Sti > Forside / Nyhed / Windows på 90 pct. af alle mininotes

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Windows på 90 pct. af alle mininotes

20. december 2008 Kategori: Nyhed

Asus Eee PC 900Mange troede, at mininotes skulle køre Linux, men også her har Microsoft sejret. Acer og andre store netbook producenter bekræfter overfor itwire.com, at Microsofts Windows XP er totalt dominerende, når det gælder mininotes. Der er installeret Windows på 90 procent af de maskiner, der bliver solgt nu.

De første Asus Eee PC’s solgtes med en Xandros Linux-installation, og alene i 2007 havde Asus solgt næsten en million af de små computere. Men så lavede Microsoft en fin aftale, som gjorde det muligt at sælge Windows XP for en lav pris, og så vendte salget.

- Vores Windows XP netbooks sælger mere end ni gange bedre end Linux-udgaven, siger Henry Lee, der er produktchef hos Acer i Australien til ITwire. Det samme billede tegner sig også i resten af verden, og det er hovedsageligt Linux-entusiaster der nu køber netbooks med det gratis styresystem frem for Windows.

Kilde: ITwire via aod.dk

Læs mere om: ,


2 svar til “Windows på 90 pct. af alle mininotes”

 1. Tjabum Says:

  Den Xandros som eeepc er udstyret med er også ganske rædsom. Man kan ikke bruge wpa-psk, som nok er noget nær standard hvis man har krypteret hjemmenetværk, printerdrivere er gamle og der kommer ikke ændringer! Har købt WinXP til at lægge på – men har nu fundet Ubuntu til eeepc – hvis denne havde været på fra starten er jeg ikke sikker på WinXP havde haft en chance. Her virker alt. Og mangler der et codec (wma manglede) henter den selv og så kører det som i smør.
  Kan meget anbefales.
  Asus 900
  (winXP ubrugt sælges:-))


 2. Lars J Says:

  @ Tjabum: Det lyder godt. Hvis du har tid må du gerne smide redaktionen en mini-anmeldelse / how-to med links og et par screenshots. • RSS PocketFreak.dk