Sti > Forside / Asus Eee PC / Asus Eee dominerer i Europa

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Asus Eee dominerer i Europa

24. december 2008 Kategori: Asus Eee PC

Analysefirmaet GfK er klar med julegave til Asus dermed sikkert en fin bonus til direktionen. For ifølge GfK har Asus nået en markedsandel på hele 60% i Europa. Enkelte lande som Polen skulle der, ifølge analysen, være hele 61 procentpoint ned til nærmeste konkurrent.

På mininote.dk er vi enige i, at 2008 har været et godt år for Asus. I 2009 bliver det interessant, om de gode takter i modeller som S101 kan bringes ind i de billigere modeller som 900-serien. Den største konkurrent pt. ser ud til at være Acer, hvis Aspire One storsælger i blandt andet Danmark. Alt det andet fra Toshiba, Lenovo, Samsung og de andre er i den sammenhæng bare småpjat.  

Så vil Asus holde skansen i 2009? Eller vil Acer overtage?5 svar til “Asus Eee dominerer i Europa”

 1. Andreas Vig Logermann Says:

  Jeg vil da umiddelbart sige, at MSI Wind har haft en ret stor procentdel af det danske netbook marked. Den er efter min mening også den bedste netbook på markedet.


 2. Lars J Says:

  @ Andreas: Jeg tror du har ret i at Wind har fået stor opmærksomhed, ikke mindst på grund af 10″ skærmen.

  Men MSI var plaget af problemer med leverancer i starten samtidig med at MSI er en næsten ukendt spiller (mht bærbare) i Danmark. De tal som jeg har set for det danske marked var MSI knapt på listen – men det bliver spændende at se hvordan verden ser ud i Q1 når tallene for 2008 dukker op. Pt. er det (for alle bærbare) HP og Acer som slås om førstepladsen – og regner man kun forbrugermaskiner med er det Acer som hersker alene på førstepladsen.


 3. Charbax Says:

  Den bedste er stadig OLPC XO-1 som du stadig kan bestille til levering i Danmark på http://laptop.org/xo

  De har produceret 1 million OLPC XO-1 som for det meste er i hænderne på børn i den tredje verden.


 4. Lars J Says:

  @ Carbax: Hvis det er den originale OLPC så har jeg haft lejlighed til at prøve den og jeg synes mest af alt det er et stykke legetøj.

  Men ok, det kommer an på udgangspunktet. Jeg har dog – lige siden min første Siemens SX45 haft det mål at jeg ville være mobil, men ikke sætte (alt for meget) funktionalitet over styr. Den er sikkert fin i Ugandaa -


 5. Charbax Says:

  12 timers batteri tid, en skærm som kan bruges til at læse e-bøger, 3 gange bedre WiFi følsomhed, WiFi meshing til automatisk collaboration, vandtæthed, sandtæthed, super resistiv over fald fra op til 2 meters højde. Jeg syntes ihvertfald ikke at det er en lejetøj.

  Den er beregnet til børn fra 6-12 års alderen, men OLPC teknologierne kommer helt sikkert snart i voksen udgaver også. • RSS PocketFreak.dk