Sti > Forside / HP / HP 2133 med Windows XP på tilbud i Bilka

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

HP 2133 med Windows XP på tilbud i Bilka

1. januar 2009 Kategori: HP

HP 2133 Mininote

Er du ude efter en af de pænere mininotes med klassens bedste tastatur, så har Bilka tilbud på en HP 2133 til 2.899 kroner. Det er ikke klart om det er 3 eller 6-cellet batteri der følger med, men siden vægten er angivet til 1,3 kilo gætter vi på det 6-cellede batteri. Det er modellen med 3-cellet batteri (se kommentarerne).

Som en af de eneste mininotes kører HP 2133 normalt Windows Vista Business, men i Bilka-annoncen fremgår det at der er tale om Windows XP Home – som dybest set også er mere velegnet til HP’ens processor fra VIA.

Øvrige specifikationer er en 120 gb harddisk, 1 gb ram, 8,9″ skærm og en VIA 1,6 ghz processor. Læs tilbuddet her (du skal bladre om til side 9)

Læs mere om: ,


12 svar til “HP 2133 med Windows XP på tilbud i Bilka”

 1. whc Says:

  Har lige købt denne bærbar i Bilka (skriver fra den nu), og det er med 3 cell batteri, og i Fields kan den købes til 2779,- sikkert for at konkurerer med Elgiganten hvor den koster 2799,- hvis jeg ikke husker galt.

  Ellers en lækker maskinem, byggekvaliteten er i top, dog som man også kan læse på deverse tests, så er cpuen ikke på højde med Intel Atom, en smule sløv og bliver lidt varm. Ikke noget problem for mig da jeg kun skal bruge den til Internet og hvad der til hører samt office osv.

  Kan varmt anbefales, bedste byggekvalitet og tastatur af netbooks til under 3000,- (også mange hvis ikke alle over denne prisklasse), hvis man kan leve med den lidt sløvere CPU :)…


 2. Jan Says:

  …dog som man også kan læse på deverse tests, så er cpuen ikke på højde med Intel Atom..

  Du ved ikke hvad du skriver! VIA processoren er langt hurtigere end intel atom?


 3. Kasper Hyllested Says:

  @ Jan: Jeg har haft en HP 2133 i et stykke tid, og jeg har testet en del mininotes med Intel Atom. Det er dog kun på HP’ens VIA-processor, at jeg har prøvet Windows Vista, men på trods af dette, så er jeg ikke i tvivl om, at Via-processoren i 2133′eren er et dårligt valg til en mininote sammenlignet med Intel Atom. Det handler både om strømforbrug, varmeudvikling og hastighed. I mine øjne er hastighed dog knap så afgørende netop på en mininote, men alene boot-tiden og opstart af eksempelvis Word 2007 tager sgu lidt tid på en 2133′er.

  Til gengæld har den også klassens bedste tastatur, skærm og design.


 4. Lars J Says:

  @ Jan: Jeg har haft en del mininotes i hånden og i brug og kombinationen af Via, Vista og HP2133 (i den normale konfiguration) er *ikke* hurtig. Her overhaler de fleste Atom-baserede maskiner HP 2133 i praksis. Jeg har desværre ikke prøvet den med XP, men med et kommende Microsoft-baseret styresystem :-) er den faktisk kvikkere end udgaven med Vista.


 5. OMJ Says:

  Har også købt HP 2133 med XP i Bilka til 2.779,-. Designet er rigtig flot, og maskinen virker solid og godt “skruet sammen”. Skærmen er skarp og klar, og tastaturet er fint at skrive på – størrelsen taget i betragtning – men det har jo også fået fine anmeldelser. Maskinen er ikke nogen væddeløber med Office 2007 installeret, men det fungerer helt ok, og alt i alt er jeg meget tilfreds med HP 2133. For mig er den et virkelig godt supplement til øvrige pc’er, når jeg er på farten.
  Er der nogen, der har erfaring med upgrade til 2 GB ram?


 6. TuxN Says:

  @OMJ:
  Har selv en HP-MINI (købt i EL giganten t il 1500kr. med TDC 2GO) Det er ingen problem at “skifte” ram… du piller batteriet af og der omme kan de skimte 3 små skruer, ud med dem og du kan lige lirte tastaturet op. Her efter kan de se “en” ram klods den hedder en PC5400 den skifter du bare med en 2GB :-) hvilket HP os siger er max.
  Jeg vil lige tilføje at jeg er super glad for min HP-MINI dog har ejg hårt mwn skal passe lidt på med varmen at den ik bliver lukket af forkøling at det kan “slå den ihjel” hvis den bliver for varm. Men det er 100% den mini net-book med best tastatur. Det engste jeg savner er at der fulgte en taske/sleeve med til den, og der var indbygget 3G (det var jo lidesom der for man køber en net-book ?? am I wrong ?)

  /TuxN


 7. Lars Jacobsen Says:

  @ TuxN: Jeg fandt en fed taske til min HP 2133 på http://www.sfbags.com/ < - den model som hedder Laptop Sleeve. De sendte til Danmark på 4 dage - og håndlavede den. Direkte link til modellen: http://www.sfbags.com/products/sleevecases/sleevecases.htm


 8. TuxN Says:

  @Lars J:
  ser lækker ud. Den overvejer jeg lige… Jeg skal lige høre hvad gør i ander med strømforsyning ? har man bare den med i hånden ?. kunne være fedt med en ultra kompakt strømforsyning. Måske os en lille lomme til min lille dumme USB 3G modem.

  /TuxN


 9. whc Says:

  ->OMJ

  Du kan se hvordan du skifter ram her: http://www.hp2133guide.com/how-to-upgrade-the-ram-in-the-hp-2133-mini-note/

  Overvejer også selv at smide 2GB i min, og måske lige en SSD på en 64GB eller der over, så er den ved at være perfekt :D.

  Nå ja og så lige et stort batteri, med en SSD skulle batteritiden blive en 40% bedre, så forestil jer en batteritid med det store 5100mAh batteri, som pt er rated til max 5 timer + 40% så skal man da nok kunne få en 8 timer ud af den, der ville bare være dejligt.

  Anyway er stadig glad fri min lille, bliver varm, og ja som med de fleste bærbare skal man passe på med at lukke for åbningen til blæseren, dog er der på den model de solgte i Bilka mindre luft huller i bunden end på de billeder jeg har set på nettet, måske de nyere 2133 er blevet optimeret lidt.

  Et godt lille tip er at installere dette program: http://www.diefer.de/speedswitchxp/

  Og så sætte dne til max batteri, hvis du ikke skal bruge krafter, da denne fuktion skruer ned for CPUen med 50%, og så behøves den ikke så meget køling, og bliver ikke lige så varm.


 10. Snitten Says:

  Har lige købt en HP 2133 i Elgiganten til 2679,00. Har sat 2 gb ram i den – OG ER FULDT TILFREDS… men savner følgende:
  - mere levetid på batteriet .. evt. godt byd på et større batteri til en ok pris
  - et fedt beskyttelse sleeve til den
  - en lille strømsforsyning til rejsebrug
  - Og viden om hvordan man skrue ned på skærmens lysstyrke (er ikke en pc haj)

  Er der godt foreslag og links … så takker jeg.


 11. Michael Says:

  Jeg købte min hp mini 2133 med xp i fona.

  Den er super nice, men desværer er der en lille pixelfel på skærmen.


 12. Thomas Bille Says:

  Halløjsa. Jeg er ligeledes en lykkelig ejer af en HP Mini Note 2133. Jeg er fuldt ud tilfreds med produktet, og den lever op til alle de almindelige småkrav jeg stiller til min maskine. Mit spørgsmål går på, om det overhovedet kan betale sig at sætte 2 GB RAM i den, i stedet for 1 GB som den er født med? Som sagt er det småting jeg bruger maskineriet til, og jeg er lidt nysgerrig vedrørende om 2 GB RAM ville kunne optimere min mini note betydeligt, så jeg i bund og grund kan mærke en forskel når jeg bruger computeren? Jeg spiller IKKE på den, surfer for det meste bare lidt rundt på nettet, og hiver lidt filer ned i værktøjslinjen….? Skal jeg optime3re den med ekstra RAM, eller er det spild af penge?

  Venligst en uerfaren Mini Note bruger • RSS PocketFreak.dk