Sti > Forside / Hardware, Nyhed / VIA arbejder på Nano-processor med to kerner

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

VIA arbejder på Nano-processor med to kerner

1. januar 2009 Kategori: Hardware, Nyhed

VIA NanoIntel har praktisk talt sat sig totalt på markedet for processorer til mininotes. Først med deres gamle Celeron-processorer og siden med Intel Atom-platformen.

Konkurrenten AMD har ikke ladet høre fra sig, mens VIA var med i HP’s 2133, men selvom de lancerede Via Nano, der skulle tage kampen op med Atom i sommer – og fik en del opmærksomhed – så har vi stadig til gode at se den første mininote baseret på processoren. Vi kender i hvert fald ikke til nogen modeller her på redaktionen.

VIA har selv sagt, at de vil satse på små PC’er til udviklingslande, men de har ikke helt glemt os i de udviklede lande. I hvert fald melder flere kilder nu om, at VIA planlægger at lancere en ny udgave af VIA Nano-processoren, som har to kerner. Processoren kommer til at hedde VIA Nano 3000 og den skulle komme i første halvdel af 2009.

AMD har ligeledes lanceret planer om dualcore-chips med lavt strømforbrug, ligesom Intel har de samme planer. Det er derfor ingen overraskelse, at VIA går med samme planer. Det nye er nok mest, at planerne indebærer en lancering allerede i år.

Læs mere om: , ,


Comments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk