Sti > Forside / Nyhed / SSD falder i pris

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

SSD falder i pris

9. juni 2008 Kategori: Nyhed

Det stigende marked for mininotes har fået mange producenter til at rette blikket imod Solid State-Drives (SSD). Således har både Intel og SanDisk nu udviklet nye SSD-moduler, der netop er rettet imod de små, ultrabærbare pc’er og andre mobile enheder.

Ifølge The Inquirer presser Intel prisen på Solid-State Drive (SSD) ved at lancere sine Z-P230 PATA-drives, der findes i to varianter – 4GB og 8GB. De er prissat til henholdsvis 25 og 45 dollars, hvilket svarer til 120 og 217 danske kroner. I fjerde kvartal af 2008 vil serien ligeledes indeholde en 16GB-udgave.

Z-P230 bruger 1,65 milliwatt, når de er inaktive, og 314 milliwatt, når de arbejder. Derudover kan det nævnes, at Intels nye SSD har en læsehastighed på 35MB/s og en skrivehastighed på 7MB/s.

Disse hastigheder bliver imidlertid overgået af SanDisks nye SSD-moduler, som forventes i handlen til august. Drevene, der findes i størrelserne 4GB, 8GB og 16GB, har nemlig læse- og skrivehastighed på henholdsvis 39 og 17 MB/s.

Kilde: comon.dkEt svar til “SSD falder i pris”

  1. Lars Jacobsen Says:

    Desvaerre siger mine kontakter hos SanDisk, at deres SSD drev ikke er til retail, men kun til OEM. Dvs. at det kun er producenterne som faar glaede af dem … og os andre indirekte. Min 2133 kunne ellers godt bruge en SanDisk SSD.  • RSS PocketFreak.dk