Sti > Forside / Nyhed, Software / Windows 7 testet på mininote

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Windows 7 testet på mininote

7. januar 2009 Kategori: Nyhed, Software

windows_7_beta_6956_device_manager__jpgPC World har fået fingrene i en uofficiel udgave af den kommende Windows-version fra Microsoft, og de har tilmed testet den på en mininote, nemlig HP 2133 Mininote.

Microsoft har måttet holde liv i Windows XP i længere tid end planlagt, primært fordi der pludselig blev solgt en masse mininotes, som ikke kunne køre Vista (og hvor Vista var for dyrt), men Windows 7 kan måske endegyldigt lægge XP (og Vista) i graven – også på mininotes.

I deres test skriver de bl.a.:

Vi udstyrede derfor en HP 2133 mininote med Windows 7 beta build 6956.

HP 2133 er en af markedets flotteste minibærbare, men den er samtidig udstyret med Via’s C7-M 1,6 Ghz mobile processor, som ligger et stykke bag Intels populære Atom processor, som blandt andet Acer One leveres med.

Vores HP 2133 var desuden udstyret med to gigabyte ram, en 120 gigabyte harddisk og en 8,9 tomme skærm på 1.280 x 768 pixels.

Det ER en meget tidlig beta, vi har haft i, så der er stor chance for, at brugerfladen kommer til at se anderledes ud. På den anden side er der ændringer at spore.

Det mest interessante er dog, at mens vores HP 2133 aldrig har kunnet kaldes hurtig med Windows Vista Business, som den blev leveret med, så er den livet en smule op med Windows 7 betaen.

Boot-hastigheden er gået en smule op, mens selve navigationen i styresystemet (åbne kontrolpanel, åbne Denne computer og så videre) føles mærkbart mere glidende.

Samtidig er det et eksempel på den massive driver-database som Vista – og nu også Windows 7 – leveres med, at alle pånær én enhed blev fundet direkte ved installationen. Kun grafikkortet, et Via Chrome 9 IGP, krævede at vi fandt en driver. Og her blev den eksisterende Windows Vista-driver accepteret uden problemer.

Microsoft har lovet, at Windows 7 vil være mere egnet til mininotes end Vista er det i dag, og det ser ud til, at det løfte bliver indfriet.

Læs hele testen her.

Har man spørgsmål til testen, så er man velkommen til at stille dem i kommentarfeltet. Lars skal nok svare.

Læs mere om: ,


Comments are closed.










  • RSS PocketFreak.dk