en engels´k adapter, dvs. du kan ikke bruge den hvis du ikke i forvejen har en forlænger til strømforsyningen – for ringe. + men det der en super minipc´der oser af kram, kvik og god skærm.

  Så hvis du kan leve med eng. tastatur så køb den

  Mvh. Ulrik


 11. Jakob Says:

  jeg var så heldig at der lå en sort Samsung NC10 under juletræet til mig. Købt i Tyskland til 399€. Adapteren passer til danske stik og keyboardet er nemt at få til at skrive æ, ø og å.

  Nu skal der bare smides Ubuntu på den og opgraderes til 2gb ram så spiller det.

  Ellers er jeg enig i at der er tale om en utrolig lækker netbook, klart den mest gennemførte jeg har set og prøvet. Kan kun anbefales.

  Jakob


 12. Anders Says:

  Til Jakob:

  Hvorhenne i Tyskland var den købt?:) Kan jo hurtigt lige drøne en tur syd for grænsen hvis der er penge at spare:)


 13. Jakob Says:

  @Anders

  Den er købt i Mediamarkt i Flensburg. Tjek adressen på mediamarkt.de

  Prisen er som nævnt 399€

  De har den kun i sort men det var også min favorit.

  Jakob


 14. Ulrik Says:

  Hej Jakob

  Denkoster kr. 2610 hos Pixmania + forsendelse kr. 100

  Med engelsk XP og tastatur.

  Mvh. Ulrik


 15. Eske Says:

  Til Jacob:
  Hvor nemt er det at skrive Æ, Ø og Å? De er vel ikke placeret det samme sted som på et dansk tastatur?

  Eske


 16. Per Says:

  Hvornår kommer den dog…? Kan næsten ikke vente.

  Hvis der er nogen der får et nys om hvornår og hvor den kommer til salg, kan i jo lige smide en en kommentar til orientiring af os andre. :-)


 17. Martin S Says:

  Husk at der på tysk tastatur er byttet om på Z og Y ! På nogle tastaturer kan man lirke knapperne af og selv bytte dem rundt, men på bærbare kan de være svære at sætte på igen.


 18. Jakob Says:

  Jeg har en Tysk version og er meget tilfreds med den.

  Første gang man tænder for maskinen bliver man bedt om at vælge tastatur layout. Jeg valgte dansk og derefter bliver tastaturet som på en dansk maskine.

  Det er rigtigt at der er byttet om på y og z men tasten virker rigtig. Jeg har dog bestilt nogle klistermærker jeg kan sætte på tasterne så det også ser rigtigt ud.

  Æ, ø og å sidder også rigtigt men har selvfølgelig de tyske betegnelser. Igen en grund til klistermærkerne.

  XP er naturligvis også tysk men jeg har lagt Ubuntu på den så det er ikke et problem. Jeg dualbooter stadig med XP og der er de programmer jeg bruger også dansk-sprogede.

  Eller er det en virkeligt lækker maskine. Meget robust bygget med et fantastisk batteri.

  Den kan klart anbefales.

  Jakob


 19. Jakob Says:

  Jeg glemte lige at nævne at jeg har opgraderet til 2GB ram. Det var billigt, ca. 150kr. Det var super let at gøre da adgangen til ram blokken består af en klap på bagsiden af maskinen. Det tog 5 minutter.

  Jakob


 20. Caspar Says:

  Jakob:

  Hvordan opgraderede du den for kun 150 kr?:S

  nogen der ved noget om hvor man kan købe den i danmark når den kommer? der står jo her på siden den kommer på fredag, men har intet hørt om hvor, MÅ EJE DEN! syntes det er klart den lækreste mininote indtil videre


 21. Kasper Hyllested Says:

  @ Caspar: Ja, jeg går også og venter på de første forhandlere. Hvis nogen finder en forhandler eller en ny release-dato, så smid lige en kommentar.


 22. Jakob Says:

  @Caspar

  Jeg købte en 2GB ram blok hos proshop.dk til 166Kr incl. fragt.

  det der passer er et 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 SODIMM

  Jakob


 23. Jean Says:

  Er der evt. nogen der ved hvordan muligheden er, for at få XP lavet om fra tysk til dansk, hvis man køber den tyske version?? Ellers hvis man nu har en dansk vista-opgradering om man så bare kan ligge den ind på den tyske udgave??


 24. Jean Says:

  Hvorfor er den ikke i butikerne, hvis den blev lanceret den 9.?!!!????!!!!


 25. Kasper Hyllested Says:

  @ Jean: Ja, det undrer også mig. Vil prøve at forhøre mig hos Samsung.


 26. Caspar Says:

  Nogen der har hørt noget?


 27. Mehmet Says:

  Jeg ringede til Samsung i dag og de kunne ikke sige hvornår dem kom og medarbejderen jeg talte med oplyste at han ikke engang med sikkerhed kunne sige at den kom til Danmark. Spurgte ham derefter hvor sender man en pressemeddelse ud om det, hvis landet lå sådan og han forblev tavs.

  Bestiler selv 1 fra Tyskland hvis vi stadigvæk ikke har hørt noget inden 1 måned, da jeg skal rejse i 1 år til marts.


 28. js Says:

  Jeg har lige fået følgende besked fra Samsung DK’s salgschef:

  “Det er rigtigt den lander omkring d. 1. Januar, vi forhandler lige nu med et par kæder, så jeg kan ikke fortælle før om en uges tid, om hvor den kan købes i butik.

  Derimod ved vi at den kan købes på det tidspunkt fra de fleste online forhandlere.”

  Vi venter i spænding..!


 29. Mehmet Says:

  @js..

  Tak for det..
  Noget bedre svar end jeg fik.

  Venter spændt…


 30. Frank Says:

  js Skriver, d. 14 januar 2009 kl. 13:25

  Jeg har lige fået følgende besked fra Samsung DK’s salgschef:

  “Det er rigtigt den lander omkring d. 1. Januar”

  Er det i 2010 eller hvad? :-P

  Nå håber det bliver snart.

  Vente vente


 31. B. Wilcken Says:

  Jeg har skrevet til Samsung, og fået en mail retur hvor de oplyser at den bør være klar i butikker 1. februar (+/- et par dage).
  Nu har det bare at holde – ellers køber jeg en lenovo….


 32. F H Says:

  Så har jeg sku købt mig en via ebay fra UK. Slap med 322 pund hvilket er ca 2600 inclusive forsendelse.

  Vil supplere med et par keyboard stickers og måske et dansk tastetur på sigt hvis det kan skiftes.

  ikke mere vente-leg til mig.


 33. Damgård Says:

  Sagde de noget om, hvilke butikker eller online stores, den ville blive tilgængelig fra?


 34. Rasmus Baatrup Says:

  Kan jeg eventuelt oplyses om, hvilke butikker
  der sælger den nye Samsung NC10 ?


 35. B. Wilcken Says:

  Den mail jeg modtog fra Samsung, indeholdt desværre ingen forklaring til hvorfor den først ville være i butikkerne omkring 1. feb, eller hvilke butikker de kommer først i :( Men det virker ikke lovende, at der ikke er dukket noget officielt info op endnu. Det tyder jo på at mange venter spændt på denne model – og personligt føler jeg mig lidt til grin hver gang man googler “samsung nc10″ og blot kan se at den kommer til januar (som det også står på deres officielle hjemmeside.
  Hvis man ser på det svar i “JS” kommentar fra 14. jan. så skulle den jo allerede være her. Måske køber de bare tid, og holder os hen – så vi ikke køber et andet fabrikat. Skulle ikke mene at det kan være så svært for Samsung at give en status…..


 36. Hans-Chr. Says:

  Jeg har skrevet med Wupti.com. De forventer at forhandle den, men kender ikke leveringsdato.


 37. M.Ernst Says:

  Har snakket med en fra samsung og han mente at computer city muligvis kommer til at forhandle den, og det skulle være først i februar


 38. B. Wilcken Says:

  Det lyder lovende, jeg har også fået et svar til som tyder på at det er godt på vej:
  ________
  “Den er faktisk på lager hos distributøren, som sidder og er ved at frigive ordrer til Computer City, Proconsult, Getmore, PRC, SHG og flere…..

  Håber den kan bestilles denne uge, det har de lovet.”
  ________

  Godt nyt direkte fra samsung :)


 39. KJ Says:

  Getmore har tilføjet den på deres side til 3399 (men uden nogen leveringstid).

  http://www.getmore.dk/Product/NOTEBOOK/NP-NC10-KA02DK.html


 40. Hans-Chr. Says:

  Nu skriver Getmore indenfor 4-10 dage.
  http://www.getmore.dk/Product/NOTEBOOK/NP-NC10-KA02DK.html


 41. MJ Says:

  Jeg havde fat i Samsungs kundeservice. De henviser til Computercity, der meddeler, at de forventer at have den til salg om 1-2 uger.


 42. B. Wilcken Says:

  Så er den endelig på lager i DK :-D
  Har lige bestilt den via Proshop.dk – pris 3.399,-


 43. Per Says:

  Yes… bare ærgeligt at den ikke er med 3G modem…. har spurgt… :o(


 44. KingCyrus Says:

  Yess.. Har også smidt en bestilling hos ProShop.dk

  Håber seriøst ikke det er uden DK tastetur ellers flipper jeg.


 45. Jens Says:

  Jeg har lige ringet til Proshop’s kundeservice for at spørge om det var med dansk tastetur og det blev bekræftet at det var danske udgaver så det er vist rimeligt sikket, men ikke hæng mig op på det hvis det er forkert :)


 46. Potte Says:

  Skal man væbne sig med tålmodighed for at få den med 3G eller er den uden den eneste version vi får at se her i Danmark ? Nogen der ved noget ?


 47. Anders Says:

  Hej – jeg er ved at bestille en fra proshop men er i tvivl om ekstra ram.

  Jakob du skriver at du købte “2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 SODIMM” (http://www.proshop.dk/ShowProduct.aspx?prodid=100438) – er der nogen der kan bekræfte at det virker?

  Jeg spurgte Proshop og de sagde at den de vidste virkede var den her “Kingston 2GB DDR2-800 MODULE F/ SONY” (http://www.proshop.dk/showproduct.aspx?prodid=172299). Den er dog ikke på lager så jeg kan godt “nøjes” med den som Jakob anbefaler – hvis det altså passer?

  /Anders


 48. D H Says:

  Nogle som ved om den kan fås billigere andre steder??


 49. Per Says:

  Getmore har nu også fået begge farver (hvid og sort) på lager.
  Hvid: http://www.getmore.dk/Product/NOTEBOOK/NP-NC10-KA01DK.html
  Sort: http://www.getmore.dk/Product/NOTEBOOK/NP-NC10-KA02DK.html

  Jeg ringede og spurgte dem ang. modellen med indbygget 3G, og deres indkøber fortalte mig, at han havde fået den lidt vage besked “Måske i april”.

  Jeg håber det holder, men har nu alligevel bestilt den anden… så kan konen få den, når jeg selv køber en med 3G modem :)

  Mvh
  Per


 50. MFN Says:

  Hej. Har I fået Jeres computere fra pro-shop? Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for om jeg skal have hvid eller sort, så ville egentlig have ventet til de havde den i computer city, men der går 2 uger endnu, og er snart træt af at vente… Er den hvide model også, sån shiny i det?? Ser ud til den sorte i hvert fald er.

  Tak for hjælpen!


 51. MFN Says:

  og skete leveringen fra dag til dag? Jeg skal nemlig ud og rejse om en uge så ville gerne have den med mig der. Lidt et dumt spørgsmål måske, men der er installeret XP på forhånd ikke?


 52. B. Wilcken Says:

  Jeg modtog en fra Proshop – men de leverede desværre i forkert farve. Og nu er der pludselig ingen service at hente. Det startede ellers fint da jeg i går morges ringede og oplyste om fejlen – her var meldingen at de ville sende mig en ny i korrekt farve, samt et returbrev så jeg kunne returnere den forkerte. Perfekt tænkte jeg – når det nu skal gå galt, så er dette jo måden at løse de på…Ros til Proshop…
  Desværre var virkeligheden en anden.. De ringede ikke tilbage som aftalt, og da jeg ringede igen kunne de ikke hjælpe, da personen jeg tidligere havde talt med var gået hjem?? Det samme er gældende idag – har ringet til dem, men de kunne ikke oplyse status – blot at der var sendt en mail videre til en anden intern afdeling. Så nu sidder jeg og håber på at der sker et eller andet så jeg kan få den vare jeg har bestilt (og betalt)… skuffende at de ikke tager det seriøst – det er en kedelig situation når man venter måneder på lige denne model, og så pga Proshop ikke ved hvornår man får den rigtige :( Håber virkelig at dette er et enestående tilfælde, og at dette ikke er serviceniveauet fremover… har også sendt dem en e-mail – men den er der slet ikke svaret på :(


 53. Per Says:

  Hej B. Wilcken

  Skriv det samme til dem, som du gør til os. Og skriv også at du har offentliggjort din mening på denne blog.

  Husk at proshop har direkte chat-service på deres hjemmeside, og der kan du evt. prøve at fange dem, hvis du ikke kan komme i kontakt.

  Jeg har også selv i denne uge haft problemer med proshop, da en medarbejder lovede tidlig forsendelse (dog på en anden varer). Til deres forsvar skrev de at de ikke kunne stilles til ansvar for hvad medarbejderen har sagt… Hmm… hvem kan så?


 54. Per Says:

  Til MFN

  Regn ikke med levering fra dag til dag… de lovede mig det, men der gik lige flere dage…


 55. B. Wilcken Says:

  Til MFN:
  Den sorte er blank, men den hvide skulle være mere mat i det. Der er windows XP preinstalleret, dog skal man lige følge en lille guide for at vælge sprog og brugernavn, men dette starter automatisk (minisetup). Regn med at kunne være kørende på under 1 time. Internetadgang, usb-disk eller andet er ikke nødvendigt (hvis du kan leve med det software der er preinstalleret)

  Til Per:
  Du har ret, det vil jeg gøre hvis der ikke sker noget i morgen. Jeg har faktisk for et øjeblik siden fået besked om at de vil forsøge at få den sendt af sted til mig i dag. Så med lidt held så kan jeg hygge mig med den i weekenden :)
  Vender tilbage med status i morgen….

  Eneste “fejl” jeg lige kunne se på denne model var at tasten med “\ ” er flytter fra venstre side af keyboardet til højre. Ellers ser den lovende ud :)


 56. Mehmet Says:

  Hej.

  Har selv bestilt en via getmore.dk i dag ved 14 tiden og kan allerede nu se på postdanmark.dk på track and trace at varen blev sendt inden kl. 18:00. Så hurtig levering var det, men nu må man håbe at alt andet er også korrekt.

  Computer City


 57. Mehmet Says:

  Forrige blev sendt uden at trykke på enter..

  Nå men Computer City oplyste at de først har den om 2 uger.


 58. JK Says:

  Jeg bestilte også via getmore omkring kl 16 i går, og skulle modtage den med posten i dag. Så ja, lynhurtig levering! Er dog spændt på, om det er den rigtige farve, da jeg bestilte den sorte, men den i ordrebekræftelsen alligevel står beskrevet som hvid…


 59. Damgård Says:

  Så har jeg modtaget min fra ProShop – selvfølgelig i den forkerte farve (sort i stedet for hvid) og den medbestilte ram blev sendt seperat, så jeg skulle betale for porto to gange – ikke imponerende…

  JK – hvis du får en hvid (og bor i nærheden af Århus eller Kbh, så kan vi evt. bytte… :-)


 60. JK Says:

  Jeg har endnu ikke modtaget min, men efter at have forhørt mig hos getmore har jeg fået bekræftet, at det er den hvide, der er på vej med posten. (Den kan fås i to – 2! farver! Hvor svært kan det være?!) Jeg tror dog, jeg vælger at beholde den, da den hvide egentlig også er meget pæn. Det eneste jeg er lidt skeptisk omkring er, at den hvide måske bliver lettere “nusset”? Har flere venner med hvide Macbooks, der temmelig hurtigt har fået sorte mærker, hvor man støtter hænderne…

  Men Damgård, jeg bor i Kbh, så jeg skal nok sige til, hvis jeg skulle nå at ombestemme mig. ;)


 61. Kaspar Says:

  Har netop også modtaget min NC 10 fra Proshop – ja gæt en gang – i den forkerte farve. Havde bestilt en i hvid og det er en hvid de har sendt. Mistænker dem lidt for at have ansat ordblinde folk til at pakke deres varer. Det er simpelthen for uprofessionelt. Og de ekstra – ja de er ikke kommet endnu og guderne må vide hvor de er havnet henne.

  Kan kun give JK ret – hvor svært kan det være?

  Bor i KBH hvis der er nogle der vil bytte…


 62. Kaspar Says:

  …Og de ekstra ram…


 63. B. Wilcken Says:

  Tja – intet nyt fra Proshop – havde regnet med at modtage den i dag (som de skrev), så jeg kunne bruge den i weekenden…. Men nej…. og det er da sørgeligt at høre at jeg ikke engang er den eneste som Proshop har kludret i ordren for. To ud af de få her på siden der har bestilt via ProShop, har modtaget forket farve – det er imponerende dårlig statistik for dem… Hvor mange har lyst til at bestille noget via dem igen?? Jeg vil ikke anbefale det.


 64. B. Wilcken Says:

  Ikke overraskende så kom min hvide nc10 ikke i dag, som lovet af proshop – havde håbet på at modtage (som de skrev), så jeg kunne bruge den i weekenden…. Men nej…. og det er da sørgeligt at høre at jeg ikke engang er den eneste som Proshop har kludret i ordren for – og så med sådan nogle simple ting som sort eller hvid….helt ærligt – 2 ud af de få, der her på siden der har bestilt via ProShop, har modtaget forket farve – det er imponerende dårlig statistik for dem… Hvor mange har lyst til at bestille noget via dem igen?? Jeg vil ikke anbefale det.


 65. B. Wilcken Says:

  Beklager dobbelt post – mistede internetforbindelsen i toget, så jeg troede ikke den 1. kom igennem.


 66. MJ Says:

  Fik også min maskine i går. Havde bestilt en sort, men fik den hvide leveret. Blev først noget træt men efter at have startet dyret op, konfigureret den og arbejdet på den hele aftenen, må jeg sige at farven er helt underordnet. Det er bare en spitzenklasse maskine. Hvid Samsung NC10 – det rykker for vildt!!


 67. Charlotte Says:

  Jeg har også lige modtaget min i dag. Bestilte den i sort, men fik den i hvid. Den ryger lige tilbage igen.
  Enormt ringe, Proshop. Spænd hjelmen!


 68. Mehmet Says:

  Har lige fået min fra getmore.dk. Bestilt og der står sort på fakturen, men fik den hvide…

  2 farver findes den i og alligevel får folk dem i forkerte farver.. Utroligt..


 69. Rasmus Baatrup Says:

  Hej!
  Vil nogen ganske kort fortæll’ mig, hvilken
  betydning dette 3G modem har for Samsung NC10?
  Jeg er yderst uerfaren omkring computertilbehør,
  men vil meget gerne betale lidt ekstra, hvis 3G
  modemet næsten er uundværligt for computeren.

  Med venlig hilsen
  Rasmus Baatrup


 70. B. Wilcken Says:

  3g modem indbygget betyder blot at hvis du vil have mulighed for at komme på internettet hvor som helst uden kabler eller adgang til wifi (trådløst internet), så kan du nøjes med at købe et sim-kort og et abonnement – hvor imod os der har en model uden 3g modem, udover at skulle købe simkort og abonnement, også skal købe et eksternt modem (som dem der reklameres med til kr. 2-300,- om måneden, og som tilsluttes via usb-porten).


 71. Kasper pedersen Says:

  Så hvor er det bedst at bestille fra?

  getmore eller proshop? :) – de virker lige dårlige :D


 72. Jokum Says:

  Fik hvid istedet for sort hos amatørshop.dk (eller hva de nu hedder)

  fy for pyffor om jeg gider handle hos dem igen…

  og jeg skal ihvertfald ikke ha den ombyttet til den rigtige farve.. så får jeg jo bare en af dem de sendte forkert til jer andre, med jeres fedtede fingre på :-p

  Næh nej, det er pengene retur, og så bestille andetsteds..


 73. 3g Says:

  Ved nogen om den er forberedt til 3g (m. slot og antenner) så man selv kan installere sit interne 3g modem?


 74. Potte Says:

  Tak for svaret Per – fedt du ringede og lige gad give besked videre :D Jeg vil gerne spørge lidt uddybende til det med 3G versionen… Betyder det at jeg kan tage mit simkort fra mobilen og putte i maskinen og så være på nettet – givet at jeg selvfølgelig abonnerer på datatrafik, eller skal der investeres i et andet kort ?


 75. Johan Says:

  Det er den danske distrubutør der har kludder i systemet tror de har byttet om på produktkoden for den hvide og sorte. Så det er ikke noget forhandlerne direkte kan gøre for selvom det selvfølgelig er dem der får skylden. Bestilte en hvid hos happii i torsdags hurtig levering og fredag modtog jeg min dejlige NC10 i ……… sort brokkede mig til deres kundeservice (der var rigtig flinke) og de sendte straks en ny hvid afsted til mig. Den kom så frem igår og…….sjovt nok var den også sort har snakket med dem igen og de har lovet at jeg inden for to dage har en HVID computer. Tror også det lykkes at vride lidt kompensentation ud af dem.

  Dem der har modtaget den hvide model hvad synes i om den? Synes den sorte er flot men noget af en fedtfinger magnet.


 76. adviZe Says:

  Hvad fanden regner I med? At de åbner alle kasserne hos forhandlerne for at tjekke at det er den rigtige farve. Og har I overvejet det faktum at det sandsynligvis skyldes en menneskelig fejl…

  Kors Jokum… slap dog af! De har vel vedkendt sig fejlen og påtænker sig at rette den – så hvad fanden er det lige problemet er?


 77. B. Wilcken Says:

  Har I andre også problemer med at denne sides kommentare ikke opdateres? Jeg modtog en mail med info om nyt indlæg, men kan ikke se noget på siden?


 78. Kasper Hyllested Says:

  @ B. Wilcken: Vi har fået en henvendelse fra en af læserne om, at han gerne ville have os til at slette en kommentar, han har skrevet. Det har vi så gjort. Måske er det derfor, du ikke kan finde det, du søger.


 79. B. Wilcken Says:

  ja det er nok derfor – tak for hurtigt svar.

  Vedr. levering af Samsung NC10 i forkerte farver, kan jeg oplyse at jeg fra Samsung har fået en mail, hvor de oplyser at fejlen er deres, og at det skyldes fejl i varenumrene. Dette er nu rettet og skulle være ved at blive udbedret.

  Proshop har også oplyst at de i løbet af indeværende uge, regner med at have eftersendt nc10 i de korrekte farver til os.

  Min tålmodighed blev sat på en prøve da jeg endelig modtog en ny nc10 – og farven var den samme, så nu har jeg to stk. i forkert farve :-) Ser frem til at modtage nr. 3 hurtigst muligt – og i den korrekte farve (hvid i mit tilfælde).


 80. Kasper Hyllested Says:

  Efter alle kommentarerne omkring fejlleverancer fra Proshop kontaktede vi dem her fra redaktionen for at få deres kommentar. Morten Duch, der er markedschef, har sendt os følgende: “Vi er naturligvis meget kede af den ulempe vores kunder har oplevet omkring leveringer af NC 10. Årsagen er at vores leverandør, har haft problemer med at styre ordrene på de to modeller. Da alt har set korrekt ud ved ordreafgivelse, har det været lidt svært for vores kundeservice at fange problemet. Men nu har vi styr på det, og vi følger disse ordrer tæt. Alle skulle gerne have fået de korrekte modeller nu.”


 81. Matz Says:

  Så er nummer to forkerte farve også på vej til mig kunne jeg se af papirerne jeg modtog fra Proshop i dag, men jeg væbner mig med tålmodighed. De har været rigtig flinke og jeg får jo nok min hvide på et tidspunkt :-)

  Men det står altså ret tydeligt uden på kassen hhv. Black og White, så man behøver ikke at åbne den for at gennemskue det – måske bare foretage lidt stikprøvekontrol…


 82. B. Wilcken Says:

  @Kasper Hyllested, tak for at I har taget kontakt til dem, der sker nok lidt mere i sagen, når de indser at der er focus på dem. Og ud fra deres svar lyder det da også til at der er styr på det hele nu. Igen afspejler dette bare ikke virkeligheden, eller måske er jeg bare den eneste der stadig mangler at modtage den :(


 83. JK Says:

  Jeg beholdt min NC10, på trods af at getmore sendte mig den i hvid i stedet for sort. Orkede ikke alt besværet ved omlevering, og nu er jeg faktisk endt med at synes, at den hvide er meget pænere end den sorte ;) I sidste ende er farven for mig ligegyldig, bare computeren er i orden – og det er den! Er rigtig glad for, at jeg ventede på NC10.

  Johan – jeg synes den hvide model er lækker. Og som du selv nævner, er der ikke antydningen af fedtfingre på den.


 84. Freds Says:

  Uha, har lige fundet ud af at jeg skal have mig en netbook og den her NC10 får godt mange rosende ord med på vejen ligegyldig hvilken test man læser. Jeg har to spørgsmål til dem af Jer som har været så heldige at få fingre i den:

  1. Passer det at den holder batteri i ca. 6 timer?
  2. Hvorhenne kan jeg se den IRL før jeg køber? Altså hvilken butik sælger den?

  Freds


 85. Kasper pedersen Says:

  Jeg vil gerne snart have noget fokus på at der kommer en NC20 snart med 12.1 tommers skærm :) men HVORNÅR kommer den? Får nederen på over at skulle vente så længe :(


 86. Magnus Says:

  Jeg har haft den til at køre lidt over 3 timer med wireless (Netradio) og bluetooth og endte på 50% batteri, så for mig ser det ud til at det sagtens kan lade sig gøre at køre over 6 timer på den.

  (Dette var under linux, ville tro at Samsung har smidt nogle optimeringer sammen med windows hvis man beholder den på)


 87. Freds Says:

  Hey Magnus

  Det lyder fremragende. Jeg kunne dog ikke vente på svar så har allerede bestilt en i dag og håber at få den i morgen. Har du selv installeret Linux (ubuntu?) på den og hvordan fungerer det? Har i øjeblikket en MacBook, men kunne godt tænke mig at gå lidt videre med Linux hvilket egentlig er grunden til at jeg har købt den her netbook.

  Efter at have googlet lidt virker det dog som om der er en del problemer ved at køre Linux på NC10 – hvad oplever du?

  Frederik


 88. Magnus Says:

  Jeg installerede selv (K)ubuntu via en usb stick, og har så opdateret til deres alpha udgave, der stadig er under udvikling. Der er en del af specialknapperne der ikke virker, fx til at slukke for wireless etc. Knapperne til lyd virker i hvert fald, og knapperne til brightness virker også under Gnome, så der kan justeres på nogle af de (for mig) vigtigste parametre.

  Ubuntu med Gnome ser ud til at køre acceptabelt, men jeg har altid selv foretrukket KDE interfacet, så jeg kører med det i stedet, selv om det føles en smule mere tungt på netbooken.


 89. hbt Says:

  Jeg er helt klart på NC10, men det skal være varianten med internt 3G modem. (tror nok den hedder NC10-14GW)

  Skrev til Proshop i dag for at høre om de kunne sige, hvornår den kom på markedet.

  De havde ikke hørt en lyd desangående. Ej heller mente de, at modellen de sælger kan bestykkes med et internt modem.

  Begynder at spekulere på om de ikke er interesserede i at tjene penge hos Samsung. Skal man tro div. fora er der bunker af købere, der har ventet meeeeget længe på NC10, og der er ikke sket noget i månedsvis.
  Den eneste forhandler de selv opgiver er Computercity, og de har den ikke engang endnu.

  Ved nogen:
  1. om basismodellen faktisk kan bestykkes med internt modem?
  2. om der er noget, der bare ligner en ETA for modellen med 3G?

  hbt


 90. Johan Says:

  Har selv en fået en nc 10 for en lille uges tid siden, og der er ingen synlige steder at stikke et modem ind. Har set at der kommer en special edition af nc10 med et endnu bedre batteri og en større mouse pad samt med en glare skærm i stedet for den matte. Ved ikke om den er med 3g men den større mouse pad er tiltrængt synes den er meget lille og og besværlig at styre på min nc 10.


 91. Henrik Says:

  Her friske billeder af nc10 og nc20. Jeg glæder mig til at se den i danmark og nogle test med den super lav energi cpu.

  http://blog.laptopmag.com/samsung-nc20-unboxed-and-compared-to-dell-inspiron-mini-12/nc20sascha4


 92. Henrik Says:

  batteri test op til 5timer og 50minuter ved internet brug og lys 50%, flot resultat.


 93. Henrik Says:


 94. Magnus Says:

  Kører selv lidt over 6 timer med wireless + bluetooth på standard brightness (Dvs. den brightness computeren tager når den starter på batteri).


 95. js Says:

  Så er NC10′erens storebror NC20 med 12″ skærm til salg i England. Den koster £ 390 (ca 3.200), mon den kommer til Danmark her i foråret..?

  Se dette link: http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=354077

  Den ligner meget NC10, bare med 12″ skærm.

  Must have….!


 96. Leo Says:

  Hey
  Er der nogen der ved hvor man kan købe den danske udgave af nc 10 lige pt – altså hvor den er på lager?
  For gik i fælden på pixmanias hjemmeside, med at tro den sorte var med dansk tastatur når de ikke skrev andet end engelsk xp. Men da jeg fik den, var det selvfølgelig engelsk tastatur, og vil helst have den med dansk tastatur.
  Hvordan fungerer det med klistermærkerne – er det noget der ses tydeligt eller slides meget nemt?


 97. Potte Says:

  Mht. NC20 så har jeg skrevet med Proshop i dag og han mente den ville komme sådan rimelig snart og tilføjede at når de havde datoen ville den komme i nyhedsbrevet og formentlig optræde på forsiden også.

  Meeeeeeen det er formentlig i en helt anden tråd jeg burde komme med den oplysning set i bakspejlet – oh well… :D


 98. Jo Says:

  Hej.
  Jeg har lige købt en hos ComputerCity idag, hvor de heldigvis havde en på lager. De sagde de havde fået dem hjem igår, men jeg købte vist den sidste de havde i denne butik, men skulle få flere hjem snart, så man kan se dem i levendes live.


 99. Bjørn Says:

  Hvordan er lyden i den ?? er den bedre end de andre minier ??? (synes selv lyden har været for lav og dårlig end til videre på dem)


 100. dbrunoj Says:

  Jeg har for et par dage siden bestilt en hvid NC 10 hos Proshop. Den står som en vare der bestilles som restordre, og derfor ikke er på lager. Når jeg skriver og spørger om de har nogen idé om hvornår den kommer, får jeg intet svar. Nogen der har prøvet at bestille en på restordre derfra, og hvor lang tid gik der?


 101. Jonathan Says:

  Nogen der ved om der er plads til Æ Ø Å hvis man køber NC10 fra England med engelsk keyboard? Og hvilke knapper bliver i så fald erstattet af Æ Ø Å?


 102. dbrunoj Says:

  Det er nu ved at være længe siden, omkring 3 uger siden, jeg bestilte nc10 hvid hos proshop. Denne er endnu ikke blevet leveret og proshops service har mildest talt været elendig, derfor har jeg valgt at annulere ordren, og istedet bestille hos computercity. Hvor de allerede igår, kort efter bestilling, har afsendt min ordre. Dette er blot en opfordring til ikke at bestille en hvid nc10 hos proshop.


 103. Mininote.dk » Blog Archive » De 10 mest populære Says:

  [...] kan jo nå at ændre sig. Vi kan også fortælle, at den side, der bliver vist oftest, er vores januar-historie om netop Samsung NC10, hvor der også har været rigtig mange kommentarer fra jer læsere. Dem er vi meget glade for, så [...]


 104. Per Says:

  Hej

  Jeg har et stykke tid været på jagt efter en god mini note pc … Jeg havde faktisk mere eller mindre besluttet mig for at det skulle være en Samsung NC10 .. Men så dukker der lige pludselig et nyt Aldi tilbud op på en E1210 fra næste uge til 2799,- …

  Specs. ser jo fine ud for begge maskiner … Hvad ville i vælge og hvorfor …

  Håber på en masse input

  På forhånd tak


 105. Uffe Says:

  har netop købt en samsung nc10 og lagt Ubuntu 8.1 på den. det meste virker MEN Ubuntu kan ikke finde wireless kort!!??. Sætter jeg et kabel i virker det.
  Kan nogen hjælpe


 106. dbrunoj Says:

  @ Uffe

  Jeg anbefaler at du i synaptic, altså pakkehåndteringen downloader et programmer der hedder ndiswrapper.. Herefter går du ind og finde driveren til dit grafikkort på samsungs hjemmeside, og bruger så filen Ndiswrapper beder om.. Herefter skulle dit kort gerne virke.. Ellers gå på Ubuntu forum og søg efter opsætning af trådløst netværk


 107. Uffe Says:

  En tak til Says. Wireless på min Ubuntu, virker nu hvor jeg har fået den rette driver. Jeg fik hjælp til det for jeg kan ikke “finde synaptic (pakkehåndteringen)”. hvor finder jeg den? for nu har jeg ingen lyd på!!! altså ingen lyd OVERHOVED.
  Men moske jeg kan få hjælp her igen, på forhån tak


 108. Uffe Says:

  Jeg har en Samsung NC10 hvor jeg vil installere Ubuntu 9.04 (Linux) fra en USB nøgle.
  Men ved nogen, hvordan jeg kommer ind hvor jeg kan angive hvor den skal boote fra? (i BIOS).
  Det er gerne noget med en Fx tast, men hvilken?

  på forhånd tak
  Uffe


 109. brian Says:

  @uffe:

  F2 ved boot giver dig alm bios menu.

  Til dem der mangler information omkring 3G versionen af Samsung NC 10, så kig forbi http://samsungnetbook.wordpress.com.
  Jeg besvare gerne spørgsmål på hvad den kan og ikke kan .. min 3g version kommer fra vodaphone shop i tyskland, men virker upåklageligt i danmark (med oister)


 110. Dennis Says:

  Nogen der har installeret Football manager på NC10 og ved om det virker??


 111. Rasmus Andersen Says:

  Jeg har købt en NC10, og har store problemer med knapperne ved musen. Hverken højre eller venstre knap virker optimalt.. Hvad kan dette skyldes?

  Tak på forhånd, hilsen Rasmus.


 112. js Says:

  # Rasmus

  Hvad er problemet? Har du lavet nogle ændringer ved den..?

  Jeg kan varmt anbefale dig, at gå ind på http://www.sammynetbook.com. Der kan du finde alle mulige oplysninger og løsninger vedr. din NC10. Hvis ikke du finder svar, kan du stille spørgsmål i forum, og du får hurtigt svar. De er utrolige hjælpsomme.!


 113. RSP Says:

  Jeg søger en netbook, og er utrolig interesseret i denne model. Men kan nogle af jer erfarne mennesker, fortælle mig om den er egnet til gymnasiebrug – altså, at blive slæbt i skole, eller om der er en anden model der er mere oplagt?
  Har kigget på MSI’s WIND u100.
  Hvilken vil I anbefale?

  - En uerfaren gymnasie-elev (:


 114. Kasper Hyllested Says:

  @ RSP: Der er rigtig mange, der har købt en NC10, og som jeg forstår på de fleste, så er de godt tilfredse. Byggekvaliteten er i orden, og især tastaturet får stor ros. Netop et ordentligt tastatur er jo vigtigt, hvis man skal bruge maskinen til at skrive længere tekster på.
  Du skal måske overveje, om du har brug for et stort batteri, hvis den skal kunne bruges hele dagen – ellers skal du jo altid sidde i nærheden af en stikkontakt, og de sidder jo ofte helt oppe foran ved døren i klasselokaler :-)


 115. RSP Says:

  Jeg synes bare at jeg har hørt, at den faktisk har en rigtig god batterilevetid?
  Men du vil umiddelbart sige at jeg kan bruge den under studiet? Den bliver formentlig mest til at skrive kortere stile/opgaver + noter – har en større bærbar til længere opgaver.

  - Vi er så heldige at vi har stikkontakter nede bagi også (;


 116. Kasper Hyllested Says:

  Samsung NC10 HAR en god batteritid sammenlignet med mange andre modeller, men hvis du bruger den intensivt og med fx Wi-Fi slået til, så holder den ikke til en skoledag fra 8-15:30.

  Der er dog mulighed for at klare op til 5-6 timer, hvis man skruer ned for skærmen og ikke bruger trådløse forbindelser etc. Men måske nogle af de andre NC10-ejere kan komme med input på netop batterispørgsmålet.

  En mininote er i mine øjne helt oplagt for alle gymnasieelever – jeg ville ønske, jeg havde haft sådan en, da jeg selv gik i gymnasiet.

  Et enkelt væsentligt aspekt er i mine øjne spørgsmålet om netadgang: Har I åbent Wi-Fi, så er det intet problem. Ellers skal du overveje, om du ikke skal gå efter en model med 3G-modem indbygget og så have et 3G-abb., fx hos Oister. Der er ikke meget ved at have en computer uden at kunne komme på nettet – heller ikke, når man går i gymnasiet.


 117. RSP Says:

  Nu er jeg ikke så meget inde i udtryk som Wi-Fi?
  Men på min nuværende bærbar kunne jeg da komme på det trådløse internet, hvis det er det du hentyder til.
  - Der er i hvert fald sat “sendere” op i hvert klasselokale. (:


 118. Kasper Hyllested Says:

  Wi-Fi = trådløst netværk. Så hvis I har det, så er det jo fint.


 119. Lotte Says:

  Hejsa RSP,

  Nu sidder jeg selv med en NC20 og den er jeg bare sååååå glad for. Den er virkelig lækker og har den perfekte størrelse og vægt til studiebrug. Jeg har selv brugt den rigtigt meget i skolen, både til seriøs notat tagning, men bestemt også til at surfe på. Personligt er jeg meget glad for at jeg købte 12″ i stedet for 10″, jeg bliver træt i øjnene af så lille en skærm. Anyways, mit batteri kan nemt holde 5 timer og ellers er der en meget lang ledning med (estimeret gæt; 3 meter).
  Hvis du skal bruge den til at skrive opgaver på, så vil jeg faktisk fraråde dig at købe en 10″, den er bare for lille. Håber det hjalp lidt :D

  Med Venlig Hilsen
  Lotte.


 120. js Says:

  Hej RSP,

  Jeg er meget glad for min NC10. Den fylder ikke ret meget og kan stort set køre alle de programmer jeg har lagt i den. Keyboardet er super at skrive på. Jeg rejser en del, så den er nem at have med, da den ikke fylder ret meget. Jeg bruger den mest til word og excel, sortere foto’s og se film på. Batteri tiden holder lige i underkanten af 6 timer. Jeg ville godt have haft en 12″ skærm, men valgte alligevel 10″ på grund af størrelsen, og det har jeg ikke fortrudt.

  Venlig hilsen
  Jan


 121. RSP Says:

  Hej Lotte og js

  Mange tak for svarene. Jeg har nu, med jeres kommentarer i mente, overvejet om nc10 er det ideelle for mig – og det er det!
  Jeg kan godt se fordelen i en 12″ skærm, men da denne model både er meget dyrere og at den er tungere, har jeg valgt nc10. Jeg har stadig min gamle bærbare som suplement, og den vil overvejende blive brugt til notat tagning.

  Men mange tak for svarene – det er godt med råd og vejledning når man er så uerfaren som jeg.

  Mvh Rikke • RSS PocketFreak.dk